PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
web-2-kada-se-usluzuju-sywv NN 175/2003

• (4) Blagovaonica, prostorija i prostor za usluživanje gostiju moraju imati dovoljan broj vješalica za odlaganje odjevnih predmeta gostiju prema broju konzumnih mjesta. Ako postoji garderoba smještena izvan tih prostorija mora biti odgovarajuće čuvana ili u njoj istaknuta obavijest gostima da se stvari odložene u garderobi ne čuvaju.


Stranica 2003-11-175-2562 NN 175/2003

• (1) Kuhinju moraju imati svi kampovi u kojima se gostima pružaju usluge prehrane uključujući i ako se pruža samo usluga doručka, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.


Internet NN 175/2003

• (2) Kuhinja iz stavka 1. ovog članka kapacitetom mora odgovarati potrebama ponude, odnosno asortimana jela, napitaka, pića i slastica, te uobičajenom broju konzumenata u smještajnom objektu.


Internet stranice NN 175/2003

• (3) Kuhinja mora imati sljedeće prostore, opremu, uređaje i pravila postupanja:


Internet stranice NN 175/2003
• 2. Odgovarajuće uređaje za termičku obradu hrane, pića i napitaka;

Internet stranice NN 175/2003
• 3. Uređaje za odvod dima, pare i mirisa koji omogućavaju da se u ostalim prostorijama i prostorima smještajnog objekta ne šire mirisi i druge emisije;

Internet stranice NN 175/2003 • 4. Rashladne komore ili rashladne uređaje za namirnice, koji se mogu nalaziti i u neposrednoj blizini kuhinje;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 175/2003 • 7. Priručni prostor za čuvanje namirnica za dnevnu uporabu, u koju svrhu mogu poslužiti i rashladni uređaji za čuvanje namirnica, koji mogu biti i u blizini kuhinje;
Poslovne stranice NN 175/2003 • 9. Za potrebe osoblja u kuhinji mora biti poseban umivaonik s tekućom hladnom i toplom vodom, odgovarajućim priborom i sredstvom za pranje, dezinfekciju i sušenje ruku;
Pregledi NN 175/2003 • 11. U kuhinji na vidljivom mjestu mora biti izloženo upozorenje o zabrani konzumiranja hrane;
Glasnik NN 175/2003 • 14. Ormarić opremljen materijalom za prvu pomoć mora se nalaziti na vidnom i lako dostupnom mjestu.
Novo NN 175/2003 • (4) Iznimno od stavka 3. ovog članka, u kampovima u kojima se samo dogotovljavaju (samo termički obrađuju) već pripremljena jela (namirnice za dogotavljanje jela dostavljaju se kao proizvodi drugih proizvođača ili iz centaralne pripremnice namirnica koja to obavlja za više smještajnih objekata), kuhinja ne mora imati prostore i uređaje za čišćenje i obradu namirnica.
Poslovi NN 175/2003 • (6) Sve radne površine u kuhinji moraju imati gornju plohu od nehrđajućeg materijala koji se lako čisti. Radne površine u kuhinji ne smiju biti od drveta.
Poticaji NN 175/2003 • (7) Kuhinja mora imati i poseban priručni prostor za odlaganje pribora i aparata za čišćenje prehrambenih proizvoda.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 164/98, Broj 20/90, Broj 71/03, Broj 151/03, Broj 40/92, Broj 125/06


LINK - POSLOVNI SAVJETI, PRAVNA POMOĆ, IDEJE ZA NOVI POSAO Pregled