PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 133/2007 • 3. »Složeni mliječni proizvodi« su proizvodi u kojima je mlijeko, mliječni proizvod ili mliječni sastojak osnovni sastojak u pogledu količine u gotovom proizvodu, pod uvjetom da sastojci koji ne potječu iz mlijeka nisu dodani kako bi djelomično ili potpuno zamijenili bilo koji mliječni sastojak;
NN 133/2007 • 5. »Rekombinirani mliječni proizvodi« proizvode se kombinacijom mliječne masti i bezmasne suhe tvari mlijeka u njihovom nepromijenjenom obliku, sa ili bez dodatka vode da se dobije odgovarajući sastav gotovog proizvoda;
NN 133/2007 • 6. »Dodani sastojci« su sastojci, osim aditiva i aditivima sličnih tvari, koji se upotrebljavaju u proizvodnji, a moraju udovoljavati propisima o općim zahtjevima kakvoće i propisima o zdravstvenoj ispravnosti hrane.
NN 133/2007 • Na označavanje proizvoda iz članka 1. ovoga Pravilnika primjenjuju se odredbe posebnog propisa o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane, te odredbe ovoga Pravilnika koje se odnose na označavanje.
NN 133/2007 • Oznaka »mlijeko«, ukoliko nije popraćena dodatnim opisom, odnosi se isključivo na kravlje mlijeko.
NN 133/2007 • Proizvodi za koje ovim Pravilnikom nisu propisani posebni zahtjevi mogu se proizvoditi i stavljati na tržište prema proizvođačkoj dokumentaciji.
NN 133/2007 • Proizvodi iz stavka 4. ovoga članka su složeni, rekonstituirani i rekombinirani mliječni proizvodi.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 133/2007 • Proizvodi iz članka 1. ovoga Pravilnika proizvode se i stavljaju na tržište sukladno sljedećoj podjeli:
NN 133/2007 • Sirovo mlijeko smije se stavljati na tržište samo na temelju odredbi posebnog propisa o higijeni hrane životinjskog podrijetla.
NN 133/2007 • Toplinski obrađeno mlijeko (kravlje, ovčje, kozje i bivolje) namijenjeno za prehranu ljudi proizvodi se i stavlja na tržište kao pasterizirano mlijeko i mlijeko obrađeno ultravisokom temperaturom (UHT) – sterilizirano mlijeko.
NN 133/2007 • – nisku temperaturu kroz duže vrijeme (najmanje 63°C tijekom 30 minuta), ili
NN 133/2007 • – bilo koju drugu kombinaciju vremena i temperature koja daje istovjetan učinak,
NN 133/2007 • Obrada ultra visokom temperaturom (UHT) – sterilizacija je postupak koji:
NN 133/2007 • – uključuje kontinuirani tijek postupka na visokoj temperaturi kroz kratko vrijeme (najmanje 135°C u kombinaciji s odgovarajućim vremenom održavanja) tako da nema preživjelih mikroorganizama ili spora koje bi se mogle razvijati u obrađenom proizvodu, ako se drži u aseptički zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi,
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 76/08, Broj 10/05,
Broj 152/05, Broj 69/91,
Broj 8/06, Broj 12/07
LINK - SERVIS SA POSLOVNIM INFORMACIJAMA, PROGRAMIMA I USLUGAMA