PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-kod-cokolade-najmanje-yeoj NN 73/2005

• – kod mliječne čokolade najmanje 30% ukupne suhe tvari kakaovih dijelova i najmanje 18% suhe tvari mlijeka dobivene djelomičnom ili potpunom dehidracijom punomasnog mlijeka, djelomično ili potpuno obranog mlijeka, vrhnja ili djelomično ili potpuno dehidriranog vrhnja, maslaca ili mliječne masti, uključujući i najmanje 4,5% mliječne masti;


Stranica 2005-06-73-1440 NN 73/2005

• Za utvrđivanje sukladnosti proizvoda s propisanim općim zahtjevima kakvoće u svrhu službene kontrole koriste se metode propisane posebnim propisom te druge validirane i međunarodno priznate metode.


Internet NN 73/2005

• Danom početka primjene ovoga Pravilnika prestaju važiti odredbe Pravilnika o temeljnim zahtjevima za kakao proizvode, proizvode slične čokoladi, krem-proizvode i bombonske proizvode (»Narodne novine« 90/96, 12/97) u dijelu koji se odnosi na kakao i čokoladne proizvode.


Internet stranice NN 73/2005

• Proizvodi proizvedeni do dana početka primjene ovoga Pravilnika sukladno odredbama Pravilnika iz stavka 1. ovoga članka mogu se stavljati na tržište do iskorištenja zaliha, a najkasnije do 31. prosinca 2006. godine.


Internet stranice NN 73/2005
• 1. Kakaov maslac je mast dobivena iz kakaovih zrna ili dijelova kakaovog zrna, sljedećih svojstava:

Internet stranice NN 73/2005
• 2. a. Kakaov prah, kakao je proizvod dobiven od očišćenih, oljuštenih i prženih kakaovih zrna, koji sadrži najmanje 20% kakaovog maslaca, računato na suhu tvar i najviše 9% vode;

Internet stranice NN 73/2005 • b. Kakao smanjene masti, kakaov prah smanjene masti je kakaov prah koji sadrži manje od 20% kakaovog maslaca, računato na suhu tvar;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 73/2005 • d. Čokoladni napitak, zaslađeni kakao, zaslađeni kakaov prah je proizvod koji se sastoji od mješavine kakaovog praha i šećera, a sadrži najmanje 25% kakaovog praha; ovi nazivi bit će popraćeni izrazom »smanjene masti« u slučajevima kada je proizvodu smanjena mast kako je određeno pod točkom 2.b.
Poslovne stranice NN 73/2005 • a. je proizvod dobiven od kakaovih proizvoda i šećera koji sadrži najmanje 35% ukupne suhe tvari kakaovih dijelova, uključujući najmanje 18% kakaovog maslaca i najmanje 14% bezmasne suhe tvari kakaovih dijelova, osim proizvoda iz točke 3.b. ovoga Priloga čiji se uvjeti minimalne kakvoće u pogledu sastava razlikuju od uvjeta minimalne kakvoće proizvoda iz točke 3.a.;
Pregledi NN 73/2005 • – »mrvice« ili »pahuljice«: proizvod je u obliku granula ili pahuljica te mora sadržavati najmanje 32% ukupne suhe tvari kakaovih dijelova, uključujući najmanje 12% kakaovog maslaca i najmanje 14% bezmasne suhe tvari kakaovih dijelova;
Glasnik NN 73/2005 • – »Gianduja-čokolada od lješnjaka« (ili jedna od izvedenica riječi »gianduja«): proizvod mora biti dobiven prvenstveno od čokolade koja sadrži najmanje 32% ukupne suhe tvari kakaovih dijelova, uključujući najmanje 8% bezmasne suhe tvari kakaovih dijelova te od fino mljevenih lješnjaka u takvoj količini da 100 g proizvoda sadrži najmanje 20 g odnosno najviše 40 g lješnjaka. Može se dodati sljedeće:
Novo NN 73/2005 • – mlijeko i/ili suha tvar mlijeka dobiveno isparavanjem u takvom omjeru da gotov proizvod sadrži najviše do 5% suhe tvari mlijeka;
Poslovi NN 73/2005 • a. je proizvod dobiven od kakaovih proizvoda, šećera i mlijeka ili mliječnih proizvoda, koji sadrži najmanje:
Poticaji NN 73/2005 • – 14% suhe tvari mlijeka dobivene djelomičnom ili potpunom dehidracijom punomasnog mlijeka, djelomično ili potpuno obranog mlijeka, vrhnja ili od djelomično ili u potpunosti dehidriranog vrhnja, maslaca ili mliječne masti;
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 89/94, Broj 112/04, Broj 74/93, Broj 81/04, Broj 179/04, Broj 88/05


LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA Pregled