PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 112/2004 • Rasijecanje prednjih i zadnjih četvrtina na osnovne dijelove. Obrada goveđih polovica u obliku milanskoga i francuskog reza. Obrada buta i plećke. Obrada leđa, vrata, slabina i grudno-trbušnog dijela za potrebe tržišta i prerade. Vađenje bifteka.
NN 112/2004 • Kvačenje svinja i dizanje na viseći kolosijek. Iskrvarenje svinja ubodom u grudi, pomoću šupljeg noža i na liniji za iskrvarenje. Pranje i dezinfekcija pribora i alata.
NN 112/2004 • Priprema šupljeg noža i bazena. Stavljanje defibrinatora i sprječavanje grušanja. Odvoz krvi u kafileriju.
NN 112/2004 • Šurenje svinja u bazenu toplom vodom Pomicanje i potapanje svinja. Šurenje i skidanje dlake u šer-stroju. Strojno skidanje dlake s površine trupa.
NN 112/2004 • Otvaranje zdjelične, trbušne i grudne šupljine te vađenje unutarnjih organa. Razvrstavanje i veterinarski pregled iznutrica. Čišćenje i pranje posuda, kolica, bazena, veterinarskog stola, sjekača i pila.
NN 112/2004 • Rasijecanje pomoću tračne pile i sjekača. Dobivanje lake i teške polovice. Vađenje mozga i endokrinih žlijezda. Veterinarski pregled mesa i uzimanje uzoraka za trihinoskopiju. Vaganje i klasifikacija svinjskih polovica.
NN 112/2004 • Rasijecanje na osnovne dijelove. Milanska i francuska obrada.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 112/2004 • Osposobljavanje naučnika za samostalno obavljanje karakterističnih poslova u preradi i prodaji mesa i mesnih prerađevina.
NN 112/2004 • Nastavno područjeOčekivani rezultati (znanja i vještine)Nastavni sadržaji
NN 112/2004 • Priprema prodaje svježeg mesa i mesnih proizvodaUčenik treba biti osposobljen za rad u kobasičarnici na nekim lakšim postupcima (fazama pripreme sirovine, prijevoza, sparivanje, vezanje, vješanje kobasica).
NN 112/2004 • Učenik može samostalno sudjelovati u procesu topljenja masnog tkiva u obrtničkim radionicama. DeLaval-ov proces. Učenik se uključuje u pomoćne procese rada.
NN 112/2004 • Učenik se uključuje u pojedinu fazu rada ili radi pomoćne poslove u procesu.
NN 112/2004 • Učenik je osposobljen za pripremu mesa za prodaju pa čak i za samu prodaju svježeg mesa i mesnih proizvoda. Priprema ovitaka (prirodnih, umjetnih), aditiva.
NN 112/2004 • Obrada sirovine (usitnjavanje, salamurenje, miješanje, kuhanje, narezivanje) ovisno o vrsti kobasice.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 8/98, Broj 123/07,
Broj 32/96, Broj 30/09,
Broj 40/06, Broj 11/00
LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA