PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1996-01-3-57 NN 3/1996

• (1) Podaci o izmjenama u ugostiteljskom objektu koje su nastale nakon prvog upisa, upisuju se u upisnik u odjeljak "naknadni upisi". Nakon upisa novih podataka, odjeljak koji sadrži stare podatke precrtava se kosom crvenom crtom.


Propis NN 3/1996

• (2) U slučaju kada je odjeljak naknadnih upisa popunjen, upis se nastavlja na prvoj slobodnoj stranici upisnika na način da se prepišu svi važeći podaci iz odgovarajućih odjeljaka ranijeg upisa. Na obje stranice upisa upiše se sveza prijenosa upisom broja knjige i odgovarajuće stranice. Stranica s koje su podaci prepisani na novu stranicu upisnika, precrtava se kosom crvenom crtom.


Propis NN 3/1996

• (3) Prestanak poslovanja ugostiteljskog objekta upisuje se u upisnik u odjeljak naknadnih upisa, nakon čega se ta stranica precrtava s dvije kose crvene crte.


Propis NN 3/1996

• U slučaju kada se upisani ugostiteljski objekt preustroji u ugostiteljski objekt druge vrste, upis tog ugostiteljskog objekta obavlja se pod drugim upisnim brojem, na prvoj slobodnoj stranici upisnika.


Propis NN 3/1996
• (1) Knjiga pregleda upisnih brojeva upisnika sadrži popis upisnih brojeva (brojčanih oznaka) pod kojima su obavljeni upisi rješenja o pojedinim ugostiteljskim objektima.

Propis NN 3/1996
• (2) Knjiga pregleda upisnih brojeva upisnika ukoričena je tvrdim kartonskim koricama, listovi su formata A 4 bijele boje.

Propis NN 3/1996 • (3) Knjiga iz stavka 1. ovog članka vodi se na obrascu broj 2 koji je u prilogu ovog Pravilnika i njegov je sastavni dio.
Propis NN 3/1996 • (1) Zbirka isprava vodi se za svaki predmet upisa u upisnik, na način da se jedna zbirka isprava vodi za sve upise u svezi jednog ugostiteljskog objekta.
Propis NN 3/1996 • (2) Na omotu zbirke isprava, ispod naslova "Zbirka isprava", upisuju se vrsta i naziv ugostiteljskog objekta, sjedište i brojčana oznaka pod kojom je upis obavljen.
Propis NN 3/1996 • (3) U zbirku isprava odlaže se po jedan primjerak: zahtjeva ugostitelja za utvrđivanje minimalnih uvjeta i uvjeta za kategoriju ugostiteljskog objekta i upis u upisnik, priloga i dokaza priloženih uz zahtjev, upravnih i drugih akata i dokumenata nadležnog tijela državne uprave koje rješava o predmetu, rješenja kojim je predmet riješen, te druge odgovarajuće isprave temeljem kojih su obavljeni naknadni upisi.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 3/1996 • (1) Upisnik i zbirka isprava propisani ovim Pravilnikom smatraju se ispravama trajne vrijednosti.
Propis NN 3/1996 • (2) Ovlaštena osoba zadužena za vođenje upisnika obvezna je čuvati upisnik i zbirke isprava na način da se zaštite od zlouporabe, oštećenja i uništenja.
Propis NN 3/1996 • (3) Svaka osoba ima pravo uvida u podatke upisane u upisnik.
Propis NN 3/1996 • (4) Svaka osoba koja ima pravni interes ima pravo uvida u zbirku isprava.
Propis NN 3/1996 • (5) Uvid u upisnik i zbirku isprava obavlja se u nazočnosti ovlaštene osobe.
Propis NN 3/1996 • (2) Kada se upisnik vodi na osobnom računalu, na odgovarajući magnetski medij pohranjuje se sigurnosna kopija upisnika, koja služi kao pričuvna kopija u slučaju oštećenja podataka iz upisa obrađenih u računalu.
Propis NN 3/1996 • (3) Pričuvna kopija upisnika čuva se na odvojenom mjestu osiguranom od neovlaštenog pristupa i štetnih utjecaja (topline, vode i sl.).
Propis NN 3/1996 • (4) Pričuvna kopija iz stavka 1. ovog članka stvara se najmanje jednom tjedno za nove upise u upisnik.
Propis NN 3/1996 • (1) Ugostitelj u postupku utvrđivanja minimalnih uvjeta i uvjeta za kategoriju ugostiteljskih objekta podnosi nadležnom tijelu državne uprave sukladno zakonu, zahtjev za utvrđivanje minimalnih uvjeta i uvjeta za kategoriju ugostiteljskog objekta, te upis u upisnik (u daljnjem tekstu: zahtjev).
Propis NN 3/1996 • (2) Ugostitelj zahtjev podnosi na obrascu ovisno o vrsti ugostiteljskog objekta i to:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 7/08, Broj 49/93, Broj 196/03, Broj 22/96, Broj 179/04, Broj 173/03


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled