PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 175/2003 • (4) Ugostiteljski objekti iz stavka 1. točke 1. i 3. ovog članka moraju ispunjavati uvjete za vrstu u koju su razvrstani po posebnom propisu i na odgovarajući način (ako se nalaze u smještajnom objektu koji se kategorizira ili u njegovoj funkcionalnoj blizini): kvalitetom usluge, uređenja i održavanja, moraju ispunjavati uvjete sukladno kategorijama kampova, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.
NN 175/2003 • (6) Iznimno od stavka 3. i 4. ovog članka, ugostiteljski sadržaji i ugostiteljski objekti ne moraju imati zasebne sanitarije za goste, ako se sanitarije kampova nalaze u neposrednoj blizini ugostiteljskog sadržaja i/ili ugostiteljskog objekta.
NN 175/2003 • (7) Ugostiteljski sadržaji iz stavka 1. točke 1. ovog članka ne moraju se formalno označavati odgovarajućom vrstom ugostiteljskog objekta iz skupina: »Restorani« i »Barovi«.
NN 175/2003 • (8) Ako ugostitelj prostor ugostiteljskog sadržaja unutar smještajnog objekta iznajmi drugoj tvrtci radi obavljanja ugostiteljske djelatnosti, tada se prostor tog ugostiteljskog sadržaja smatra samostalnim ugostiteljskim objektom, za koji se mora pribaviti rješenje sukladno zakonu.
NN 175/2003 • (1) Ako se usluge iz članka 40. stavka 1., ovog Pravilnika pružaju sukladno odredbama stavka 1. točke 3. istog članka, ugostitelji koji posluju kampovima obvezni su ugostitelje koji posluju ugostiteljskim objektima pisanim ugovorom obvezati na sadržaj i kvalitetu usluga koje se moraju pružati u ugostiteljskom objektu.
NN 175/2003 • (2) Ugostitelji koji posluju kampovima ugovorom će obvezati druge ugostitelje koji posluju ugostiteljskim objektima u kampovima da ti objekti moraju na odgovarajući način, standardom opreme, uređenja i održavanja, ispunjavati uvjete sukladno kategoriji smještajnog objekta ako se on kategorizira.
NN 175/2003 • (3) Standard opreme, uređanja i održavanje, te sadržaj i kvaliteta usluga, svih ugostiteljskih objekata iz stavka 2. ovog članka podliježu provjeri u postupku razvrstavanja i kategorizacije poslovnog objekta, bez obzira tko njima posluje. Provjera će se obaviti na odgovarajući način: utvrđivanjem činjeničnog stanja sukladno ovom Pravilniku i propisima koji se primjenjuju na ugostiteljske objekte.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 175/2003 • (2) Blagovaonica je prostorija koja služi samo za blagovanje, a opremljena je namještajem prikladnim za blagovanje.
NN 175/2003 • (3) Prostorija za usluživanje je prostorija koja služi za blagovanje i konzumiranje drugih ugostiteljskih usluga, u jednom dijelu, a u drugom dijelu te prostorije mogu se naočigled gostiju pripremati topla i /ili i hladna jela i napici.
NN 175/2003 • (4) Prostorija za usluživanje u jednom dijelu ima namještaj prikladan za blagovanje, a u drugom dijelu ima točionik koji može sadržavati prostor za pripremanje jela, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.
NN 175/2003 • (6) Iznimno od stavka 3. ovoga članka, u kampovima koji posluju sezonski ili povremeno, a nemaju prostoriju za usluživanje, prostorijom za usluživanje smatra se i natkriven prostor na otvorenom.
NN 175/2003 • (7) Prostor za usluživanje na otvorenom može biti dio prostora: plaže, terase, i sl., u kojem se uslužuju gosti, a u drugom dijelu tog prostora, mogu se naočigled gostiju pripremati jela. Na prostor za usluživanje na otvorenom odgovarajuće se primjenjuju odredbe stavaka 4. i 5. ovoga članka.
NN 175/2003 • (2) Pod u blagovaonici, prostoriji i u prostoru za usluživanje gostiju ne smije biti klizav, mora biti od vodonepropusnog materijala koji se lako čisti i održava.
NN 175/2003 • (1) Stol na kojem se uslužuju gosti mora imati površinu koja se lako čisti, mora biti prekriven neoštećenim, čistim stolnjakom ili podloškom za posluživanje ispred svakog konzumnog mjesta.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 167/03, Broj 19/03,
Broj 2/08, Broj 120/08,
Broj 2/09, Broj 21/99
LINK - POSLOVNI SAVJETI, PRAVNA POMOĆ, IDEJE ZA NOVI POSAO