PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 135/2004 • Ovim Pravilnikom utvrđuju se načini i postupci provođenja monitoringa hrane radi utvrđivanja razina nutrijenata, kontaminata, aditiva, drugih sastojaka i tvari, čiji je cilj utvrđivanje unosa pojedinih sastojaka ili tvari u organizam te procjena ugroženosti zdravlja stanovništva.
NN 135/2004 • – »monitoring hrane« je sustavno provođenje analiza, prikupljanje, obrada i evaluacija podataka o razinama pojedinih odabranih sastojaka hrane te njihovu unosu u organizam čovjeka;
NN 135/2004 • – »nutrijenti (hranjivi ili nutritivni sastojci)« su proteini, ugljikohidrati, masti, vitamini, minerali kao i tvari koje su sastavni dijelovi navedenih kategorija;
NN 135/2004 • – »kontaminati« (štetne tvari) su biološke, kemijske ili fizikalne tvari štetne za zdravlje ljudi, koje nisu namjerno dodane hrani, a čija prisutnost je posljedica postupaka tijekom proizvodnje, tretiranja, pripreme, prerade, pakiranja, transporta i skladištenja hrane ili posljedica onečišćenja okoliša (pesticidi, teški metali, industrijski kontaminanti, ostaci veterinarskih lijekova, mikotoksini itd.);
NN 135/2004 • – utvrđivanje razina i trendova štetnih tvari, aditiva, nutrijenata, i drugih sastojaka u hrani prisutnoj na tržištu Republike Hrvatske,
NN 135/2004 • – procjena unosa u organizam sastojaka i tvari iz podstavka 1. ovoga članka,
NN 135/2004 • – usporedba dobivenih rezultata s međunarodno važećim referentnim toksikološkim i prehrambenim vrijednostima te ocjena njihovog utjecaja na zdravlje ljudi,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 135/2004 • – prikupljanje i evaluacija podataka i procjena rizika sukladno članku 5. Zakona o hrani.
NN 135/2004 • Za provođenje monitoringa sukladno članku 3. podstavku 1. i 2. ovoga Pravilnika relevantni su uzorci hrane uzorkovani na tržištu Republike Hrvatske na mjestima na kojima se stanovništvo opskrbljuje hranom (prodavaonice, supermarketi, tržnice, veletržnice, otkupna mjesta i sl.), a za nezapakiranu vodu za piće uzorci se uzimaju na slavinama iz kojih se pije voda.
NN 135/2004 • Monitoring se provodi sukladno godišnjem planu, (u daljnjem tekstu: plan) koji na prijedlog Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, po prethodno pribavljenom mišljenju Hrvatske agencije za hranu donosi ministar nadležan za zdravstvo uz suglasnost ministra nadležnog za poljoprivredu.
NN 135/2004 • – pojavnost i proširenost pojedinih javno-zdravstvenih problema stanovništva Republike Hrvatske, a koji mogu biti povezani s načinom prehrane ili štetnim tvarima u hrani.
NN 135/2004 • – popis nutrijenata, kontaminata, aditiva i drugih sastojaka i tvari koje će se analizirati po vrstama hrane,
NN 135/2004 • Izvješće o provođenju i rezultatima monitoringa sukladno ciljevima iz članka 3. ovoga Pravilnika izrađuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo do 31. ožujka tekuće godine za prethodnu godinu.
NN 135/2004 • Izvješće iz stavka 1. ovoga članka Hrvatski zavod za javno zdravstvo dostavlja ministru nadležnom za zdravstvo, ministru nadležnom za poljoprivredu i Hrvatskoj agenciji za hranu.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 187/04, Broj 68/98,
Broj 27/01, Broj 32/07,
Broj 155/08, Broj 5/09
LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA