PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-7-posebnim-propisom-ce-hxdy NN 74/2008

• 8 Posebnim propisom će se preuzeti odredbe Direktive 1999/21/EZ o dijetetskoj hrani za posebne medicinske namjene


Stranica 2008-06-74-2454 NN 74/2008

• (a) da se opskrba, rukovanje i obrada sirovina i hrane pod njihovom kontrolom provodi na način koji zadovoljava kriterije higijene procesa;


Internet NN 74/2008

• (b) udovoljavanje kriterijima sigurnosti hrane sve do isteka roka trajanja, pod odgovarajućim uvjetima distribucije, skladištenja i upotrebe.


Internet stranice NN 74/2008

• 2) Ako je potrebno, SPH, odgovorni za proizvodnju hrane, mogu provoditi istraživanja u skladu s Prilogom II. ovoga Pravilnika kako bi utvrdili sukladnost s kriterijima do isteka roka trajanja proizvoda. To se posebno odnosi na gotovu hranu koja pogoduje rastu i razvoju bakterija Listeria monocytogenes, koja predstavlja opasnost za zdravlje ljudi. Subjekti u poslovanju s hranom mogu surađivati u provođenju navedenih istraživanja.


Internet stranice NN 74/2008 • 9 Člankom 7. Pravilnika se preuzimaju odredbe članka 7. Uredbe (EZ-a) br. 852/2004 o higijeni hrane
Internet stranice NN 74/2008 • 1) SPH moraju osigurati provođenje odgovarajućih ispitivanja prema mikrobiološkim kriterijima navedenim u Prilogu I. ovoga Pravilnika, tijekom validacije ili verifikacije ispravnog provođenja postupaka temeljenih na načelima sustava HACCP-a i dobre higijenske prakse.
Internet stranice NN 74/2008 • 2) SPH moraju odrediti odgovarajuću učestalost uzimanja uzoraka, osim u slučajevima za koje je određena učestalost uzimanja uzoraka u skladu s Prilogom I. ovoga Pravilnika i u tim slučajevima ta učestalost mora biti najmanje kako je određeno u navedenom Prilogu. SPH donose odluku o učestalosti uzimanja uzoraka u okviru njihovih postupaka temeljenih na načelima sustava HACCP-a i dobre higijenske prakse uzimajući u obzir upute za upotrebu hrane.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 74/2008
• 1) Ispitne metode te planovi i metode uzimanja uzoraka navedeni u Prilogu I. ovoga Pravilnika primjenjuju se kao referentne metode.

Poslovne stranice NN 74/2008
• 2) Uzorci se uzimaju s proizvodnih površina i opreme koja se koristi za proizvodnju, kada je takvo uzimanje uzoraka potrebno kako bi se utvrdilo da su kriteriji zadovoljeni, koristeći međunarodnu normu ISO 18593 ili odgovarajuću hrvatsku normu kao referentnu metodu, i to:

Servis NN 74/2008 • – SPH koji proizvode gotovu hranu, a koja može predstavljati opasnost za zdravlje ljudi zbog prisutnosti bakterije Listeria monocytogenes, moraju kao dio svog plana uzimanja uzoraka, uzimati uzorke s proizvodnih površina i opreme na provjeru prisutnosti bakterije Listeria monocytogenes.
Glasnik NN 74/2008 • 3) Broj elementarnih jedinica uzoraka u okviru plana uzimanja uzoraka navedenog u Prilogu I. ovoga Pravilnika može se smanjiti, ukoliko SPH može na temelju vođene dokumentacije dokazati da ima djelotvorne postupke temeljene na načelima sustava HACCP -a.
Novo NN 74/2008 • 4) Ukoliko je cilj ispitivanja specifična procjena prihvatljivosti određene serije hrane ili određenog procesa, planovi uzimanja uzoraka navedeni u Prilogu I. ovoga Pravilnika moraju se poštivati kao minimum.
Poslovi NN 74/2008 • 6) Ispitivanje u odnosu na alternativne mikroorganizme i s njima povezane granične vrijednosti te ispitivanje u odnosu na neke druge elemente analize koji nisu mikrobiološki, dopušteno je samo za kriterije higijene procesa.
Poticaji NN 74/2008 • 7) Upotreba alternativnih ispitnih metoda može se primijeniti ako su te metode validirane u odnosu na referentnu metodu iz Priloga I. ovoga Pravilnika i ukoliko se koristi metoda koju je potvrdila treća strana u skladu s protokolom navedenim u normi EN/ISO 16140 ili odgovarajućoj hrvatskoj normi ili nekim drugim međunarodno prihvaćenim sličnim postupkom.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 112/04, Broj 25/90, Broj 172/04, Broj 28/02, Broj 153/09, Broj 86/92


LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO Pregled