PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 42/2005 • Za alkoholno vrenje piva se mora upotrebljavati samo čista kultura pivskog kvasca Saccharomyces cerevisiae. Za posebne vrste piva smiju se za alkoholno vrenje koristiti mješovite mikrobne kulture.
NN 42/2005 • Na deklaraciju piva iz članka 7. ovoga Pravilnika nije obavezno navoditi popis sastojaka, ukoliko se u proizvodnji koriste sirovine navedene u članku 3. ovoga Pravilnika.
NN 42/2005 • Ako se u proizvodnji piva koristi manje od 50% ječmenog slada, potrebno je na deklaraciji označiti udio zamjenskih sirovina.
NN 42/2005 • U slučaju navođenja hranjivih tvari na deklaraciji piva iz članka 7. ovoga Pravilnika, primjenjuju se odredbe pravilnika kojim se propisuje navođenje hranjivih vrijednosti hrane.
NN 42/2005 • 1. »lako pivo (light, lite)« – proizvedeno od sladovine s manje od 10% (m/m) ekstrakta;
NN 42/2005 • 2. »pivo« – proizvedeno od sladovine s 10 – 12% (m/m) ekstrakta;
NN 42/2005 • 3. »specijalno pivo« – proizvedeno od sladovine od 12 do 14% (m/m) ekstrakta;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 42/2005 • 5. »bezalkoholno pivo« – koje sadrži najviše 0,5% vol. alkohola;
NN 42/2005 • 6. »pšenično pivo« – proizvedeno iz najmanje 30% (m/m) pšeničnog slada;
NN 42/2005 • 8. »pivo s niskim sadržajem ugljikohidrata« – koje sadrži najviše 7,5 g/L ugljikohidrata;
NN 42/2005 • – »svijetlo pivo« – ako je intenzitet boje do 15 EBC jedinica;
NN 42/2005 • – »tamno i/ili crveno« – ako je intenzitet boje od 16 do 40 EBC jedinica;
NN 42/2005 • Ovisno o vrsti glavnog vrenja tipovi piva mogu se označavati kao:
NN 42/2005 • Najveća dopuštena odstupanja od deklarirane vrijednosti za vol. % alkohola i % ekstrakta u gotovom proizvodu navedena su u tablici 1. iz Priloga 1. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 140/99, Broj 50/07,
Broj 40/08, Broj 37/03,
Broj 129/00, Broj 177/04
LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA