PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 29/2009 • – količina bjelančevina, ugljikohidrata, šećera, masti, zasićenih masnih kiselina, vlakana i natrija.
NN 29/2009 • (3) Kod navođenja hranjivih vrijednosti hrane, može se navesti i podatak o količini jedne ili više od sljedećih tvari:
NN 29/2009 • – bilo kojeg minerala ili vitamina ako se nalaze u značajnijoj količini kako je definirano u Prilogu 1. ovoga Pravilnika.
NN 29/2009 • (4) Kada je navedena količina višestruko nezasićenih masnih kiselina i/ili jednostruko nezasićenih masnih kiselina i/ili kolesterola, mora se navesti i količina zasićenih masnih kiselina, što se ne smatra prehrambenom tvrdnjom.
NN 29/2009 • (1) Energetska vrijednost i količina hranjivih tvari ili njihovih sastojaka u hrani izražavaju se brojčano u sljedećim jedinicama:
NN 29/2009 • – vitamini i minerali jedinice navedene u Prilogu 1. ovoga Pravilnika.
NN 29/2009 • – mogu se izražavati i po obroku, ako je hrana označena podatkom o količini koju čini jedan obrok ili podatkom o broju obroka sadržanih u pretpakovini.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 29/2009 • – izračunu prema poznatim ili stvarnim prosječnim vrijednostima upotrijebljenih sastojaka;
NN 29/2009 • (4) Podaci koji se navode odnose se na proizvod koji se stavlja na tržište. Tamo gdje je to primjenjivo, podaci se mogu odnositi na hranu pripremljenu za konzumaciju, pod uvjetom da su dane jasne upute za upotrebu.
NN 29/2009 • (5) Podaci o vitaminima i mineralima moraju dodatno biti izraženi u postotku dnevno preporučene količine (RDA) dane u Prilogu 1. ovoga Pravilnika za količine iz stavka 2. ovoga članka.
NN 29/2009 • (1) Podaci o šećerima i/ili poliolima i/ili škrobu, navode se odmah nakon navođenja količine ugljikohidrata i to na sljedeći način:
NN 29/2009 • (2) Podaci o količini i/ili vrsti masnih kiselina i/ili kolesterola, navode se odmah nakon navođenja ukupne količine masti na sljedeći način:
NN 29/2009 • – nanizani u liniji, ukoliko nema dovoljno raspoloživog prostora za tabelarni oblik.
NN 29/2009 • (1) Stupanjem na snagu ovoga Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o navođenju hranjivih vrijednosti hrane (»Narodne novine« broj 60/08, 74/08).
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 133/98, Broj 63/06,
Broj 84/07, Broj 119/09,
Broj 154/08, Broj 35/90
LINK - VODIČ KROZ POSLOVNE USLUGE KOJE SU VAM DOSTUPNE