PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 117/2004 • 1) Nadzor nad provođenjem odredbi ovog Pravilnika obavljaju nadležni veterinarski inspektori.
NN 117/2004 • 2) U svrhu učinkovitog obavljanja nadzora iz stavka 1. ovoga članka, ovlašteni veterinari u objektima iz članka 1. ovoga Pravilnika moraju čuvati:
NN 117/2004 • – evidenciju o veterinarsko-zdravstvenoj ispravnosti pošiljaka;
NN 117/2004 • – plan DDD programa objekta te dokaze o njegovom provođenju;
NN 117/2004 • 3) Dokumentacija iz stavka 2. ovoga članka čuva se 2 godine.
NN 117/2004 • 4) Nadležni veterinarski inspektor rješenjem zabranjuje sakupljanje i izlov školjkaša, te promet školjkašima, iz proizvodnih područja i područja ponovnog polaganja, ako se provedbom monitoring programa utvrdi:
NN 117/2004 • – da školjkaši sadrže više od 300 fekalnih koliforma ili 230 E. Coli u 100 g mesa i međuljušturne tekućine i/ili Salmonella sp. u 25 g mesa,
NN 117/2004 • – da školjkaši sadrže teške kovine u količinama većim od dopuštenih,
NN 117/2004 • – ako školjkaši sadrže radionuklide iznad propisane granice,
NN 117/2004 • – ako ukupna količina biotoksina koji uzrokuje paralizu (Paralytic Shellfish Poison – PSP) u jestivom dijelu mekušca prelazi 80 mikrograma na 100 grama mesa,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 117/2004 • – ako je ukupna količina biotoksina, koji uzrokuje gubitak pamćenja ( Amnesic shellfish poison – ASP) u gramu jestivog dijela mekušca veći od 20 mikrograma domoične kiseline,
NN 117/2004 • – ako je u tijelu školjkaša prisutan biotoksin koji uzrokuju dijareju (Diarrhetic Shellfish Poison – DSP),
NN 117/2004 • – ako referentni laboratorij utvrdi prisustvo potencijalno toksičnih fitoplanktonskih vrsta u količinama za koje se može pretpostaviti da će utjecati na povećanu razinu biotoksina PSP, DSP i ASP u tkivu školjkaša.
NN 117/2004 • 5) Zabrana iz stavka 4. ovog članka traje sve dok se uzastopnim analizama obavljenim kod referentnih laboratorija ne dokaže da nema uzroka zbog kojih je zabrana izrečena.
NN 117/2004 • 6) Nadležni veterinarski inspektor dužan je o zabrani iz stavka 4. ovog članka, kao i o prestanku zabrane, obavijestiti Upravu za veterinarstvo, nadležni Veterinarski ured, ovlaštene veterinarske organizacije, nadležnu Sanitarnu inspekciju, Pomorsku policiju, uzgajivače i sakupljače školjkaša, otpremne centre i centre za pročišćavanje.
NN 117/2004 • 1) Uzorkovanje i monitoring u svezi provođenja odredbi ovog Pravilnika provode se sukladno Planu praćenja kakvoće proizvodnih područja i područja ponovnog polaganja školjkaša (PRILOG 5 ovog Pravilnika) te zahtjevima vezanim za kakvoću vode za školjkaše (PRILOG 6 ovog Pravilnika).
NN 117/2004 • 2) Na prijedlog Uprave za veterinarstvo, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva donosi plan iz stavka 1. ovog članka za svaku kalendarsku godinu.
NN 117/2004 • 3) Doneseni plan iz stavka 2. ovog članka objavljuje u »Narodnim novinama«, a može se mijenjati i nadopunjati tijekom godine, ako za to postoje opravdane potrebe.
NN 117/2004 • 4) Troškove propisanih ispitivanja i kontrola, u svezi provođenja odredbi ovog Pravilnika, snosi fizička, odnosno pravna osoba kojoj je odobreno obavljanje djelatnosti, ako se ti troškovi ne podmiruju iz državnog proračuna ili iz drugih izvora.
NN 117/2004 • 5) Uprava za veterinarstvo i Uprava za ribarstvo će izraditi popis proizvodnih područja i područja za ponovno polaganje te navesti lokacije u kojima se živi školjkaši mogu sakupljati, a popis dostaviti sakupljačima, uzgajivačima, te voditeljima otpremnih centara i centara za pročišćavanje.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 153/05, Broj 51/97,
Broj 74/07, Broj 79/07,
Broj 78/08, Broj 4/91
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE