PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-2-2-kada-se-upotrebljava-alii NN 39/2009

• Saharimetar treba provjeriti kvarcnom pločom čija ekvivalentna vrijednost mora biti približno 100°S.


Stranica 2009-03-39-892 NN 39/2009

• 2.3. Kada se upotrebljava polarimetar sa kružnom skalom, preporuča se upotreba cijevi u plaštu koje moraju biti povezane s vodenom kupelji s kontroliranom temperaturom 20 ± 0,2°C. Nadopunjavanje tikvice do oznake mora se izvršiti pri 20 ± 0,2°C. Kvarcna kontrolna ploča također mora biti na navedenoj temperaturi.


Internet NN 39/2009

• Ukoliko to nije moguće, vrijednost se određuje na sljedeći način:


Internet stranice NN 39/2009

• (Metoda ICUMSA – metoda Berlinskog Instituta, izvor: De Whalley, ICUMSA metode analize šećera iz 1964., str. 25; Schneider F. i Emmerich A., Zucker – Beih. 1, 17 (1951))


Internet stranice NN 39/2009 • Priprema: otopiti 35 g kristalnog bakrovog(II) sulfata (CuSO4 x 5H2 O)(p.a.) u 400 mL vruće destilirane vode te 173 g Rochelle soli (kalijev natrijev tartarat) i 68 g bezvodnog natrijevog karbonata u 500 mL vruće vode. Nakon hlađenja pomiješati obje otopine u odmjernoj tikvici od 1L i nadopuniti vodom do oznake. Dodati 2 g aktivnog ugljena, protresti, ostaviti stajati nekoliko sati i zatim profiltrirati preko debelog filtar papira ili membranskog filtra. Ako se tijekom čuvanja primijeti odvajanje male količine bakrovog(I) oksida, ponovno profiltrirati otopinu.
Internet stranice NN 39/2009 • 2.5. Otopina škroba: 1%-tna otopina škroba u zasićenoj otopini NaCl.
Internet stranice NN 39/2009 • Napomena: Točne koncentracije otopina joda i tiosulfata određuju se uobičajenom metodom (primjerice pomoću kalijevog jodata).
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 39/2009
• Pri kraju zagrijavanja brzo ohladiti pod mlazom hladne vode pri čemu treba izbjegavati potresanje otopine kako atmosferski kisik ne bi ponovno oksidirao istaloženi bakrov(I) oksid. Nakon hlađenja dodati 5 ml 5 mol/L octene kiseline i odmah zatim, bez miješanja, dodati, u suvišku, poznatu količinu 0,01665 mol/L otopine joda (između 20 i 40 ml). Potresanjem otopine otopiti talog. Višak joda retitrirati 0,0333 mol/L otopinom natrijevog tiosulfata.

Poslovne stranice NN 39/2009
• 3.2. Od vrijednosti utrošene otopine joda (u mL), koja se naziva »vrijednost nakon vrenja«, potrebno je oduzeti sljedeće korekcije:

Servis NN 39/2009 • – »slijepa proba« je vrijednost utrošene otopine joda za titraciju, kada se umjesto otopine šećera upotrebljava voda i koja se izvodi na isti način kao i postupak pod točkom 3.1. Ovu korekciju potrebno je odrediti samo jednom za svaku novo pripremljenu Müllerovu otopinu. Pri upotrebi čistih reagensa ova vrijednost ne iznosi više od 0,1 mL;
Glasnik NN 39/2009 • – »korekcija saharoze« uzima u obzir reducirajuću sposobnost saharoze. Pod opisanim uvjetima (pri upotrebi 10 g šećera) iznosi 2,0 mL.
Novo NN 39/2009 • Oduzimanjem navedenih korekcija dobiva se vrijednost utrošene 0,01665 mol/L otopine joda« čiji 1 mL odgovara 1 mg invertnog šećera u uzorku. 1 mL otopine joda tako predstavlja 0,01% invertnog šećera.
Poslovi NN 39/2009 • U prethodno izvaganu aluminijsku posudicu s čvrsto prijanjajućim poklopcem ili staklenu posudicu sa čepom od brušenog stakla, izvagati najmanje 20 g nemljevenog šećera. Promjer ovih posudica mora biti takav da debljina sloja šećera ne bude veća od 1 cm. Za količinu od 20 g šećera promjer mora biti najmanje 6 cm.
Poticaji NN 39/2009 • Uzorak staviti u sušionik na 105°C, 3 sata. Tijekom sušenja ukloniti poklopce s posudica. Zatvorene posudice ohladiti u eksikatoru do sobne temperature i izvagati. Za vaganje upotrijebiti analitičku vagu točnosti 0,1 mg.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 1/07, Broj 11/03, Broj 136/05, Broj 171/03, Broj 159/98, Broj 3/02


LINK - VODIČ KROZ POSLOVNE USLUGE KOJE SU VAM DOSTUPNE Pregled