PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-1-ovim-se-pravilnikom-ofts NN 74/2008

• 2) Ovaj se Pravilnik primjenjuje ne dovodeći u pitanje odredbe posebnih propisa za kontrolu mikroorganizama, a posebno zdravstvene zahtjeve za hranu utvrđene Pravilnikom o higijeni hrane životinjskog podrijetla (»Narodne novine«, broj 99/07) 4, odredbe koje se odnose na parazite utvrđene Pravilnikom o službenim kontrolama hrane životinjskog podrijetla (»Narodne novine«, broj 99/07) 5 i mikrobiološke kriterije utvrđene Pravilnikom o prirodnim mineralnim i prirodnim izvorskim vodama (»Narodne novine«, broj 73/07) 6.


Stranica 2008-06-74-2454 NN 74/2008

• 2 Člankom 4. Pravilnika se preuzimaju odredbe članka 4. Uredbe (EZ) br. 852/2004 o higijeni hrane


Internet NN 74/2008

• 3 Pravilnikom se preuzimaju odredbe Uredbe (EZ-a) br. 882/2004 o službenim kontrolama koje se provode radi verifikacije poštivanja zakona o hrani i hrani za životinje te propisa o zdravlju i zaštiti životinja


Internet stranice NN 74/2008

• 4 Pravilnikom se preuzimaju odredbe Uredbe (EZ-a) br. 853/2004 kojom se utvrđuju posebna pravila higijene hrane životinjskog podrijetla


Internet stranice NN 74/2008 • 6 Pravilnikom se preuzimaju odredbe Direktive 80/777/EEZ o usklađivanju zakona država članica koje se odnose na iskorištavanje i prodaju prirodnih mineralnih voda
Internet stranice NN 74/2008 • (a) »mikroorganizmi« su bakterije, virusi, kvasci, plijesni, alge, protozoarni paraziti, helminti te njihovi toksini i metaboliti;
Internet stranice NN 74/2008 • (b) »mikrobiološki kriterij« je kriterij koji utvrđuje prihvatljivost jednog proizvoda, serije proizvoda ili procesa, na temelju odsutnosti, prisutnosti ili broja mikroorganizama i/ili količine njihovih toksina/metabolita po jedinici mase, volumena, površine ili serije;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 74/2008
• (d) »kriterij higijene procesa« je kriterij koji označava prihvatljivo funkcioniranje proizvodnog procesa. Ovaj se kriterij ne odnosi na proizvode stavljene na tržište. On postavlja indikativnu vrijednost kontaminacije iznad koje su potrebne korektivne mjere kako bi se održala higijena procesa u skladu s odredbama propisa o hrani;

Poslovne stranice NN 74/2008
• (e) »serija« je grupa ili skup proizvoda koji se mogu identificirati i koji su dobiveni određenim proizvodnim procesom pod određenim gotovo identičnim okolnostima te koji su proizvedeni na određenom mjestu unutar jednog definiranog proizvodnog razdoblja;

Servis NN 74/2008 • (f) »rok trajanja« je ili rok koji odgovara roku koji prethodi »najbolje upotrijebiti do« ili »najbolje upotrijebiti do kraja« kao što je propisano člancima 32. do 36. Pravilnika o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane (»Narodne novine«, broj 41/08) 7;
Glasnik NN 74/2008 • (h) »hrana za dojenčad« je hrana posebno namijenjena za djecu do 12 mjeseci, kako je određeno posebnim propisom o početnoj i prijelaznoj hrani za dojenčad7;
Novo NN 74/2008 • (i) »hrana za posebne medicinske namjene« je dijetetska hrana za posebne medicinske namjene u skladu s posebnom propisom o dijetetskoj hrani za posebne medicinske namjene 8;
Poslovi NN 74/2008 • (k) »reprezentativni uzorak« je uzorak koji održava obilježja serije iz koje je uzet, a osobito u slučaju kod nasumičnog uzorka kod kojeg svaka od elementarnih jedinica i/ili dijelova serije ima istu vjerojatnost odabira u uzorak;
Poticaji NN 74/2008 • (l) »sukladnost s mikrobiološkim kriterijima« je dobivanje zadovoljavajućih ili prihvatljivih rezultata sukladno kriterijima navedenim u Prilogu I. ovoga Pravilnika kod ispitivanja, u odnosu na navedene kriterije uzimanjem uzoraka, provođenjem ispitivanja te primjenom korektivnih mjera u skladu s odredbama propisa o hrani i zahtjevima nadležnog tijela ili drugih tijela nadležnih za provođenje inspekcije;
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 31/94, Broj 43/90, Broj 101/99, Broj 77/08, Broj 46/08, Broj 138/98


LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO Pregled