PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-ovaj-pravilnik-stupa-na-btap NN 137/2008

• [1] Pravilnikom se preuzimaju odredbe Direktive Vijeća 96/93/EZ od 17. prosinca 1996. o certificiranju životinja i proizvoda životinjskog podrijetla


Stranica 2008-11-137-3848 NN 137/2008

• [3] Posebnim propisom preuzet će se odredbe Dodatka A i B Direktive Vijeća 90/425/EEZ od 26. lipnja 1990. o veterinarskim i zootehničkim kontrolama koje se primjenjuju u trgovini određenim živim životinjama i proizvodima unutar Zajednice u cilju uspostave unutrašnjeg tržišta


Internet NN 137/2008

• [4] Posebnim propisima preuzet će se odredbe članka 2. Direktive Vijeća 89/662/EEZ od 11. prosinca 1989. koja se odnosi na veterinarske kontrole u trgovini unutar Zajednice s ciljem stvaranja jedinstvenog unutarnjeg tržišta i članka 2. Direktive Vijeća 90/425/EEZ od 26. lipnja 1990. o veterinarskim i zootehničkim kontrolama koje se primjenjuju u trgovini određenim živim životinjama i proizvodima unutar Zajednice u cilju uspostave unutrašnjeg tržišta


Internet stranice NN 137/2008

• Na temelju članka 94. stavka 2. Zakona o hrani (»Narodne novine« broj 46/07) ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja donosi


Internet stranice NN 137/2008 • »(1) Povrće u svježem stanju namijenjeno isporuci do potrošača može se staviti na tržište samo ako je zrelo i zdravstveno ispravno, zahtijevane tržne kakvoće, ponuđeno na način koji je pošten prema potrošaču i ako je navedena zemlja podrijetla.«
Internet stranice NN 137/2008 • U stavku 2. iza riječi: »izvoz« briše se točka i dodaju se riječi: »ukoliko ovim Pravilnikom nije drugačije odlučeno.«
Internet stranice NN 137/2008 • »(3) Pravna ili fizička osoba koja izlaže, nudi na prodaju, isporučuje ili stavlja na tržište povrće, čiji se temeljni zahtjevi kakvoće propisuju ovim Pravilnikom, ne smije povrće izložiti, nuditi na prodaju, isporučiti ili staviti na tržište ukoliko ono nije u skladu s zahtjevima kakvoće koji su propisani ovim Pravilnikom i odgovorna je za poštivanje te sukladnosti.«
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 137/2008
• (2) Za povrće koje se otprema u rasutom stanju i utovaruje neposredno na prijevozno sredstvo, podaci propisani odredbama o označavanju nalaze se u dokumentu koji prati robu ili su prikazani na obavijesti postavljenoj na vidljivo mjesto unutar prijevoznoga sredstva.

Poslovne stranice NN 137/2008
• – pakirani proizvodi moraju sadržavati čitke i uočljive podatke propisane odredbama o označavanju ovoga Pravilnika.

Servis NN 137/2008 • – uz sve podatke predviđene odredbama o označavanju pretpakiranja moraju sadržavati i podatke o neto masi, ali kada se radi o proizvodima koji se prodaju prema broju, ne navodi se neto masa ako broj komada može biti jasno vidljiv i prebrojiv izvana ili, ako je broj naveden na etiketi.
Glasnik NN 137/2008 • Danom stupanja na snagu ovoga Pravilnika stavljaju se van snage odredbe Pravilnika o kvaliteti voća, povrća i gljiva (»Narodne novine« broj 53/91) koje se odnose na povrće.
Novo NN 137/2008 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.
Poslovi NN 137/2008 • U Pravilniku o kakvoći voća (»Narodne novine«, br. 114/08) u članku 2. dodaje se novi stavak 1. koji glasi:
Poticaji NN 137/2008 • »(1) Voće u svježem stanju namijenjeno isporuci do potrošača može se staviti na tržište samo ako je zrelo i zdravstveno ispravno, zahtijevane tržne kakvoće, ponuđeno na način koji je pošten prema potrošaču i ako je navedena zemlja podrijetla.«
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 2/05, Broj 90/05, Broj 23/05, Broj 67/08, Broj 103/93, Broj 30/99


LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO Pregled