PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
web-redoslijed-i-ispravnost-postupaka-zdez NN 112/2004

• Konačna ocjena utvrđuje se za funkcionalno ispravan uradak, odnosno ispitno mjerenje temeljem bodovne ljestvice:


Stranica 2004-08-112-2163 NN 112/2004

• Stručno-teorijski dio ispita obuhvaća teorijska znanja nužna za obavljanje praktičnih radnji u zanimanju koja su propisana nastavnim planom i programom za stručno-teorijski dio naukovanja. Pitanja i zadaci trebaju obuhvatiti sljedeće razine znanja i sposobnosti:


Internet NN 112/2004

• - sintezu, vrednovanje i prijedloge novih ili zamjenskih rješenja.


Internet stranice NN 112/2004

• Poželjno je da svaka od ovih razina znanja sudjeluje s 20-30 posto (%) od ukupnog broja bodova.


Internet stranice NN 112/2004
• Općenito, treba nastojati da pitanja i zadaci sadrže tablice, sheme, skice i crteže na kojima učenik treba pronaći, obraditi i interpretirati podatke. Crteži i fotografije su dobrodošli i onda kada se od učenika traži da opiše građu nekog uređaja ili nabroji njegove dijelove. Tada se na ilustraciji mogu označiti pozicije brojevima ili slovima što olakšava snalaženje i poboljšava komunikaciju učenika i ocjenjivača. Od učenika također treba tražiti grafičko izražavanje: crtanje shema i skica. Ako treba provjeriti znanje spajanja, shema ili skica može biti djelomično nacrtana, a spojeve treba dodati učenik. Time se pomaže učeniku da organizira prostor za crtanje, štedi na vremenu, a provjerava se bitno, tj. znanje spajanja.

Internet stranice NN 112/2004
• Za rješavanje pitanja i zadaća ispitanik ima na raspolaganju četiri sata uz uporabu dopuštenoga pribora za pisanje, brisanje, crtanje i računanje te priručnika i ostalih pisanih materijala.

Internet stranice NN 112/2004 • Na usmenom ispitu u pravilu se provjeravaju znanja iz onih područja iz kojih naučnik nije pokazao dodatna znanja na pismenom dijelu ispita. I u ovom dijelu ispita treba što više koristiti sheme, crteže i fotografije, primjere projekata, tablice i kataloge proizvođača opreme te materijalne primjere i modele različitih uređaja i sustava koji su predmet ispitivanja. Zato je poželjno da se usmeni ispit održava u specijaliziranoj učionici gdje su dostupna sva navedena sredstva.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 112/2004 • Osnove kemijePokazati znanja o osnovnim pojmovima u kemiji – o pojmu čiste i smjese tvari; o agregatnim stanjima tvari; o kemijskim promjenama, o građi atoma, o pojmovima kiselina, baza, soli, otopine. Pribor za pisanje.
Poslovne stranice NN 112/2004 • Primijenjena kemijaZnati istaknuti ulogu ugljikohidrata, masti i bjelančevina u prehrani čovjeka.
Pregledi NN 112/2004 • Znati načine nastajanja te građu i izvore tih tvari. Pribor za pisanje.
Glasnik NN 112/2004 • Pokazati stečena stručno-teorijska znanja iz područja proizvodnih procesa tj. izrade pekarskih proizvoda potrebnih za obavljanje poslova u zanimanju pekar:
Novo NN 112/2004 • Znanja i umijeća koja se provjeravaju / ocjenjuju na završnom / pomoćničkom ispitu:
Poslovi NN 112/2004 • Skladištenje i pripremne radnjeZnati podjelu sirovina u pekarstvu, načine njihovog prihvata i skladištenja te koje postupke obuhvaća njihova priprema za zamjes. Pribor za pisanje
Poticaji NN 112/2004 • Miješanje sirovina - zamjesZnati naglasiti cilj zamjesa. Znati metode zamjesa i navesti njihove prednosti i nedostatke. Znati opisati uređaje za zamjes, princip rada. Znati opisati promjenu u sastojcima sirovina pri zamjesu. Pribor za pisanje.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 12/91, Broj 57/07, Broj 118/09, Broj 109/07, Broj 4/05, Broj 10/90


LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA Pregled