PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 46/2004 • Ljepila kojima se povezuju cijevi za provođenje tekuće hrane moraju biti na bazi polimernog materijala od kojeg su izrađene cijevi, a osim toga smiju sadržavati još samo otapalo koje ne smije zaostati u cijevima.
NN 46/2004 • Metalno posuđe, pribor, oprema i uređaji ne smiju biti izrađeni od olova ili slitina s olovom, niti od metala ili njihovih slitina koje sadržavaju više od 0,03% arsena.
NN 46/2004 • Za izradu metalnog posuđa i pribora, te opreme i uređaja mogu se koristiti aluminijske slitine uz uvjet da ne sadrže više od 0,03% arsena, 0,05% kadmija, 0,25% bakra, 0,25% cinka i 0,02% olova.
NN 46/2004 • Dijelovi metalnog posuđa, pribora, opreme i uređaja koji ne dolaze u neposredan dodir s hranom, mogu se izrađivati od slitina koje sadrže najviše 10% olova, uz uvjet, da ti dijelovi budu potpuno pokriveni metalnim ili emajliranim prevlakama koje ne sadrže sastojke štetne za zdravlje.
NN 46/2004 • Sukladno odredbi stavka 1. ovoga članka gotovi proizvod ne smije stajanjem tijekom 1 do 24 sata pri temperaturi od 23oC odnosno 100oC u direktnom dodiru s destiliranom vodom ili odgovarajućom model otopinom (sve ovisno o namjeni i načinu uporabe i ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano) otpuštati više od: 0,6 mg/L olova, 0,05 mg/L kadmija, niti više od 0,01 mg/L arsena.
NN 46/2004 • Zabranjen je promet i uporaba posuđa, pribora, opreme i uređaja proizvedenih od bakra ili njegovih slitina ako su namijenjeni za tekuću ili kašastu hranu, osim ako je unutarnja površina, koja dolazi u neposredan dodir sa spomenutom hranom, u potpunosti prekrivena zdravstveno ispravnom zaštitnom prevlakom (npr. od kositra).
NN 46/2004 • Zabrana iz stavka 1. ovoga članka ne odnosi se na posuđe i pribor koji su namijenjeni za kuhanje kave ako su ispravno kositreni, niti na bakrene kotlove namijenjene za pečenje rakije ako je bakar od kojih su izrađeni čistoće najmanje 99,95%.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 46/2004 • Pribor za jelo i pribor za pripremu i posluživanje jela mora biti izrađen tako da nema oštre rubove (osim oštrice noža i vrha vilice), a sve površine, osim površina između zubaca vilice, moraju biti potpuno glatke odnosno polirane.
NN 46/2004 • Završna obrada površina posuđa, pribora, opreme i uređaja za pripremu, odnosno posluživanje jela, izrađenih od nehrđajućeg čelika koji dolaze u dodir s hranom mora biti tako izvedena da osigura kemijsku otpornost pri uporabi. Te se površine, osim kod no
NN 46/2004 • (v/v) tijekom 24 sata pri temperaturi od 20 ± 2oC ako se gotovi proizvod koristi pri niskim temperaturama, niti tijekom 30 minuta pri temperaturi od 100 oC ako se koristi za toplinsku obradu hrane.
NN 46/2004 • Specifična migracija kroma, nikla i mangana u proizvodima iz stavka 3. ovoga članka određuje se u drugom ekstraktu (dva uzastopna kuhanja) i ona ne smije iznositi za svaki pojedini metal više od 0,1mg/L.
NN 46/2004 • Metalne armature, spremnici i cijevi za spremnike te sistemi za provođenje vode za piće ne smiju stajanjem u neposrednom dodiru s vodom za piće tijekom 24 sata pri temperaturi od 20 ± 2oC, ili pri povišenoj temperaturi, u skladu s načinom primjene, otpuštati u vodu metale u količinama većim od onih, propisanih Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.
NN 46/2004 • Zaštitne prevlake iz stavka 1. ovoga članka moraju ujednačeno pokrivati površinu koja dolazi u neposredan dodir s hranom i ne smiju imati mjehurića, nadignutih mjesta i pukotina.
NN 46/2004 • Na proizvodima iz stavka 1. ovoga članka, bez obzira da li su zaštićeni prevlakama ili nisu, ne smije nastati vidljiva korozija stajanjem u octenoj kiselini, 3% (v/v) tijekom 1 sat pri temperaturi od 23oC, odnosno pri temperaturi od 100oC, ovisno o namjeni gotovog proizvoda.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 26/06, Broj 124/03,
Broj 10/93, Broj 136/05,
Broj 115/05, Broj 28/04
LINK - POSLOVNI SAVJETI, PRAVNA POMOĆ, IDEJE ZA NOVI POSAO