PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 96/1996 • (1) Vino koje sadrži hlapljivih kiselina izraženih kao octena kiselina iznad dozvoljene količine, a najviše do 2,0 g/l može se upotrijebiti za proizvodnju vinskog destilata i vinskog alkohola.
NN 96/1996 • (1) Stolno vino te stolno i kvalitetno vina s oznakom kontroliranog podrijetla može se dokiseljavati odnosno odkiseljavati i to:
NN 96/1996 • - u zoni C 1 i C 2 djelomično dokiseljavati i odkiseljavati;
NN 96/1996 • (2) U proizvodnji vrhunskong vina ne smije se obavljati dokiseljavanje ili odkiseljavanje.
NN 96/1996 • (2) Predikatna vina ne mogu se stavljati u promet prije prvog ožujka (kasna berba) odnosno prije prvog svibnja za ostale predikate slijedeće godine po provedenoj berbi.
NN 96/1996 • (1) Elementi utvrđivanja kakvoće vina, koji moraju biti navedeni u svjedodžbi za puštanje u promet su slijedeći:
NN 96/1996 • (2) Uz elemente iz stavka 1. ovoga članka za vino kasne berbe i izborne berbe još i ukupni fosfor u g/l, a za vino izborne berbe bobica, izborne berbe suhih bobica i za ledeno vino još i glukonska kiselina u g/l.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 96/1996 • - izborna berba bobica, izborna berba suhih bobica i ledeno vino najviše 400 mg/l.
NN 96/1996 • (2) Ove količine dopuštene su samo u predikatnim vinima koja sadrže 5 ili više g/l reducirajućeg sladora (preračunatog kao invertni). Ukoliko je sadržaj sladora manji, onda je gornja granica sadržaja ukupne sumporaste kiseline 210 mg/l za bijela i ružičasta vina, odnosno 160 mg/l za crna vina.
NN 96/1996 • (3) Hlapljive kiseline (izražene kao octena kiselina) u vinima: "izborna berba bobica", "izborna berba prosušenih bobica" i "ledeno vino" ne smiju prelaziti 1,8 g/l.
NN 96/1996 • Predikatno vino mogu proizvoditi samo oni proizvođači koji su tjedan dana, a najmanje 48 sati prije početka berbe, a za ledeno vino najkasnije do 9 sati na dan berbe, svoju namjeru prijavili tijelu iz članka 17. ovoga Pravilnika.
NN 96/1996 • (1) Arhivsko vino je vino koje je odležalo najmanje 5 godina, od čega najmanje tri godine u boci.
NN 96/1996 • (3) Namjeru za arhiviranje vina proizvođač prijavljuje Zavodu prije stavljanja vina u arhivu.
NN 96/1996 • (1) Proizvođač koji drži vinski arhiv mora imati za to prikladne prostorije.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 19/00, Broj 18/07,
Broj 60/04, Broj 42/08,
Broj 57/01, Broj 118/99
LINK - POSLOVNI PROGRAMI, INVESTICIJE, POTICAJI, KREDITI, UGOVORI