PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 117/2004 • MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I VODNOGA GOSPODARSTVA
NN 117/2004 • O VETERINARSKO-ZDRAVSTVENIM UVJETIMA ZA IZLOV, UZGOJ, PROČIŠĆAVANJE I STAVLJANJE U PROMET ŽIVIH ŠKOLJKAŠA
NN 117/2004 • 1) Ovaj Pravilnik određuje veterinarsko-zdravstvene uvjete koje moraju ispunjavati fizičke i pravne osobe u obavljanju djelatnosti izlova, uzgoja, pročišćavanja i stavljanja u promet živih školjkaša, namijenjenih za ljudsku prehranu u sirovom stanju ili za preradu, te veterinarsko-zdravstvene uvjete za proizvodna područja, područja za ponovno polaganje školjkaša, uzgajališta školjkaša, otpremne centre i centre za pročišćavanje školjkaša.
NN 117/2004 • 2) Ovaj Pravilnik, u obavljanju djelatnosti iz stavka 1. ovoga članka, odnosi se i na bodljikaše, plaštenjake i morske puževe, osim odredbi koje se odnose na pročišćavanje.
NN 117/2004 • a) živi školjkaši – dvoljušturni mekušci koji se hrane planktonom, procijeđivanjem (filtracijom) vode.
NN 117/2004 • b) morski biotoksini – otrovne tvari koje se mogu nakupiti u školjkašima, ako plankton kojim se hrane sadrži biotoksine;
NN 117/2004 • c) čista morska voda – morska ili boćata voda koja ne sadrži mikrobiološko zagađenje, te toksične ili nepoželjne tvari, a koje se mogu pojaviti prirodno ili nakon otpuštanja u okoliš u količinama koje mogu negativno utjecati na kakvoću, zdravstvenu ispravnost i okus školjkaša;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 117/2004 • e) čuvanje – skladištenje živih školjkaša prije njihovog stavljanja u promet na temperaturi od +4 do +7°C .
NN 117/2004 • f) sakupljač – fizička ili pravna osoba koja obavlja djelatnost sakupljanja/izlovljavanja živih školjkaša iz proizvodnog područja, u svrhu obrade i stavljanja u promet;
NN 117/2004 • g) proizvodno područje – dio mora, ušće ili laguna s prirodnim staništima školjkaša, odnosno mjesto namijenjeno za uzgoj školjkaša, određeno od nadležnog tijela;
NN 117/2004 • i) otpremni centar – objekt na obali ili na moru, odobren od nadležnog tijela, a koji služi za prihvat, održavanje, pranje, čišćenje, sortiranje i pakiranje živih školjkaša namijenjenih za ljudsku prehranu;
NN 117/2004 • j) centar za pročišćavanje – objekt sa spremnicima opremljenim čistom ili pročišćenom morskom vodom, u kojima živi školjkaši ostaju dok se ne ukloni njihova mikrobiološka zagađenost te postanu upotrebljivi za ljudsku prehranu;
NN 117/2004 • l) serija ulova ili lot – količina živih školjkaša sakupljena/izlovljena iz proizvodnog područja od jednog sakupljača, odnosno uzgajivača, a koja se doprema u određeno područje za ponovno polaganje školjkaša, odnosno u odobreni otpremni centar, centar za pročišćavanje ili objekt za preradu;
NN 117/2004 • m) monitoring program – plan praćenja kakvoće mora i školjkaša na područjima uzgoja, izlova i ponovnog polaganja školjkaša, koje za svaku tekuću godinu, na prijedlog Uprave za veterinarstvo, donosi ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 179/04, Broj 36/91,
Broj 2/07, Broj 58/07,
Broj 59/94, Broj 59/09
LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA