PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 114/2008 • – zdrave, isključene su dinje podlegle procesima kvarenja i truljenja u stupnju koji ih čini neprikladnim za potrošnju u svježem stanju;
NN 114/2008 • (3) Indeks refrakcije pulpe izmjeren na ekvatorijalnom dijelu središnje točke mesa ploda mora iznositi 10 ili više stupnjeva Briksa za rebraste sorte dinja i 8 stupnjeva Briksa za ostale dinje.
NN 114/2008 • (4) Stupanj razvoja i stanje ploda dinje moraju biti takvi da:
NN 114/2008 • Dinje se radi stavljanja na tržište razvrstavaju na dvije klase:
NN 114/2008 • (2) Dozvoljeni su sljedeći nedostaci uz uvjet da je dinja zadržala svoje temeljne karakteristike u odnosu na kakvoću, očuvanja kakvoće i prezentiranje:
NN 114/2008 • – manji nedostaci u boji (bljeđe obojeni dijelovi kore na mjestima gdje je dinja dodirivala tlo prilikom rasta ne smatraju se nedostatkom);
NN 114/2008 • – manje površinske zacijeljene pukotine oko stapke manje od 2 cm dužine;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 114/2008 • (1) Klasa II uključuje dinje koje ne udovoljavaju zahtjevima Klase I, a udovoljavaju minimalnim zahtjevima kakvoće propisanim člankom 64. ovoga Pravilnika.
NN 114/2008 • (2) Uz uvjet da ne narušavaju opći izgled ploda, njegovu kakvoću, očuvanje kakvoće te izgled u pakiranju, na dinji Klase II dozvoljeni su:
NN 114/2008 • – nedostaci u obojenju ploda (bljeđe obojeni dijelovi kore na mjestima gdje je dinja dodirivala tlo prilikom rasta ne smatraju se nedostatkom);
NN 114/2008 • (1) Veličina dinje određena je masom ili promjerom ekvatorijalne ravnine ploda.
NN 114/2008 • (2) Kada se veličina određuje prema masi, minimalna masa za mrežaste, rebraste sorte dinje je 250 g, a za ostale dinje 300 g.
NN 114/2008 • (4) Kada je veličina određena masom, masa najveće dinje ne smije biti veća od 50% u odnosu na masu najmanje dinje (30% za rebraste sorte dinja).
NN 114/2008 • (5) Kada je veličina izražena promjerom ekvatorijalne ravnine, promjer najveće dinje ne smije biti veći od 20% u odnosu na promjer najmanje dinje (10% za rebraste sorte dinja).
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 42/09, Broj 12/02,
Broj 54/06, Broj 71/93,
Broj 99/95, Broj 92/09
LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO