PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 96/2005 • 12) Objekti za skladištenje gotove hrane za životinje u sastavu farmi moraju udovoljavati uvjetima iz stavka 1., 2., 7., 8. i 9. ovoga članka, a objekti u sastavu farmi iz članka 18. stavka 1. Zakona o veterinarstvu moraju biti odobreni u skladu s člankom 18. ovoga Pravilnika.
NN 96/2005 • 1. Proizvođači dodataka, premiksa i krmnih smjesa najmanje 1 osobu visoke stručne spreme, veterinarske ili poljoprivredne struke s najmanje 2 godine radnog iskustva u struci.
NN 96/2005 • 2. Proizvođači odobreni za proizvodnju ljekovite hrane najmanje 1 doktora veterinarske medicine s položenim državnim stručnim ispitom za zvanje veterinarskog inspektora.
NN 96/2005 • 3. Nositelji obiteljskih gospodarstava iz članka 4. točke 7. ovoga Pravilnika najmanje 1 osobu visoke stručne spreme veterinarske ili poljoprivredne struke za vođenje proizvodnje i kontrolu kakvoće, a na odgovornost nositelja obiteljskog gospodarstva. Ako nositelj obiteljskog gospodarstva nema takvu osobu može za vođenje proizvodnje i kontrolu kakvoće ovlastiti drugu osobu koja ispunjava takve uvjete. Obiteljska gospodarstva čiji su objekti odobreni za proizvodnju ljekovite hrane moraju sklopiti ugovor s ovlaštenom veterinarskom organizacijom za vođenje proizvodnje i kontrolu kakvoće ljekovite hrane za životinje.
NN 96/2005 • 5. Trgovci i posrednici iz članka 5. točke 1. i 2. ovoga Pravilnika najmanje 1 osobu visoke stručne spreme veterinarske ili poljoprivredne struke.
NN 96/2005 • 6. Trgovci i posrednici iz članka 5. točke 3. i 4. ovoga Pravilnika najmanje 1 osobu srednje stručne spreme veterinarske ili poljoprivredne struke.
NN 96/2005 • 7. U odsutnosti osobe koja ispunjava propisane uvjete duljoj od 30 dana proizvođači, trgovci i posrednici dužni su ovlastiti drugu osobu koja ispunjava uvjete. Proizvođači, trgovci i posrednici, osim obiteljskih gospodarstava, moraju izraditi sistematizaciju radnih mjesta s naznakom osposobljenosti i odgovornosti osobe. Svi djelatnici moraju biti upućeni pisanim putem o svojim dužnostima, odgovornostima, ovlaštenjima i promjenama u vezi s tim.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 96/2005 • 2) Proizvođači iz članka 4. točaka 1. – 6. ovoga Pravilnika moraju osigurati:
NN 96/2005 • a) da se pojedini dijelovi proizvodnje odvijaju po unaprijed pismeno utvrđenim postupcima i načelima dobre proizvođačke prakse čiji je cilj određivanje, kontroliranje i praćenje kritičnih točaka u proizvodnom procesu (Hazard analysis and critical control points system – u daljnjem tekstu HACCP);
NN 96/2005 • b) organizacijsko tehničke uvjete da se spriječi zamjena, kontaminacija ili unakrsna kontaminacija proizvoda.
NN 96/2005 • 1) Proizvođači iz članka 4. točaka 1. – 6. ovoga Pravilnika moraju:
NN 96/2005 • a) Organizirati osposobljen i opremljen laboratorij za kontrolu higijenske ispravnosti i kakvoće sirovina i proizvoda, te sukladnosti istih s deklaracijom i glede homogenosti. Laboratorij također provjerava da su sirovine i proizvodi proizvedeni u skladu s dobrom proizvođačkom praksom. Ukoliko proizvođač nema vlastiti laboratorij, mora za kontrolu higijenske ispravnosti i kakvoće sirovina i proizvoda sklopiti ugovor s ovlaštenim laboratorijem o obavljanju laboratorijskih pretraga;
NN 96/2005 • c) Izraditi u pisanom obliku i implementirati program unutarnje kontrole higijenske ispravnosti i kakvoće sirovina i proizvoda s težištem na kontroli kritičnih mjesta proizvodnog procesa (HACCP), učestalost i načine uzimanja uzoraka, načine i vrste analiza, sukladnost s deklaracijama, te postupak i mjesto skladištenja sirovina i proizvoda u slučaju njihovih odstupanja od propisanih parametara;
NN 96/2005 • 2) Obiteljska gospodarstva navedena u članku 4. točkama 7. i 8. ovoga Pravilnika moraju sklopiti ugovor s ovlaštenim laboratorijem o obavljanju laboratorijskih pretraga u postupku praćenja higijenske ispravnosti i kakvoće sirovina i proizvoda.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 81/03, Broj 46/94,
Broj 152/08, Broj 103/96,
Broj 4/91, Broj 30/91
LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA