PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-odredbe-ovoga-pravilnika-hfxl NN 99/2007

• – odredbe ovoga Pravilnika koje se odnose na podatke o lancu prehrane stupaju na snagu 1. siječnja 2009. godine;


Stranica 2007-10-99-2947 NN 99/2007

• 1. Pored općih zahtjeva iz članka 4. stavka 4. ovoga Pravilnika koji se odnose na postupke revizije dobre higijenske prakse, službeni veterinar verificira da li se subjekt u poslovanju s hranom neprekidno pridržava svojih vlastitih postupaka vezanih uz sakupljanje, prijevoz, skladištenje, rukovanje, obradu i uporabu ili uništavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla, uključujući specificirani rizični materijal, za koje je odgovoran subjekt u poslovanju s hranom.


Internet NN 99/2007

• 2. Pored općih zahtjeva iz članka 4. stavka 5. ovoga Pravilnika koji se odnose na reviziju postupaka koji se temelje na načelima HACCP-a, službeni veterinar provjerava da li postupci koje primjenjuje subjekt u poslovanju s hranom jamče, u mjeri u kojoj je to moguće, da meso:


Internet stranice NN 99/2007

• (c) ne sadrži specificirani rizični materijal, osim kako je to određeno posebnim propisima i da je proizvedeno u skladu s posebnim propisima koji se odnose na TSE.


Internet stranice NN 99/2007 • 1. Službeni veterinar provjerava i analizira relevantne podatke koji se nalaze u evidencijama gospodarstva iz kojega potječu životinje namijenjene klanju, te pri obavljanju ante mortem i post mortem pregleda uzima u obzir dokumentirane rezultate tih provjera i analiza.
Internet stranice NN 99/2007 • 2. Pri provođenju inspekcijskih postupaka, službeni veterinar uzima u obzir certifikate i svjedodžbe koje prate životinje kao i sve izjave veterinara, uključujući službene i ovlaštene veterinare, koji su obavili kontrole na razini primarne proizvodnje.
Internet stranice NN 99/2007 • 3. Ako subjekti u poslovanju s hranom koji djeluju u lancu prehrane poduzimaju dodatne mjere kako bi zajamčili zdravstvenu ispravnost hrane, primjenjujući integrirane sustave, vlastite sustave kontrole, certificiranje od strane treće strane ili neka druga sredstva, i ako su te mjere dokumentirane, a životinje na koje se one odnose jasno označene, službeni veterinar može to uzeti u obzir pri obavljanju inspekcijskih postupaka i kontrola postupaka koji se temelje na sustavu HACCP.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 99/2007
• (b) taj se pregled mora obaviti u roku od 24 sata od dolaska u klaonicu i manje od 24 sata prije klanja;

Poslovne stranice NN 99/2007
• 1.1. Pored toga, službeni veterinar može zahtijevati obavljanje veterinarskog pregleda u bilo koje drugo vrijeme.

Servis NN 99/2007 • 1.2. Ante mortem pregledom mora se utvrditi postoje li kod životinje znakovi koji:
Glasnik NN 99/2007 • 3. Pored rutinskog ante mortem pregleda, službeni veterinar obavlja klinički pregled svih životinja koje je subjekt u poslovanju s hranom ili službeni pomoćnik odvojio na stranu.
Novo NN 99/2007 • 4. U slučaju prisilnog klanja izvan klaonice kao i u slučaju odstrijeljene slobodno živuće divljači, službeni veterinar u klaonici ili objektu za obradu divljači pregledava izjavu koja prati trup životinje, a koju je izdao veterinar ili osoba osposobljena u skladu s Pravilnikom o higijeni hrane životinjskog podrijetla.
Poslovi NN 99/2007 • Službeni veterinar provjerava sukladnost s posebnim propisima o dobrobiti životinja, kao što su propisi o zaštiti životinja za vrijemje klanja i tijekom prijevoza.
Poticaji NN 99/2007 • 1. Poslije klanja, trupovi i prateći nusproizvodi životinjskog podrijetla moraju se bez odgađanja podvrgnuti post mortem pregledu. Sve se vanjske površine moraju vizualno pregledati. U tu će svrhu možda biti potrebno neznatno rukovati trupom ili nusproizvodima životinjskog podrijetla ili jestivim nusproizvodima ili upotrijebiti posebnu tehničku opremu. Posebna se pozornost mora usmjeriti na otkrivanje zoonoza i bolesti koje se nalaze na popisu bolesti Svjetske organizacije za zdravlje životinja (u daljnjem tekstu: OIE).
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 39/09, Broj 10/90, Broj 53/90, Broj 132/03, Broj 78/08, Broj 53/05


LINK - SERVIS SA POSLOVNIM INFORMACIJAMA, PROGRAMIMA I USLUGAMA Pregled