PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 74/2008 • Dehidrirana hrana za dojenčad i dehidrirana dijetalna hrana za posebne medicinske namjene za djecu mađu od šest mjeseci 14Enterobacter sakazakii 30
NN 74/2008 • Proizvodi stavljeni na tržište tijekom njihovog roka trajanja
NN 74/2008 • Proizvodi ribarstva od ribljih vrsta povezanih s visokom količinom histidina 17Histamin
NN 74/2008 • Proizvodi stavljeni na tržište tijekom njihovog roka trajanja
NN 74/2008 • 3 Primjenjuje se najnovije izdanje norme (međunarodna ili odgovarajuća hrvatska norma).
NN 74/2008 • 4 Redovito testiranje ne primjenjuje se u odnosu na kriterij u uobičajenim okolnostima za sljedeću gotovu hranu:
NN 74/2008 • – onu koja je termički obrađena ili na neki drugi način koji djelotvorno uklanja bakteriju L. monocytogenes, kada nakon takve obrade više nije moguća ponovna kontaminacija (npr. proizvodi koji su termički obrađeni nakon završnog pakiranja),
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 74/2008 • – šećer, med i konditorski proizvodi, uključujući proizvode od kakaa i čokolade,
NN 74/2008 • 5 Ovaj se kriterij primjenjuje ukoliko proizvođač može dokazati nadležnom tijelu i/ili drugim tijelima nadležnim za provođenje inspekcije da proizvod ne prelazi granicu od 100 cfu/g tijekom roka trajanja. Proizvođač može utvrditi privremene granične vrijednosti tijekom procesa, koje moraju biti dovoljno niske da bi jamčile da se do kraja roka upotrebe neće prijeći granica od 100 cfu/g.
NN 74/2008 • 6 1 ml inokuluma se stavlja u petrijevu zdjelicu promjera 140 mm, ili u tri petrijeve zdjelice promjera 90 mm.
NN 74/2008 • 9 Ovaj se kriterij odnosi na strojno otkošteno meso (SOM) proizvedeno tehnikama navedenim u Prilogu III., Odjeljku V., Poglavlju III., točki 3. Pravilnika o higijeni hrane životinjskog podrijetla (»Narodne novine« broj 99/07) – Pravilnikom se preuzimaju odredbe Uredbe (EZ-a) br. 853/2004 kojom se utvrđuju posebna pravila higijene hrane životinjskog podrijetla
NN 74/2008 • 10 Osim proizvoda kod kojih proizvođač može nadležnom tijelu i/ili drugim tijelima nadležnim za provođenje inspekcije dokazati, da ne postoji rizik od salmonele zbog odgovarajućeg vremena sazrijevanja i vrijednosti aw.
NN 74/2008 • 13 Referenca: Hennekinne et.al. , J. AOAC Internat, Vol. 86, br. 2., 2003.
NN 74/2008 • 14 Usporedno testiranje Enterobacteriaceae i E. sakazakii provodit će se ako nije uspostavljena korelacija između ovih mikroorganizama na razini pojedinačnog plana objekta. Za svaki proizvod u kojem su izolirane Enterobacteriaceae, cijela serija mora biti ispitana na prisutnost E. sakazakii. Odgovornost je na proizvođaču da na odgovarajući način pokaže nadležnom tijelu i/ili drugim tijelima nadležnim za provođenje inspekcije korelaciju između Enterobacteriaceae i E. sakazakii.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 100/09, Broj 75/02,
Broj 113/99, Broj 146/05,
Broj 96/93, Broj 136/03
LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO