PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 172/2004 • 5. proizvodi iz članka 19. točke b. i c. moraju imati označen minimalni sadržaj suhe tvari kave izražen kao maseni postotak gotovog proizvoda.
NN 172/2004 • Kavovine su prženi plodovi i prženi dijelovi jestivih biljaka bogatih škrobom, šećerima i inulinom koji prokuhani ili otopljeni u vodi daju napitak koji se upotrebljava kao zamjena za kavu ili kao dodatak kavi.
NN 172/2004 • Kao osnovne sirovine za proizvodnju kavovina mogu se upotrebljavati: ječam, raž, pšenica, ječmeni slad i slad drugih žitarica, korijen cikorije, smokva, rogač, slanutak, drugi jestivi plodovi bogati škrobom ili šećerom te soja.
NN 172/2004 • Kao pomoćne sirovine za proizvodnju kavovina mogu se koristiti i drugi plodovi i dijelovi drugih jestivih biljaka i to najviše do 20% od ukupne količine upotrijebljenih osnovnih sirovina.
NN 172/2004 • Kao kavovina pod nazivom »sladna kavovina« na tržište se može stavljati samo prženi ječmeni slad.
NN 172/2004 • Sladna kavovina proizvedena od drugih vrsta proklijalih žitarica stavlja se na tržište pod nazivom »... sladna kavovina« uz obavezno navođenje naziva sirovine od koje je kavovina proizvedena (ražena sladna kavovina i sl.).
NN 172/2004 • Kavovine koje se stavljaju na tržište moraju udovoljavati ovim uvjetima:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 172/2004 • 2. kavovine koje su proizvedene od: proklijalih žitarica moraju sadržavati najmanje 35% ekstrakta topljivog u vodi, soje – najmanje 20%, a ostale kavovine – najmanje 40% tog ekstrakta, bez dodanog šećera;
NN 172/2004 • 5. ne smiju biti proizvedene od zaraženih sirovina, sirovina koje nisu očišćene od urodica i mineralnih primjesa te bezvrijednih sirovina (prevrela komina, trop, ekstrahirani rezanci šećerne repe i sl.);
NN 172/2004 • 7. sirovine od kojih se proizvode sladne kavovine moraju sadržavati najmanje 70% proklijalih zrna s klicom razvijenom najmanje do polovice zrna;
NN 172/2004 • Dopuštena je proizvodnja mješavine više kavovina, koja se na tržište stavlja pod nazivom: »mješavina kavovina«, uz uvjet da udovoljava uvjetima iz članka 24. ovog Pravilnika.
NN 172/2004 • Dopuštena je proizvodnja mješavina: pržene i mljevene kave s prženom i mljevenom kavovinom pod nazivom proizvodi od kave i kavovina.
NN 172/2004 • Ekstrakti kavovina, osim ekstrakta cikorije, stavljaju se na tržište pod nazivom: tekući ekstrakt kavovine, instant kavovina ili ekstrakt kavovine u prahu.
NN 172/2004 • Proizvodi iz članka 27. stavka 2. točke 2. ovoga Pravilnika moraju udovoljavati ovim uvjetima:
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 59/01, Broj 59/09,
Broj 150/05, Broj 112/06,
Broj 124/97, Broj 20/06
LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA