PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-8-ukoliko-sph-zele-ekce NN 74/2008

• 1) Kada su ispunjeni zahtjevi koji se odnose na prisutnost bakterija roda Salmonella u mljevenom mesu, mesnim pripravcima i mesnim proizvodima podrijetlom od svih životinjskih vrsta navedenih u Prilogu I. ovoga Pravilnika, namijenjenim za uporabu nakon termičke obrade proizvođač mora jasno označiti serije tih proizvoda stavljene na tržište kako bi obavijestio potrošače o potrebi odgovarajuće termičke obrade prije konzumiranja.


Stranica 2008-06-74-2454 NN 74/2008

• 1) Kada rezultati ispitivanja u odnosu na kriterije navedene u Prilogu I. ovoga Pravilnika ne zadovoljavaju, SPH moraju poduzeti mjere navedene u stavcima 3. do 6. ovoga članka, zajedno s drugim korektivnim mjerama utvrđenim u njihovim postupcima temeljenim na načelima sustava HACCP-a te druge mjere potrebne za zaštitu zdravlja potrošača.


Internet NN 74/2008

• 2) Iznimno od stavka 1. ovoga članka SPH moraju poduzeti mjere za utvrđivanje uzroka nezadovoljavajućih rezultata kako bi se spriječilo ponovno pojavljivanje mikrobiološke neispravnosti. Te mjere mogu uključivati izmjene postupaka temeljenih na načelima sustava HACCP-a ili drugih korištenih mjera za kontrolu higijene hrane.


Internet stranice NN 74/2008

• 3) Kada rezultati ispitivanja ne odgovaraju kriterijima iz Priloga I. Poglavlja 1. ovoga Pravilnika, proizvod ili serija hrane povlače se ili opozivaju u skladu s člankom 21. Zakona o hrani (»Narodne novine«, broj 46/07) 10. Proizvodi stavljeni na tržište koji još nisu u maloprodaji i koji ne zadovoljavaju kriterije sigurnosti hrane, mogu biti podvrgnuti daljnjoj obradi postupcima kojima se uklanja predmetna opasnost. Postupke obrade mogu provoditi samo SPH koji nisu na razini maloprodaje.


Internet stranice NN 74/2008 • 5) Serija strojno otkoštenog mesa (SOM) proizvedena tehnikama navedenim u Prilogu III. Odjeljku V. Poglavlju III. točki 3. Pravilnika o higijeni hrane životinjskog podrijetla (»Narodne novine«, broj 99/07) 11 s nezadovoljavajućim rezultatima u odnosu na kriterij bakterija roda Salmonella, može se upotrijebiti u lancu prehrane samo za proizvodnju termički obrađenih mesnih proizvoda u objektima koji su odobreni u skladu s Pravilnikom o higijeni hrane životinjskog podrijetla (»Narodne novine«, broj 99/07) 12.
Internet stranice NN 74/2008 • 6) U slučaju nezadovoljavajućih rezultata u odnosu na kriterije higijene procesa, poduzimaju se mjere navedene u Prilogu I. Poglavlju 2. ovoga Pravilnika.
Internet stranice NN 74/2008 • SPH moraju analizirati razvoj trendova rezultata ispitivanja. U slučaju razvoja trenda prema nezadovoljavajućim rezultatima, moraju poduzeti odgovarajuće mjere bez odgađanja u cilju sprječavanja pojave mikrobioloških rizika.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 74/2008
• Prilozi I. i II. tiskani su u dodatku ovoga Pravilnika i njegov su sastavni dio.

Poslovne stranice NN 74/2008
• Danom stupanja na snagu ovoga Pravilnika, prestaje važiti Pravilnik o normativima mikrobiološke čistoće i metode njenog određivanja (»Narodne novine«, broj 46/94) i Pravilnik o mikrobiološkim standardima za namirnice (»Narodne novine«, broj 46/94, 20/01, 40/01, 125/03, 32 /04) osim odredbe članka 13. u dijelu koji se odnosi na svježe i smrznute školjkaše i glavonošce, koja prestaje važiti danom stupanja na snagu odredbi točaka 1.16., 1.17., 1.25., 1.26. i 1.27. iz tablice Kriteriji sigurnosti hrane iz Priloga I. Poglavlja 1. ovoga Pravilnika.

Servis NN 74/2008 • 2) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, odredbe Priloga I. Poglavlja 1. točaka 1.16., 1.17., 1.25., 1.26. i 1.27 iz tablice Kriteriji sigurnosti hrane ovoga Pravilnika stupaju na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
Glasnik NN 74/2008 • 11 Prilogom III Odjeljkom V. Poglavljem III. točkom 3. Pravilnika se preuzimaju odredbe Priloga III Odjeljka V. Poglavlja III. točke 3. Uredbe (EZ-a) br. 853/2004 kojom se utvrđuju posebna pravila higijene hrane životinjskog podrijetla
Novo NN 74/2008 • 12 Pravilnikom se preuzimaju odredbe Uredbe (EZ-a) br. 852/2004 o higijeni hrane
Poslovi NN 74/2008 • 1.2.Gotova hrana u kojoj može doći do rasta bakterije L. monocytogenes, osim hrane navedene u točki 1.1.Listeria monocytogenes50100 cfu/g5HR EN ISO 11290-26 Proizvodi stavljeni na tržište tijekom njihovog roka trajanja
Poticaji NN 74/2008 • 50 Odsutnost u 25 g7HR EN ISO 11290-1 Neposredno prije otpreme hrane iz proizvodnog objekta
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 179/04, Broj 176/04, Broj 16/05, Broj 84/08, Broj 98/06, Broj 49/04


LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO Pregled