PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 91/2001 • - proizvodnja vina dopuštena je samo od grožđa iz ekološkog uzgoja,
NN 91/2001 • - proizvod treba biti povoljnih organoleptičnih svojstava i visoke prehrambene vrijednosti,
NN 91/2001 • - organske nusproizvode (komina, kvasci, talog) iz proizvodnje i prerade treba vratiti na proizvodnu jedinicu kao organsko gnojivo,
NN 91/2001 • - kemijske postupke treba zamijeniti fizikalnim radi izbjegavanja stvaranja štetnog otpada,
NN 91/2001 • - postupak proizvodnje i prerade mora biti tako organiziran da se pri nadzoru može dokazati da su sve faze provedene sukladno ekološkim propisima,
NN 91/2001 • - u proizvodnji vina treba osigurati spontanu fermentaciju i biološku razgradnju kiselina,
NN 91/2001 • - u proizvodnji crvenih vina dopuštena je fermentacija masulja uz kratko zagrijavanje,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 91/2001 • - za vrenje i skladištenje vina dopuštene su posude koje ne utječu negativno na kvalitetu vina, preporučuje se korištenje drvenih bačvi i suđa od nehrđajućeg čelika,
NN 91/2001 • - za punjenje preporučuje se uporaba nepovratnih boca, a iznimke su moguće samo ako pogon može osigurati i dokazati skupljanje i stavljanje u reciklažu boca,
NN 91/2001 • - zabranjena su sva sredstva za čišćenje, koja sadrže klor, tenzide i fosfate.
NN 91/2001 • - doslađivanje saharozom i koncentriranim moštom iz ekološke proizvodnje,
NN 91/2001 • - otkiseljavanje bakterijama mliječno-kiselog vrenja, kalijev i kalcijev karbonat,
NN 91/2001 • - popravljanje arome: aktivni ugljen, tanin, limunska kiselina, pektolitički enzimi,
NN 91/2001 • - sumporasta kiselina i kalijev metabisulfit (najviše dopuštena količina sumporaste kiseline jest 2/3 od količine koja je dopuštena Zakonom o vinu),
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 58/07, Broj 21/99,
Broj 133/06, Broj 102/01,
Broj 155/09, Broj 113/08
LINK - INFORMACIJE ZA PODUZETNIKE, POSLOVNE INFORMACIJE, PONUDA