PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
web-10-otopina-nlwh NN 106/2004

• – 0,01 M otopina natrijeva salicilata: otopina sadrži 1,60 g/l natrijeva salicilata (NaC7 H5 O3).


Stranica 2004-07-106-2060 NN 106/2004

• Neposredno poslije određivanja hlapive kiselosti i korekcije na slobodni i ukupni sumporni dioksid, ulijemo u konusnu tikvicu 0,5 ml klorovodične kiseline (prva alineja točke f) 2. ovoga članka), 3 ml 0,1 M otopine natrijeva tiosulfata (druga alineja točke f) 2. ovoga članka) i 1 ml otopine željezo (III) amonijeva sulfata (treća alineja točke f) 2. ovoga članka). U prisustvu salicilne kiseline pojavi se ljubičasto obojenje.


Internet NN 106/2004

• Na konusnoj tikvici označimo nivo destilata. Ispraznimo i isperemo tikvicu. U istu tikvicu dodamo novih 20 ml vina, destiliramo vodenom parom i skupimo destilata u konusnu tikvicu do označenog nivoa. Dodamo 0,3 ml klorovodične kiseline (prva alineja točke f) 2. ovoga članka) i 1 ml otopine željezo (III) amonijeva sulfata (treća alineja točke f) 2. ovoga članka). Sadržaj konusne tikvice oboji se ljubičasto.


Internet stranice NN 106/2004

• U konusnu tikvicu, identičnu tikvici iz prvog stavka ove točke, dodamo destiliranu vodu do označenog nivoa. Dodamo 0,3 ml klorovodične kiseline (prva alineja točke f) 2. ovoga članka), i 1 ml otopine željezo (III) amonijeva sulfata (treća alineja točke f) 2. ovoga članka). Iz birete dodajemo 0,01 M otopine natrijeva salicilata (četvrta alineja točke f) 2. ovoga članka) sve dok otopina ne poprimi istu ljubičastu boju kao ona u konusnoj tikvici s vinskim destilatom.


Internet stranice NN 106/2004
• Od volumena n 0,1 M otopine natrijeva hidroksida, upotrebljenog za titriranje hlapive kiselosti oduzmemo 0,1 x n” ml.

Internet stranice NN 106/2004
• Nehlapiva kiselost predstavlja razliku između ukupne i hlapive kiselosti.

Internet stranice NN 106/2004 • Slobodni sumporni dioksid definiran je kao sumporni dioksid koji je prisutan u moštu ili vinu u sljedećim oblicima:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 106/2004 • Sumporni dioksid izdvajamo iz vina strujom zraka ili dušika; vežemo i oksidiramo ga tako da ga mjehurićima provodimo kroz razrijeđenu i neutralnu otopinu vodikova peroksida. Nastalu sumpornu kiselinu određujemo titracijom sa standardnom otopinom natrijeva hidroksida.
Poslovne stranice NN 106/2004 • Slobodni sumporni dioksid izdvajamo iz vina na niskoj temperaturi (10° C).
Pregledi NN 106/2004 • Ukupni sumporni dioksid izdvajmo iz vina zagrijavanjem na visokoj temperaturi (približno 100° C).
Glasnik NN 106/2004 • Slobodni sumporni dioksid određujemo direktno jodometrijskom titracijom.
Novo NN 106/2004 • Vezani sumporni dioksid naknadno određujemo jodometrijskom titracijom nakon alkalne hidrolize. Ovaj rezultat pridodamo rezultatu slobodnog sumpornog dioksida, zbroj predstavlja ukupni sumporni dioksid.
Poslovi NN 106/2004 • Cijev koja izvodi plin iz uzorka se u tikvici B završava jednom malom kuglom promjera 1 cm koja ima 20 rupica promjera 0,2 mm oko svojeg najvećeg opsega. Iznimno, ova cijev može završavati staklenom poroznom pločicom koja stvara velik broj vrlo malenih mjehurića i osigurava dobar kontakt između tekućinske i plinovite faze.
Poticaji NN 106/2004 • Protok plina kroz aparaturu treba iznositi približno 40 litara na sat. Boca na desnoj strani slike 2; namijenjena je sprječavanju pada tlaka koji nastaje zbog vodene vakuum pumpe, na 20 do 30 cm vode. Za reguliranje pravilnog vakuuma, između tikvice i boce treba postaviti mjerač protoka s polukapilarnom cjevčicom.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 73/07, Broj 183/03, Broj 92/08, Broj 147/98, Broj 71/00, Broj 59/01


LINK - POSLOVNI SAVJETI, PRAVNA POMOĆ, IDEJE ZA NOVI POSAO Pregled