PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
web-potreba-i-znacenje-strucnog-mhvc NN 102/1995

• Okvirni sadržaji programskih cjelina navedeni u poglavljima III., IV. i V. osnova su za oblikovanje ispitnih pitanja na majstorskim ispitima.


Stranica 1995-12-102-1693 NN 102/1995

• Programske cjeline stručno-teoretskog i praktičnog dijela ispita za navedena zanimanja obuhvaćaju:


Internet NN 102/1995

• b) neophodna stručno teoretska zanimanja za vješto obavljanje poslova primjerenih obrtu.


Internet stranice NN 102/1995

• Ispitni sadržaj za majstorski ispit za zanimanje majstor kuhar, koje je u skladu s Pravilnikom o vezanim i povlaštenim obrtima ("Narodne novine" br. 31/95) označeno šifrom 51221, je:


Internet stranice NN 102/1995
• Majstor kuhar mora pri tome skrbiti da je higijena prostora za pohranu namirnica i pripremljenih jela kao i higijena kuhinje u skladu sa propisima. Mora brinuti o održavanju strojeva i uređaja u kuhinji kako bi oni bili ispravni i tehnički postojani. Osim što brine o održavanju strojeva i uređaja otklanja i sitne kvarove. Osobnu higijenu održava besprijekornom.

Internet stranice NN 102/1995
• Na praktičnom dijelu ispita ispitanik mora pokazati vještine i navike u pripremi jelovnika za svakodnevne glavne obroke i svečane obroke prema namjeni (najmanje 5 jelovnika).

Internet stranice NN 102/1995 • Prema predloženim jelovnicima komisija će izabrati jela (najmanje 3) koja će ispitnik pripremiti kao praktičan rad.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 102/1995 • - jela hrvatske kuhinje (štrukli, purica s mlincima, različita jela od riba i sl.),
Poslovne stranice NN 102/1995 • Majstor kuhar mora prigotoviti i aranžirati jelo. Osim toga mora na primjeru jednog jela pokazati prigotovljavanje jela za stolom. Tu dolaze u obzir tehnike miješanja, filiranja, flambiranja, rasijecanja i sl.
Pregledi NN 102/1995 • - kalkulacija (izračunavanje nabavne i prodajne cijene, izračunavanje marže)
Glasnik NN 102/1995 • Francusko nazivlje se u kuharstvu primjenjuje kao međunarodno.
Novo NN 102/1995 • Ovaj dio sadržaja ima dvije cjeline. To su poznavanje robe i prehrana i kuharske vještine.
Poslovi NN 102/1995 • - roba i poznavanje robe (pojam, higijena ambalaže, rukovanje, pohrana),
Poticaji NN 102/1995 • - vrste živežnih namirnica: živežne namirnice biljnog podrijetla (žitarice, povrće, gljive, škrob, ulje i masti, namirnice za zaslađivanje, alkaloidne namirnice),
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 12/07, Broj 103/06, Broj 73/08, Broj 11/90, Broj 49/03, Broj 31/06


LINK - POSLOVNI PROGRAMI, INVESTICIJE, POTICAJI, KREDITI, UGOVORI Pregled