PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 73/2005 • Čokoladnim proizvodima iz Priloga 1. pod točkama 3., 4., 5., 6., 8. i 9. dozvoljeno je dodavati biljne masnoće različite od kakaovog maslaca.
NN 73/2005 • Količina dodanih biljnih masnoća ne smije prijeći 5% gotovog proizvoda, nakon oduzimanja ukupne mase bilo kojega jestivog sastojka upotrijebljenog sukladno članku 7. ovoga Pravilnika, bez smanjivanja minimalne količine kakaovog maslaca ili ukupne suhe tvari kakaovih dijelova.
NN 73/2005 • Deklaracija čokoladnih proizvoda kojima je dodana biljna masnoća različita od kakaovog maslaca mora sadržavati navod »sadrži biljne masnoće uz kakaov maslac«.
NN 73/2005 • Navod iz stavka 4. ovoga članka mora se nalaziti u istom vidnom polju s popisom sastojaka, ali jasno odvojen od tog popisa, napisan slovima koja su najmanje podjednako velika i podebljana kao što je naziv proizvoda koji se nalazi u blizini. Unatoč ovom uvjetu, naziv proizvoda također se može pojaviti i drugdje na proizvodu.
NN 73/2005 • Proizvodima iz stavka 1. ovoga članka dozvoljeno je dodavati isključivo životinjske masti i njihove pripravke dobivene iz mlijeka.
NN 73/2005 • Dodavanje brašna, granuliranog ili praškastog škroba dozvoljeno je samo proizvodima iz Priloga 1. pod točkama 8. i 9 sukladno propisanim zahtjevima za te proizvode.
NN 73/2005 • Količina dodanih jestivih tvari ne smije prijeći 40% ukupne mase gotovog proizvoda.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 73/2005 • Minimalna količina sastojaka proizvoda navedenih u Prilogu 1. pod točkama 3., 4., 5., 6., 8. i 9. izračunava se nakon oduzimanja mase sastojaka upotrijebljenih sukladno članku 7. ovoga Pravilnika.
NN 73/2005 • U slučaju proizvoda iz Priloga 1. pod točkama 7. i 10., minimalna količina sastojaka izračunava se nakon oduzimanja mase sastojaka upotrijebljenih sukladno članku 7. ovoga Pravilnika, kao i mase punjenja.
NN 73/2005 • Količina čokolade u proizvodima iz Priloga 1. pod točkama 7. i 10. izračunava se u odnosu na ukupnu masu gotovog proizvoda, uključujući i njegovo punjenje.
NN 73/2005 • 1. nazivi proizvoda iz Priloga 1. mogu se koristiti samo za označavanje proizvoda koji ispunjavaju zahtjeve propisane za taj proizvod i moraju na tržištu biti označeni tim nazivom, osim kada se koriste za dodatno označavanje drugih vrsta proizvoda koji se ne mogu zamijeniti s proizvodima iz Priloga 1.;
NN 73/2005 • 2. kada se proizvodi iz Priloga 1. pod točkama 3., 4., 5., 6., 7. i 10. prodaju u mješavini, nazivi proizvoda mogu se zamijeniti oznakama »mješavine čokolada« ili »mješavine punjenih čokolada« ili »mješavine čokoladnih deserata« ili sličnim nazivima, te u tom slučaju može biti naveden samo jedan popis sastojaka za sve proizvode;
NN 73/2005 • 4. deklaracija proizvoda iz Priloga 1. pod točkama 2.b. i proizvoda koji sadrže kakao smanjene masti iz 2.d. mora sadržavati količinu kakaovog maslaca.
NN 73/2005 • 5. nazivi proizvoda »čokolada«, »mliječna čokolada« i »čokoladni preljev« koji su propisani Prilogom 1. mogu se dopuniti s podacima i opisima koji se odnose na kriterij kakvoće pod uvjetom da proizvod sadrži:
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 125/09, Broj 49/07,
Broj 39/07, Broj 48/07,
Broj 104/01, Broj 74/06
LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA