PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 114/2008 • – za sva pakiranja osim pretpakiranja, sa službeno izdanom i prihvaćenom oznakom koja predstavlja onoga koji pakira i/ili isporučuje, naznačenom u blizini izraza »Pakira i/ili isporučuje« (ili istoznačnim kraticama);
NN 114/2008 • – samo kod pretpakiranja, s nazivom i adresom onoga koji robu stavlja na tržište sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a koje je naznačeno u blizini izraza »Pakirano za:« ili istoznačnog izraza. U tom slučaju, pri označavanju treba također uključiti oznaku koja predstavlja onoga koji pakira i/ili isporučuje robu. Sve informacije u vezi te oznake neophodne za inspekcijska tijela, dužan je osigurati onaj koji hranu stavlja na tržište.
NN 114/2008 • – naziv sorte ili komercijalnog tipa za Ekstra klasu i Klasu I (nije obvezno za Klasu II).
NN 114/2008 • – regija gdje je proizveden, regionalni ili lokalni naziv mjesta proizvodnje (nije obavezno).
NN 114/2008 • – oznaka ‘Upotrijebiti do’ koju slijedi datum (nije obvezno);
NN 114/2008 • (2) Pakiranja ne moraju sadržavati pojedinosti određene stavkom 1. ovoga članka ako sadrže manja pakiranja namijenjena prodaji, jasno vidljiva izvana, koja na sebi sadrže sve propisane podatke. Ta pakiranja ne smiju sadržavati obmanjujuće pojedinosti. U slučaju da su takva pakiranja posložena na paletama, propisane pojedinosti moraju biti navedene na obavijesti smještenoj na vidljivom mjestu na barem dvjema stranama palete.
NN 114/2008 • Odredbe ovoga poglavlja odnose se na banane tarifne oznake CT 0803 00, vrste Musa (AAA) spp., podgrupe Cavendish i Gros Michel, kao i hibrida, navedene u Dodataku 9. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio, za opskrbu potrošača u svježem stanju nakon pripreme i pakiranja; isključujući škrobne banane, banane za preradu i šećerne banane.
NN 114/2008 • (1) U svim klasama, uz posebne odredbe i dopuštena odstupanja koja su određena za svaku klasu pojedinačno, banane moraju biti:
NN 114/2008 • – zdrave; isključen je proizvod zahvaćen truljenjem ili propadanjem koje ga čini neprikladnim za potrošnju
NN 114/2008 • – s čitavom peteljkom, ne savijene, bez gljivičnog oštećenja ili sušenja,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 114/2008 • (2) Pored toga grozdovi i njihovi dijelovi moraju uključivati:
NN 114/2008 • – dovoljnu količinu krošnje normalne boje, koja mora biti zdrava i bez zaraze gljivicama,
NN 114/2008 • – da im je krošnja glatko rezana, da nije koso odrezana ili rastrgana, bez dijelova stabljike.
NN 114/2008 • – stignu na odredište u zadovoljavajućem stanju kako bi postigle odgovarajući stupanj zrelosti nakon dozrijevanja.
NN 114/2008 • Radi stavljanja na tržište, banane se po kakvoći razvrstavaju u tri klase:
NN 114/2008 • (1) Banane Ekstra klase moraju biti vrhunske kakvoće, tipične za sortu i/ili komercijalni tip.
NN 114/2008 • (2) Plodovi ne smiju imati nedostatke, izuzev malih površinskih mrlja koje ne pokrivaju više od 1 cm2 površine, što ne smije narušiti ukupni izgled grozda ili njegovih dijelova, njegovu kakvoću, očuvanje kakvoće ili izgled u pakiranju.
NN 114/2008 • (1) Banane u Klasi I moraju biti dobre kakvoće, tipične za sortu i/ili komercijalni tip.
NN 114/2008 • (2) Dozvoljeni su sljedeći manji nedostaci na plodovima pod uvjetom da ne narušavaju opći izgled svakoga grozda ili njegovog dijela, njegovu kakvoću, očuvanje kakvoće ili izgled u pakiranju:
NN 114/2008 • – manji nedostaci na kori nastali trenjem i ostale površinske mrlje koje ne prekrivaju više od 2 cm2 površine ploda.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 64/09, Broj 74/09,
Broj 26/07, Broj 75/00,
Broj 92/04, Broj 17/90
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE