PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 1/2007 • (16) masna emulzija je homogena smjesa masnog tkiva i vode koja se dobiva miješanjem i stabilizira uporabom emulgatora organskog i/ili anorganskog podrijetla;
NN 1/2007 • (18) masno tkivo životinja za klanje i divljači koje se koristi u proizvodnji proizvoda od mesa dijeli se na: potkožno, intermuskularno, intramuskularno masno tkivo, masno tkivo trbušne šupljine (salo) i masno tkivo između crijevnih listova potrbušnice svinja;
NN 1/2007 • (19) mesno tijesto je masa proizvedena usitnjavanjem toplog, ohlađenog ili smrznutog mesa, uz dodatak kuhinjske soli ili soli za salamurenje, aditiva i vode u količini potrebnoj za postizanje tijestaste konzistencije;
NN 1/2007 • (20) meso divljači (divljač) proizvodi se od oba spola, svih starosnih skupina i svih vrsta divljači sukladno posebnim propisima, koja je odstrijeljena u lovu ili uzgojena;
NN 1/2007 • (22) obresci su dijelovi mišićnog i/ili masnog tkiva bez kože koji nastaju prilikom rasijecanja, otkoštavanja i oblikovanja;
NN 1/2007 • (24) ovitak je proizvod u koji se puni nadjev kobasica, a može biti prirodni ili umjetni;
NN 1/2007 • (25) paniranje je oblaganje mesa ili proizvoda smjesom za paniranje koja može biti tekuća, suha ili u granulama;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 1/2007 • (28) salamura je suha smjesa ili otopina kuhinjske soli i Na-nitrita i/ili K-nitrita i/ili Na-nitrata i/ili K-nitrata i/ili drugih dodatnih sastojaka;
NN 1/2007 • (29) salamurenje je tehnološki postupak obrade mesa, masnog tkiva i drugih jestivih dijelova suhom ili mokrom salamurom;
NN 1/2007 • (30) senzorna svojstva proizvoda su: izgled, boja, miris i aroma, konzistencija i tekstura, okus i zvuk;
NN 1/2007 • (32) sredstva za ubrzanje zrenja su tvari koje se dodaju mesnim proizvodima radi ubrzavanja i usmjeravanja procesa zrenja mesnih proizvoda;
NN 1/2007 • (33) starter kultura je proizvod koji se sastoji od jedne ili više vrsta mikroorganizama, a primjenjuje se u proizvodnji mesnih proizvoda s ciljem ubrzanja zrenja;
NN 1/2007 • (36) sušenje je postupak konzerviranja kojim se iz mesa uklanja voda i smanjuje aktivnost vode (aw);
NN 1/2007 • (37) toplinski postupci koji se koriste u proizvodnji proizvoda od mesa mogu biti suhi, vlažni i kombinirani, sa ili bez dima te obrada mikrovalovima, a moraju se primjenjivati sukladno posebnim propisima o veterinarsko-zdravstvenoj ispravnosti;
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 21/90, Broj 131/97,
Broj 32/06, Broj 25/92,
Broj 90/08, Broj 103/00
LINK - PONUDA ZA HRVATSKE PODUZETNIKE, SERVISNE INFORMACIJE