PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-na-kraju-isprati-vanjski-uaop NN 133/2007

• Uzeti da je masa masti razlika mase određene u točki 6.5.14. i ove konačne mase.


Stranica 2007-12-133-3799 NN 133/2007

• – za djelomično obrano mlijeko: 0,03 g masti na 100 g proizvoda,


Internet NN 133/2007

• Ovim se postupkom opisuje referentna metoda za određivanje udjela bezmasne suhe tvari u toplinski obrađenom mlijeku.


Internet stranice NN 133/2007

• Udio bezmasne suhe tvari – je udio ukupne suhe tvari (pogledati odjeljak I.) umanjen za udio masti (pogledati odjeljak II.).


Internet stranice NN 133/2007 • Udio ukupnog dušika u mlijeku – je udio dušika, izražen kao maseni udio, kako je određeno točno opisanom Kjeldahlovom metodom.
Internet stranice NN 133/2007 • Izmjerena količinu uzorka mlijeka tretira se koncentriranom sumpornom kiselinom i kalij-sulfatom i bakar(II)-sulfatom kao katalizatorom, kako bi se dušik iz organskih spojeva preveo u amonij-sulfat. Amonijak se oslobađa dodavanjem otopine natrij-hidroksida, a zatim se destilira i apsorbira u otopinu borne kiseline. To se titrira kiselom otopinom.
Internet stranice NN 133/2007 • 4.2. Otopina bakar-sulfata. Otopiti 5,0 g bakar(II)-sulfata pentahidrata (CuSO4, 5H2 O) u vodi i razvodniti do 100 ml (na 20°C) u odmjernoj tikvici.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 133/2007
• Napomena: može se koristiti i otopina natrij-hidroksida manje koncentracije, npr.: 40 % (m/m) 572 g/l, 20 °C; ili 30 % (m/m) 399 g/l, 20 °C.

Poslovne stranice NN 133/2007
• 4.5. Otopina borne kiseline. Otopiti 40 g borne kiseline (H3BO3) u jednoj litri vruće vode, ostaviti da se ohladi i spremiti u bocu od borosilikatnog stakla.

Servis NN 133/2007 • 4.9. Amonijeva sol, čista, kao što su amonij-oksalat (NH4) 2 C2 O4, H2 O ili amonij-sulfat (NH4) 2 SO4.
Glasnik NN 133/2007 • Napomena: čistoća reagensa u točkama 4.9. i 4.10. trebala bi biti iznad stupnja »analitičke čistoće«. Ukoliko je na raspolaganju, trebala bi se koristiti certificirana otopinu amonijeve soli (4.9.).
Novo NN 133/2007 • 5.2. Odgovarajuća pomagala za ključanje, npr. staklene kuglice promjera oko 5 mm, Hengarove granule, kamen plavac.
Poslovi NN 133/2007 • 5.5. Digestor u nagnutom položaju (oko 45°), s električnim grijačima ili plinskim plamenicima koji ne zagrijavaju tikvicu iznad razine njenog sadržaja, sa sustavom za ekstrahiranje dima.
Poticaji NN 133/2007 • 5.6. Destilator, izrađen od borosilikatnog stakla, na koji se može spojiti Kjeldahlovu tikvicu (5.1.) i koji se sastoji od učinkovite glave štrcaljke povezane s učinkovitim hladilom s ravnom unutarnjom cijevi i odvodnom cijevi povezanom s njegovim donjim završetkom; povezne cijevi i zatvarač(i) moraju dobro prianjati i po mogućnosti biti od neoprenske gume.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 110/09, Broj 139/05, Broj 115/01, Broj 58/00, Broj 112/04, Broj 24/03


LINK - SERVIS SA POSLOVNIM INFORMACIJAMA, PROGRAMIMA I USLUGAMA Pregled