PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 96/1996 • (3) Octikavo vino je vino u kojem hlapljive kiseline (izražene kao octena kiselina), po odbitku sumporaste kiseline i ugljičnog dioksida prelaze:
NN 96/1996 • b) za vino sa sadržajem alkohola preko 10 volumnih %: 1,1 g/l za 10 volumnih % alkohola + 0.06 g/l za svaki daljnji volumni postotak alkohola;
NN 96/1996 • (4) Vino se smatra bolesnim i kad količina hlapljivih kiselina izraženih kao octena kiselina, ne prelazi vrijednost iz stavka 3. ovoga članka, ako se hlapljive kiseline (octikavost), mogu utvrditi organoleptičkom ocjenom (okusom). U tom slučaju mjerodavna je ocjena Zavoda.
NN 96/1996 • (1) Vino se smatra bolesnim ili s manom ako sadrži mikroorganizme, mutnoće i talog stranog podrijetla.
NN 96/1996 • (3) Ako je manja količina vinskog taloga svojstvena određenoj kakvoći vina i kao takva predviđena rješenjem o davanju dopuštenja za označavanje vina, vino se ne smatra neispravno dorađenim ili neispravno odnjegovanim.
NN 96/1996 • Vino koje ne sadrže propisanu količinu stvarnog alkohola, ekstrakta bez šećera, ukupnih kiselina, glicerola, tanina, pepela i drugih sastojaka ne može se stavljati u promet za izravnu potrošnju, već se može koristiti za preradu u vinski ocat i destilaciju, ovisno o tomu za koju uporabu ispunjavaju uvjete.
NN 96/1996 • (1) Ministarstvo može na prijedlog Zavoda dopustiti proizvođaču da masulju ili moštu doda šećer ili koncentrirani mošt ako je zbog loših vremenskih prilika sadržaj grožđanog šećera u masulju ili moštu manji od prosječnog (članak 18. stavak 1. točka 1. Zakona o vinu).
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 96/1996 • (3) U slučaju iz stavka 1. ovoga članka šećer se može dodavati u količini koja je potrebna da se postigne normalni slador za određenu sortu i određeno područje, ali ne više od 3,4 kg šećera na 100 litara mošta, ili 3 kg šećera na 100 kg masulja, osim u zoni B, gdje se može dodati najviše 4,2 kg šećera na 100 litara mošta.
NN 96/1996 • (4) Koncentrirani mošt se može dodavati moštu ili masulju u količini potrebnoj da se postigne normalni sadržaj sladora za određeno područje ili sortu, ali najviše da se sadržaj alkohola u vinu od tako obogaćenog mošta poveća za 2,0 volumna %, odnosno 2,5 vol. % u zoni B.
NN 96/1996 • (5) Moštu i masulju kome je dodan šećer ili koncentrirani mošt, kao i vinu dobivenom od takvog mošta ne smije se povećati kiselost.
NN 96/1996 • (7) Proizvođač koji je u jednoj godini došećeravao mošt, dužan je u narednoj godini rezidbom ostaviti 10% manje pupova od veličine određene u elaboratu o zaštiti, odnosno smanjiti prirod za 10%, i za tu količinu dobiti rješenje o puštanju u promet.
NN 96/1996 • (1) Prijedlog Zavoda (članak 18. stavak 1. Zakona o vinu) mora se zasnivati na podacima dobivenim praćenjem kretanja sadržaja šećera i kiselina u grožđu pojedinih sorata kroz vrijeme od najmanje 15 dana prije roka određenog za berbu grožđa, a prema stanju na dan propisan za početak berbe grožđa.
NN 96/1996 • (3) Na prijedlog Zavoda Ministarstvo izdaje rješenje kojim dopušta doslađivanje mošta ili masulja proizvođačima određenog područja.
NN 96/1996 • (4) Rješenje Ministarstva sadrži količinu šećera, odnosno koncentriranog mošta kojim se smije mošt, odnosno masulj dosladiti, te naziv vina koje će se iz tog mošta proizvesti.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 75/08, Broj 112/04,
Broj 115/00, Broj 146/03,
Broj 88/07, Broj 41/08
LINK - POSLOVNI PROGRAMI, INVESTICIJE, POTICAJI, KREDITI, UGOVORI