PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 106/2004 • Vino moramo držati u punoj i začepljenoj boci na 20° C dva dana prije određivanja. U tikvicu B stavimo 2 do 3 ml otopine vodikova peroksida (druga alineja točke b) ovoga članka) i dvije kapi indikatora. Otopinu vodikova peroksida neutraliziramo s otopinom 0,01 M natrijeva hidroksida (četvrta alineja točke b) ovoga članka) i spojimo tikvicu B s aparaturom. U tikvicu A ulijemo 50 ml uzorka i 15 ml fosfatne kiseline (prva alineja točke b) ovoga članka) i spojimo s aparaturom. Provodimo mjehuriće zraka (ili dušika) 15 minuta. Oslobođeni sumporni dioksid se u tikvici B oksidira u sumpornu kiselinu. Tikvicu B skinemo sa aparature i titriramo nastalu kiselinu s 0,01 M otopinom natrijeva hidroksida (četvrta alineja točke b) ovoga članka). Utrošeni volumen za titraciju označimo sa n ml.
NN 106/2004 • Slobodni sumporni dioksid u mg/l dobiva se iz proizvoda 6,4 ×n.
NN 106/2004 • U slučaju pročišćenog ugušćenog mošta koristimo otopinu, dobivenu razrjeđivanjem uzorka do 40 % (m/v) po uputama iz poglavlja VII. (druga alineja točke d)1. članka 19). U tikvicu A od 250 ml ulijemo 50 ml razrijeđenog uzorka i 5 ml fosfatne kiseline (prva alineja točke b) ovoga članka). Tikvicu A spojimo na aparaturu.
NN 106/2004 • Ako očekivana koncentracija ukupnog SO2 u uzorku nije veća od 50 mg/l, stavimo 50 ml uzorka i 15 ml fosfatne kiseline (prva alineja točke b) ovoga članka) u tikvicu A od 250 ml i spojimo na aparaturu.
NN 106/2004 • U tikvicu B stavimo 2 do 3 ml otopine vodikova peroksida (druga alineja točke b) ovoga članka), neutraliziramo po postupku iz točke c)1. ovoga članka. Vino u tikvici A zagrijemo do vrenja pomoću plamena visine od 4 do 5 cm, koji izravno dotiče dno tikvice. Tikvicu ne smjemo staviti na metalnu ploču, već na disk otprilike 30 cm promjera rupom u sredini. Tako izbjegavamo pregrijavanje supstanci ekstrahiranih iz vina koje se talože na stijenke tikvice.
NN 106/2004 • Održavamo vrenje dok kroz aparaturu struji zrak (ili dušik). Unutar 15 minuta sav sumporni dioksid se oslobodi i oksidira. Nastalu sumpornu kiselinu titriramo sa 0,01 M otopinom natrijeva hidroksida (druga alineja točke b) ovoga članka). Utrošeni volumen za titraciju označimo sa n ml.
NN 106/2004 • – Moštevi i vina: ukupni sumporni dioksid iskazujemo u mg/l.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 106/2004 • 6,4 × n (gdje koncentracija SO2 u uzorku nije veća od 50 mg/l, a rabili smo 50 ml uzorka);
NN 106/2004 • 16 × n (gdje je koncentracija SO2 u uzorku veća od 50 mg/l, a rabili smo 20 ml uzorka);
NN 106/2004 • 5 g škroba pomješamo sa oko 500 ml vode. Ugrijemo do vrenja uz stalno mješanje i ostavimo neka vrije 10 minuta. Dodamo 200 g natrijeva klorida (NaCl). Nakon što se ohladi, dopunimo do jedne litre.
NN 106/2004 • – 30 mg EDTA komplekson III (prva alineja točke a) ovoga članka),
NN 106/2004 • – 3 ml otopine sumporne kiseline, 1:10 (v/v) (treća alineja točke a) ovoga članka).
NN 106/2004 • Dodamo 8 ml 4 M otopine natrijeva hidroksida (druga alineja točke a) ovoga članka), protresemo otopinu jednom i ostavimo da stoji 5 minuta. Mješajući energično dodajemo u istom mahu 10 ml sumporne kiseline 1 : 10 (v/v) (treća alineja točke a) ovoga članka). Odmah titriramo sa 0,025 M joda (peta alineja točke a) ovoga članka). Volumen upotrebljene otopine joda označimo sa nž ml.
NN 106/2004 • Dodamo 20 ml 4 M otopine natrijeva hidroksida (druga alineja točke a) ovoga članka), protresemo i pustimo da odstoji 5 minuta. Razrijedimo s 200 ml ledene vode.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 87/92, Broj 74/06,
Broj 97/02, Broj 18/08,
Broj 73/06, Broj 86/08
LINK - POSLOVNI SAVJETI, PRAVNA POMOĆ, IDEJE ZA NOVI POSAO