PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 96/1996 • VII. UVJETI KOJE MORAJU ISPUNJAVATI PROIZVODI OD GROŽ?A I VINA
NN 96/1996 • Najmanji sadržaj stvarnog alkohola u vinu u prometu, ovisno od kakvoće i zone proizvodnje, mora biti (u volumnim %):
NN 96/1996 • Količina stvarnog alkohola može odstupati od označene jačine kod vina s originalnim zatvaračem, najviše za 0,5 volumna %.
NN 96/1996 • Vino u prometu ne smije sadržavati ukupnog alkohola više od 15,0 volumna %, ako za pojedino vino nije drukčije određeno rješenjem za označavanje vina s oznakom kontroliranog podrijetla.
NN 96/1996 • (2) Izuzetno od odredbe stavka 1. ovoga članka, može se vino s oznakom kontroliranog podrijetla kad ne ispunjavaju uvjete za proizvodnju određene kakvoće proizvoditi i staviti u promet pod nazivom niže kakvoće ukoliko ispunjavaju uvjete za njegovu proizvodnju.
NN 96/1996 • Vino u prometu mora sadržavati najmanju količinu ekstrakta bez šećera (u gramima na litru) ovisno o kakvoći i to:
NN 96/1996 • Vino s oznakom kontroliranog podrijetla, pored uvjeta iz ovoga Pravilnika, moraju ispunjavati i posebne uvjete o sadržaju alkohola, ekstrakta bez šećera i drugih sastojaka kako je to utvrđeno rješenjem za označavanje vina s oznakom kontroliranog podrijetla i u elaboratu koji je sastavni dio rješenja.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 96/1996 • 1. ukupnih kiselina, izraženih kao vinska kiselina, najmanje 4,5 g/l i najviše 14 g/l;
NN 96/1996 • - suho vino sadrži u pravilu najviše 4 g/l neprevrelog šećera. Suho vino s visokim prirodnim kiselinama može imati i veću količinu neprevrelog sladora, koja može biti jednaka sadržaju kiselina (izraženih kao vinska kiselina u g/l), povećan za 2 g/l, a naj
NN 96/1996 • - polusuho vino sadrži u pravilu od 4 do 12 g/l neprevrelog sladora. Vino s visokim sadržajem kiselina može imati i veću količinu neprevrelog sladora, koja može biti jednaka ukupnom sadržaju kiselina (izraženih kao vinska kiselina u g/l), povećan za 10 g/
NN 96/1996 • Izuzetno kod crnih vina količina tanina može biti veća od 4,0 g/l, pod uvjetom da ta povećana količina tanina ne utječe negativno na organoleptička svojstva vina.
NN 96/1996 • 5. sumporaste kiseline, najviše 350 mg/l ukupno, od čega slobodne sumporaste kiseline najviše 30 mg/l;
NN 96/1996 • (2) Ako je natrij svojstven za određeno vinogradarsko područje, rješenjem za označavanje vina s oznakom kontroliranog podrijetla može se dopustiti veća količina natrija u vinu.
NN 96/1996 • (1) Ne smije se stavljati u promet bolesno vino i vino s manom.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 77/05, Broj 59/92,
Broj 141/05, Broj 10/90,
Broj 45/05, Broj 3/06
LINK - POSLOVNI PROGRAMI, INVESTICIJE, POTICAJI, KREDITI, UGOVORI