PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 172/2004 • (1) Biljni likeri mogu se nazivati »gorki biljni liker« ili »bitter-liker« ako po svojim senzorskim karakteristikama ima neznatno gorak do gorak okus.
NN 172/2004 • (2) Biljni likeri pod nazivom »gorki biljni liker« ili »bitter–liker« mogu sadržavati manje od 100 g/l šećera.
NN 172/2004 • (1) Likeri od kave, čaja, kakaa, čokolade i cole su proizvodi dobiveni miješanjem destilata i/ili ekstrakta onih sirovina po kojima su nazvani s etilnim alkoholom poljoprivrednog podrijetla.
NN 172/2004 • (2) U proizvodnji likera od kave, čaja, kakaa, čokolade i cole dozvoljeno je korištenje drugih prirodnih aroma, uključujući vanilin, izuzev aroma po kojima proizvod nosi ime.
NN 172/2004 • (1) Emulzijski likeri su proizvodi koji se dobivaju miješanjem etilnog alkohola poljoprivrednog podrijetla sa sirovinama kao što su: jaja, kava, kakao, čokolada, lješnjak, voćne paste koje su prethodno emulgirane s vodom, mlijekom ili vrhnjem.
NN 172/2004 • (2) U proizvodnji emulzijskih likera dozvoljeno je korištenje prirodnih aroma.
NN 172/2004 • (3) U proizvodnji emulzijskih likera dozvoljeno je dodavati vanilin, rum i domaći rum.
NN 172/2004 • (4) U proizvodnji emulzijskih likera nije dozvoljena uporaba nadomjestaka za jaja, šećer i mlijeko.
NN 172/2004 • Liker od jaja se proizvodi od žumanjaka kokošjeg jaja, svježih ili konzerviranih etilnim alkoholom ili smrzavanjem. U jednoj litri likera od jaja mora biti sadržano najmanje 140 grama žumanjka.
NN 172/2004 • Ako se emulzijski liker označava kao krem liker (creme, cream), mora u jednoj litri sadržavati najmanje 400 mililitara punomasnog mlijeka ili 40 grama mliječne masti iz vrhnja.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 172/2004 • (1) Emulzijski likeri se mogu kod duljeg čuvanja u bocama razdvajati, ali se moraju kraćim mućkanjem ponovno vratiti u emulziju.
NN 172/2004 • (2) Rok upotrebe za emulzijske likere ne smije biti duži od jedne godine od dana proizvodnje te mora biti označen na deklaraciji sukladno posebnom propisu o općem deklariranju ili označavanju hrane.
NN 172/2004 • Ako se u proizvodnji emulzijskih likera koriste prirodno-identične i umjetne arome, izuzev vanilina i domaćeg ruma proizvod mora na deklaraciji biti označen kao »aromatizirani emulzijski liker«.
NN 172/2004 • (1) Kada se stavljaju na tržište, emulzijski likeri moraju udovoljavati ovim zahtjevima:
NN 172/2004 • – alkoholna jakost gotovog proizvoda: najmanje 15% vol., osim kod likera od jaja gdje ona iznosi najmanje 14% vol.;
NN 172/2004 • – sadržaj šećera najmanje 150 g/l izražen kao invertni šećer.
NN 172/2004 • (2) Krem likeri moraju sadržavati najmanje 250 g/l šećera izraženog kao ukupni invertni šećer.
NN 172/2004 • (1) Likeri s vinom su proizvodi dobiveni miješanjem etilnog alkohola poljoprivrednog podrijetla s vinom.
NN 172/2004 • (2) U jednoj litri moraju sadržavati najmanje 200 mililitara vina.
NN 172/2004 • (3) Dozvoljeno je u liker s vinom dodati vinski destilat i/ili vinjak.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 127/05, Broj 33/05,
Broj 92/04, Broj 153/02,
Broj 47/05, Broj 63/07
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE