PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 172/2004 • Ukupan broj negativnih bodova u prosječnom uzorku dobiva se zbrajanjem negativnih bodova za pojedinačne nedostatke kako je navedeno u stavku 1. ovoga članka.
NN 172/2004 • Pod nazivom »sirova kava bez kofeina« može se na tržište stavljati kava koja udovoljava uvjetima iz članka 8. i 9. ovog Pravilnika, s tim da količina kofeina ne premašuje 0,1%.
NN 172/2004 • U proizvodnji »sirove kave bez kofeina« mogu se upotrebljavati sljedeća sredstva za otapanje i ekstrakciju: etilacetat, metilacetat, etilmetilketon, tekući ugljični dioksid, diklormetan i voda.
NN 172/2004 • Pržena kava koja se stavlja na tržište mora udovoljavati sljedećim uvjetima:
NN 172/2004 • 4. ne smije sadržavati više od 2% preprženih (ugljeniziranih) zrna;
NN 172/2004 • 5. mora sadržavati najmanje 22% ekstraktivnih tvari topljivih u vodi, osim pržene kave bez kofeina koja mora sadržavati najmanje 20%;
NN 172/2004 • Pod nazivom »mješavina pržene kave« na tržište se može stavljati proizvod dobiven miješanjem dviju ili više vrsta pržene kave čija je kvaliteta određena ovim Pravilnikom.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 172/2004 • Pod nazivom »pržena kava bez kofeina« na tržište se može stavljati pržena kava koja ne sadrži više od 0,1% kofeina.
NN 172/2004 • Pržena kava bez kofeina može sadržavati sredstva za ekstrakciju kofeina sukladno posebnim propisima kojima se uređuju prehrambeni aditivi dozvoljeni u hrani, a ne smije sadržavati druge primjese koje potječu od postupka prerade kave u kavu bez kofeina.
NN 172/2004 • Ekstrakti kave su proizvodi dobiveni ekstrakcijom iz prženih zrna kave, pri čemu se kao sredstvo za ekstrakciju koristi samo voda, a isključuje svaki postupak hidrolize dodavanjem kiseline ili lužine. Ekstrakt kave mora sadržavati samo topive i aromatske sastojke kave, uz netopive tvari koje je tehnički nemoguće odstraniti te netopiva ulja koja potječu iz kave.
NN 172/2004 • Sadržaj suhe tvari kave u ekstraktima kave iz članka 18. ovoga Pravilnika mora biti:
NN 172/2004 • Ekstrakt kave u prahu ili pasti ne smije sadržavati druge tvari, osim onih, koje se dobiju ekstrakcijom kave. Tekući ekstrakt kave može sadržavati jestive šećere, pržene ili ne, u udjelu koji ne prelazi 12% mase.
NN 172/2004 • 1. nazivi proizvoda mogu se upotrebljavati samo za proizvode koji ispunjavaju uvjete iz članka 19. ovog Pravilnika i moraju ovisno o vrsti proizvoda biti popraćeni sljedećim navodima:
NN 172/2004 • – u slučaju proizvoda iz članka 19. točke c. ovog Pravilnika koji imaju više od 25% mase suhe tvari kave;
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 83/00, Broj 52/91,
Broj 67/09, Broj 75/95,
Broj 106/07, Broj 18/91
LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA