PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 99/2007 • 2. Dodatna pretrage kao što su palpacija i zarezivanje (incizija) dijelova trupa, nusproizvoda životinjskog podrijetla i jestivih nusproizvoda te laboratorijska ispitivanja moraju se obaviti kad god se smatraju potrebnim za:
NN 99/2007 • – ostalih čimbenika koji bi mogli zahtijevati da se meso proglasi neprikladnim za prehranu ljudi ili da se ograniči njegova uporaba, naročito ako se radi o prisilno zaklanim životinjama.
NN 99/2007 • 3. Službeni veterinar mora zahtijevati da se za potrebe pregleda poslije klanja trupovi domaćih kopitara, goveda starijih od šest mjeseci i domaćih svinja starijih od četiri tjedna rasijeku na polovice po uzdužnoj crti kralježnice. Ako to pregled zahtijeva, službeni veterinar može, također, zahtijevati da se bilo koja glava ili trup rasijeku uzdužno. Kako bi se uzele u obzir određene prehrambene navike, tehnološki razvoj ili posebne sanitarne prilike, nadležno tijelo može dopustiti da se na pregled dostave trupovi domaćih kopitara, goveda starijih od šest mjeseci i domaćih svinja starijih od četiri tjedna nerasječeni na polovice.
NN 99/2007 • 4. Tijekom pregleda moraju se poduzeti mjere opreza kako bi se osiguralo da kontaminacija mesa uzrokovana radnjama kao što su palpacija, zarezivanje bude svedeno na najmanju moguću mjeru.
NN 99/2007 • E. Specificirani rizični materijal i ostali nusproizvodi životinjskog podrijetla
NN 99/2007 • U skladu s posebnim propisima koji se odnose na specificirani rizični materijal i druge nusproizvode životinjskog podrijetla, službeni veterinar kontrolira uklanjanje, odvajanje i, prema potrebi, označavanje tih proizvoda. Službeni veterinar osigurava da subjekt u poslovanju s hranom poduzme sve potrebne mjere kako bi se tijekom klanja (uključujući omamljivanje) i uklanjanja specificiranog rizičnog materijala izbjegla kontaminacija mesa takvim materijalom.
NN 99/2007 • 1. Službeni veterinar osigurava da se obavi uzimanje uzoraka, da se uzorci pravilno označe, da se njima pravilno rukuje, te da se na pravilan način pošalju odgovarajućem laboratoriju u okviru:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 99/2007 • (c) otkrivanja nedopuštenih tvari ili proizvoda, te kontrole propisima određenih tvari, naročito u okviru Državnog programa monitoringa rezidua sukladno Pravilniku o mjerama za praćenje određenih tvari i rezidua u živim životinjama i proizvodima životinjskog podrijetla (»Narodne novine«, broj 118/04); i
NN 99/2007 • (d) otkrivanja bolesti koje se nalaze na popisu bolesti OIE-a.
NN 99/2007 • 2. Službeni veterinar također, osigurava da se obave sva druga potrebna laboratorijska ispitivanja.
NN 99/2007 • (a) da se oznaka zdravstvene ispravnosti stavi jedino na životinje (domaće papkare i kopitare, divlje sisavce iz uzgoja isključujući dvojezubce i krupnu slobodnoživuću divljač) koje su bile podvrgnute ante mortem i post mortem pregledu u skladu s ovim Pravilnikom i ako ne postoje razlozi na temelju kojih bi se meso moglo proglasiti neprikladnim za prehranu ljudi. Oznaka zdravstvene ispravnosti može se staviti i prije nego se dobiju rezultati pretrage na trihinelozu ako se službeni veterinar uvjeri da će se meso životinje staviti na tržište jedino ako rezultati budu zadovoljavajući; i
NN 99/2007 • (b) da se oznaka zdravstvene ispravnosti stavi na vanjsku stranu trupa, bilo da se otisne tintom ili u obliku vrućeg žiga, na takav način da kada se trupovi rasijeku na polovice ili četvrtine, ili polovice na tri dijela, svaki komad sadrži oznaku zdravstvene ispravnosti.
NN 99/2007 • (a) na oznaci mora biti naveden naziv države u kojoj se nalazi objekt, pri čemu to ime može biti napisano u cijelosti ili u obliku dvoslovne šifre prema odgovarajućoj ISO normi. U slučaju Republike Hrvatske šifra je HR, a u slučaju država članica Europske unije, te šifre su AT, BE, CZ, EE, IE, CY, LV, LT, HU, MT, PL, SI, SK, DE, DK, ES, FI, FR, GR, IE, IT, LU, NL, PT, SE i UK;
NN 99/2007 • (c) ako se oznaka stavlja u objektu koji se nalazi na području Europske unije, ona mora sadržavati kraticu CE, EC, EF, EG, EK, EY, ES, EU, EB ili WE.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 40/99, Broj 42/07,
Broj 52/09, Broj 74/93,
Broj 102/07, Broj 29/96
LINK - SERVIS SA POSLOVNIM INFORMACIJAMA, PROGRAMIMA I USLUGAMA