PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 3/1996 • (1) Podaci o izmjenama u ugostiteljskom objektu koje su nastale nakon prvog upisa, upisuju se u upisnik u odjeljak "naknadni upisi". Nakon upisa novih podataka, odjeljak koji sadrži stare podatke precrtava se kosom crvenom crtom.
NN 3/1996 • (2) U slučaju kada je odjeljak naknadnih upisa popunjen, upis se nastavlja na prvoj slobodnoj stranici upisnika na način da se prepišu svi važeći podaci iz odgovarajućih odjeljaka ranijeg upisa. Na obje stranice upisa upiše se sveza prijenosa upisom broja knjige i odgovarajuće stranice. Stranica s koje su podaci prepisani na novu stranicu upisnika, precrtava se kosom crvenom crtom.
NN 3/1996 • (3) Prestanak poslovanja ugostiteljskog objekta upisuje se u upisnik u odjeljak naknadnih upisa, nakon čega se ta stranica precrtava s dvije kose crvene crte.
NN 3/1996 • U slučaju kada se upisani ugostiteljski objekt preustroji u ugostiteljski objekt druge vrste, upis tog ugostiteljskog objekta obavlja se pod drugim upisnim brojem, na prvoj slobodnoj stranici upisnika.
NN 3/1996 • (1) Knjiga pregleda upisnih brojeva upisnika sadrži popis upisnih brojeva (brojčanih oznaka) pod kojima su obavljeni upisi rješenja o pojedinim ugostiteljskim objektima.
NN 3/1996 • (2) Knjiga pregleda upisnih brojeva upisnika ukoričena je tvrdim kartonskim koricama, listovi su formata A 4 bijele boje.
NN 3/1996 • (3) Knjiga iz stavka 1. ovog članka vodi se na obrascu broj 2 koji je u prilogu ovog Pravilnika i njegov je sastavni dio.
NN 3/1996 • (1) Zbirka isprava vodi se za svaki predmet upisa u upisnik, na način da se jedna zbirka isprava vodi za sve upise u svezi jednog ugostiteljskog objekta.
NN 3/1996 • (2) Na omotu zbirke isprava, ispod naslova "Zbirka isprava", upisuju se vrsta i naziv ugostiteljskog objekta, sjedište i brojčana oznaka pod kojom je upis obavljen.
NN 3/1996 • (3) U zbirku isprava odlaže se po jedan primjerak: zahtjeva ugostitelja za utvrđivanje minimalnih uvjeta i uvjeta za kategoriju ugostiteljskog objekta i upis u upisnik, priloga i dokaza priloženih uz zahtjev, upravnih i drugih akata i dokumenata nadležnog tijela državne uprave koje rješava o predmetu, rješenja kojim je predmet riješen, te druge odgovarajuće isprave temeljem kojih su obavljeni naknadni upisi.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 3/1996 • (1) Upisnik i zbirka isprava propisani ovim Pravilnikom smatraju se ispravama trajne vrijednosti.
NN 3/1996 • (2) Ovlaštena osoba zadužena za vođenje upisnika obvezna je čuvati upisnik i zbirke isprava na način da se zaštite od zlouporabe, oštećenja i uništenja.
NN 3/1996 • (3) Svaka osoba ima pravo uvida u podatke upisane u upisnik.
NN 3/1996 • (4) Svaka osoba koja ima pravni interes ima pravo uvida u zbirku isprava.
NN 3/1996 • (5) Uvid u upisnik i zbirku isprava obavlja se u nazočnosti ovlaštene osobe.
NN 3/1996 • (2) Kada se upisnik vodi na osobnom računalu, na odgovarajući magnetski medij pohranjuje se sigurnosna kopija upisnika, koja služi kao pričuvna kopija u slučaju oštećenja podataka iz upisa obrađenih u računalu.
NN 3/1996 • (3) Pričuvna kopija upisnika čuva se na odvojenom mjestu osiguranom od neovlaštenog pristupa i štetnih utjecaja (topline, vode i sl.).
NN 3/1996 • (4) Pričuvna kopija iz stavka 1. ovog članka stvara se najmanje jednom tjedno za nove upise u upisnik.
NN 3/1996 • (1) Ugostitelj u postupku utvrđivanja minimalnih uvjeta i uvjeta za kategoriju ugostiteljskih objekta podnosi nadležnom tijelu državne uprave sukladno zakonu, zahtjev za utvrđivanje minimalnih uvjeta i uvjeta za kategoriju ugostiteljskog objekta, te upis u upisnik (u daljnjem tekstu: zahtjev).
NN 3/1996 • (2) Ugostitelj zahtjev podnosi na obrascu ovisno o vrsti ugostiteljskog objekta i to:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 7/08, Broj 49/93,
Broj 196/03, Broj 22/96,
Broj 179/04, Broj 173/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE