PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
web-8-regulatora-kiselosti-ztuo NN 130/1998

• 9. Kiselina i lužina - koje dodane namirnici mijenjaju njenu kiselost ili lužnatost i time utječu na njezin okus.


Stranica 1998-10-130-1589 NN 130/1998

• 11. Tvari za postizanje klizavosti - koje se dodaju namirnicama tijekom izrade zbog smanjivanja trenja na dodirnim površinama između čestica, granulata (antikoheziva), odnosno između granulata i površine uređaja (antiatheziva).


Internet NN 130/1998

• 12. Pojačivača okusa - koji dodatkom namirnici ističu ili poboljšavaju djelovanje prisutnih aroma bez obzira potječu li one od sastojaka namirnica ili su dodane.


Internet stranice NN 130/1998

• 13. Tvari za zaslađivanje - koje dodane namirnici nadopunjuju ili stvaraju sladak okus. Obično se dijele na zamjene za šećer (poliole) i umjetna sladila.


Internet stranice NN 130/1998
• 15. Tvari za poliranje - koje služe za dobivanje glatke i sjajne površine, te za zaštitu namirnice od isušivanja.

Internet stranice NN 130/1998
• 16. Tvari za zadržavanje vlage - koje vezivanjem vode zadržavaju svježinu i karakterističnu konzistenciju proizvoda.

Internet stranice NN 130/1998 • 17. Tvari za tretiranje brašna - koje dodane brašnu ili tijestu poboljšavaju tehnološka svojstva.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 130/1998 • 19. Sekvestranata - kemijskih tvari koji čine kompleks s ionima određenih metala i kiselim radikalima i na taj način ih inaktiviraju.
Poslovne stranice NN 130/1998 • 20. Učvršćivača - koji dodani proizvodima i prerađevinama učvršćuju tkivo voća ili povrća, ali i sredstava za želiranje koji se pri tome upotrebljavaju.
Pregledi NN 130/1998 • 21. Povećivača volumena - koji uz povećanje volumena, zadržavaju vlažnost, stabiliziraju, zgušnjavaju i oblikuju strukturu, ne povećavajući energetsku vrijednost.
Glasnik NN 130/1998 • 23. Tvari za održavanje pjene - koje se koriste da zadrže ravnomjerno dispergiranu plinovitu fazu u tekućoj ili krutoj namirnici.
Novo NN 130/1998 • 24. Potisnih plinova - koji se koriste za istiskivanje namirnica iz posebnih posuda pod tlakom. Zrak se ne svrstava u skupinu potisnih plinova.
Poslovi NN 130/1998 • 26. Aroma - koje se dodaju namirnicama radi aromatiziranja ili dopunjavanja arome.
Poticaji NN 130/1998 • 27. Enzimskih preparata - koji su po djelovanju katalizatori biokemijskih reakcija, čije je aktivna komponenta bjelančevina kombinirana s metalima, ugljikohidratima odnosno lipidima, a dobiva se u živom organizmu (životinjskog, biljnog ili mikrobiološkog podrijetla).
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 78/93, Broj 11/05, Broj 75/00, Broj 112/04, Broj 49/91, Broj 31/08


LINK - TRGOVINA, ZAPOSLENJA, NATJEČAJI, JAVNI SERVISI, UPRAVA Pregled