PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2004-12-172-3004 NN 172/2004

• (4) U proizvodnji likera s vinom dozvoljava se korištenje prirodnih aroma.


Stranica 2004-12-172-3004 NN 172/2004

• (1) Naziv »kordijalni liker« nose proizvodi u kojima je udio destilata ili vinjaka 20%, a vina 10%, te uz to sadrže voćne i/ili biljne macerate.


Stranica 2004-12-172-3004 NN 172/2004

• (2) Alkoholna jakost kordijalnih likera kao gotovih proizvoda je najmanje 35% vol.


Stranica 2004-12-172-3004 NN 172/2004

• Aromatizirani likeri su proizvodi koji se dobivaju aromatiziranjem etilnog alkohola poljoprivrednog podrijetla, aromama dozvoljenim Pravilnikom o aditivima koji se mogu nalaziti u namirnicama.


Internet NN 172/2004
• Ostali likeri su punč te likeri od meda i drugih prirodnih sirovina pogodnih za proizvodnju likera.

Internet stranice NN 172/2004
• (1) Liker od meda sadrži u jednoj litri najmanje 250 grama prirodnog meda.

Internet stranice NN 172/2004 • (2) U proizvodnji likera od meda mogu se koristiti prirodne arome i prirodne boje, osim aroma koje pojačavaju dojam meda.
Internet stranice NN 172/2004 • Punč je liker koji se dobiva aromatiziranjem mješavine etilnog alkohola poljoprivrednog podrijetla i ruma ili domaćeg ruma s destilatima i/ili maceratima plodova agruma ili njihovih dijelova, njihovim eteričnim uljima i drugim aromama svojstvenim ovoj vrsti likera.
Internet stranice NN 172/2004 • (1) Miješana jaka alkoholna pića (koktel, cocktail) su međusobne mješavine dvaju ili više jakih alkoholnih pića, definiranih ovim Pravilnikom ili jaka alkoholna pića s etilnim alkoholom poljoprivrednog podrijetla i/ili voćnim sokom i/ili drugim sokom i/ili aromom i/ili vinom i dr., sa ili bez dodatka šećera.
Internet stranice NN 172/2004 • (2) Alkoholna jakost koktela (cocktaila) kao gotovog proizvoda je najmanje 15% vol.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 172/2004 • (3) Deklaracija proizvoda iz stavka 1. ovoga članka mora sadržavati podatak o vrstama pića koja su upotrijebljena za proizvodnju miješanoga jakoga alkoholnog pića i popis sastojaka.
Informacije NN 172/2004 • Alkoholna pića definirana u članku 3., stavak 2. ovoga Pravilnika, ovisno o uvjetima proizvodnje, tehnološkom postupku i vrsti sirovina, stavljaju se na tržište kao:
Poslovne stranice NN 172/2004 • (1) Gazirana likerska pića su proizvodi dobiveni miješanjem likera sa soda vodom, s tim da ne sadrže manje od 5% vol. ni više od 15% vol. alkohola.
Pregledi NN 172/2004 • (2) Gazirana likerska pića sadrže najmanje 2 grama ugljičnog dioksida u jednoj litri pića.
Besplatno NN 172/2004 • (1) Desertna likerska pića su proizvodi dobiveni miješanjem etilnog alkohola poljoprivrednog podrijetla i šećera s fermentiranim ili alkoholiziranim matičnim sokom voća, grožđa ili povrća uz dodatak macerata aromatskog bilja ili njihovih destilata.
Glasnik NN 172/2004 • (2) Desertna likerska pića moraju u jednoj litri sadržavati najmanje 400 mililitara matičnog soka voća, grožđa ili povrća.
Propis NN 172/2004 • (3) Kada se stavljaju na tržište desertna likerska pića moraju imati najviše 250 g/l ukupnog ekstrakta.
Propis NN 172/2004 • (1) Miješana alkoholna pića su proizvodi dobiveni miješanjem vina i/ili piva i/ili voćnih sokova i/ili osvježavajućih pića i/ili mineralnih voda i/ili voda i dr. s etilnim alkoholom poljoprivrednog podrijetla i/ili jakim alkoholnim pićima i/ili alkoholnim pićima definiranim ovim Pravilnikom.
Propis NN 172/2004 • (2) U miješanim alkoholnim pićima dozvoljeno je zaslađivanje te dodavanje boja i aroma sukladno posebnim propisima.
Propis NN 172/2004 • (3) U miješanim alkoholnim pića dozvoljeno je dodavanje ugljičnog dioksida.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 121/08, Broj 64/09, Broj 72/06, Broj 48/08, Broj 7/07, Broj 53/08


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled