PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 29/2009 • (3) Odredbe ovoga Pravilnika primjenjuju se ne dovodeći u pitanje odredbe Pravilnika o hrani za posebne prehrambene potrebe (»Narodne novine« broj 78/08)[2].
NN 29/2009 • (2) Dozvoljeno je navoditi samo prehrambene tvrdnje koje se odnose na energetsku vrijednost i hranjive tvari iz članka 3. stavka 1. podstavka 1.b) ovoga Pravilnika te tvari koje pripadaju u jednu od skupina tih hranjivih tvari.
NN 29/2009 • (3) Kada je navedena prehrambena tvrdnja za tvari koje pripadaju u jednu od skupina hranjivih tvari koje su navedene u članku 4. stavku 1. i 3. ovoga Pravilnika, obvezno je njihovo označavanje.
NN 29/2009 • (4) Navođenje hranjive tvari i njezine količine ne smatra se prehrambenom tvrdnjom ukoliko je isto propisano posebnim propisima.
NN 29/2009 • – »navođenje hranjivih vrijednosti hrane« je navođenje podataka koji se odnose se na:
NN 29/2009 • – vitamini i minerali navedeni u Prilogu 1. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio i prisutni u značajnoj količini kako je definirano u istome Prilogu.
NN 29/2009 • – »prehrambena tvrdnja« je svaka tvrdnja koja pri prezentiranju ili reklamiranju hrane tvrdi, navodi na zaključak ili upućuje da hrana ima određena hranjiva svojstva uvjetovana:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 29/2009 • b) hranjivim tvarima koje mogu biti prirodno prisutne, dodane, oduzete ili nisu prisutne;
NN 29/2009 • – »ugljikohidrati« podrazumijevaju sve ugljikohidrate koji se prerađuju metabolizmom čovjeka, uključujući i poliole;
NN 29/2009 • – »šećeri« podrazumijevaju sve monosaharide i disaharide zastupljene u hrani, osim poliola;
NN 29/2009 • – »zasićene masne kiseline« podrazumijevaju masne kiseline bez dvostruke veze;
NN 29/2009 • – »jednostruko nezasićene masne kiseline« podrazumijevaju masne kiseline sa cis dvostrukom vezom;
NN 29/2009 • – »vlakna« čine tvari navedene u Prilogu 2. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio;
NN 29/2009 • – »prosječna vrijednost« je vrijednost koja najbolje predstavlja količinu hranjive tvari sadržanu u određenoj hrani, uz dopuštena odstupanja obzirom na sezonsku promjenjivost, način konzumacije i ostale čimbenike koji mogu prouzrokovati variranje stvarne vrijednosti.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 114/93, Broj 136/03,
Broj 68/05, Broj 41/08,
Broj 2/92, Broj 102/07
LINK - VODIČ KROZ POSLOVNE USLUGE KOJE SU VAM DOSTUPNE