PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1997-05-46-669 NN 46/1997

• (1) Ugostiteljska djelatnost u smislu ovoga Zakona je pripremanje hrane i pružanje usluga prehrane, pripremanje i usluživanje pića i napitaka i pružanje usluga smještaja.


Propis NN 46/1997

• (2) Ugostiteljska djelatnost je i pripremanje hrane za potrošnju na drugom mjestu (u prijevoznim sredstvima, na priredbama i sl.) i opskrba tom hranom (catering).


Propis NN 46/1997

• (1) Ugostiteljsku djelatnost mogu obavljati trgovačka društva, zadruge, trgovci pojedinci i obrtnici, koji ispunjavaju uvjete propisane za obavljanje te djelatnosti (u daljnjem tekstu: ugostitelj).


Propis NN 46/1997

• (2) Ugostiteljsku djelatnost, pod uvjetima propisanim ovim Zakonom za ugostitelja, mogu obavljati i javne ustanove koje upravljaju nacionalnim parkovima i parkovima prirode.


Propis NN 46/1997
• (3) Ugostiteljsku djelatnost, pod uvjetima propisanim ovim Zakonom za ugostitelja, u svojim poslovnim prostorijama i prostorima mogu obavljati i ugostiteljske obrazovne ustanove te đački i studentski domovi.

Propis NN 46/1997
• (4) Pod uvjetima propisanim ovim Zakonom i propisima donesenim na temelju ovoga Zakona, određene ugostiteljske usluge smiju pružati građani.

Propis NN 46/1997 • (1) Pravne i fizičke osobe mogu organizirati pružanje usluga smještaja i prehrane za svoje djelatnike, članove, umirovljenike te članove uže obitelji svojih djelatnika i umirovljenika, s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, pod uvjetima utvrđenim ovim Zakonom i drugim propisima, u objektima zatvorenog tipa (odmaralište, objekt za prehranu i sl.).
Propis NN 46/1997 • (2) Članovi uže obitelji u smislu odredbe stavka 1. ovoga članka su: supružnici, djeca, pastorčad i usvojenici te roditelji i usvojitelji.
Propis NN 46/1997 • (3) Pravne i fizičke osobe iz stavka 1. ovoga članka, obvezatne su pružanje ugostiteljskih usluga prijaviti županijskom uredu, odnosno uredu Grada Zagreba nadležnom za poslove turizma prema mjestu sjedišta objekta, odnosno prema mjestu gdje se pružaju usluge (u daljnjem tekstu: nadležni ured) koji to upisuje u Upisnik o pružanju ugostiteljskih usluga pravnih i fizičkih osoba iz stavka 1. ovoga članka.
Propis NN 46/1997 • (4) Ministar turizma propisat će minimalne tehničke uvjete za pružanje usluga iz stavka 1. ovoga članka.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 46/1997 • (5) Nadležni ured utvrđuje ispunjavanje uvjeta iz propisa donesenog na temelju stavka 4. ovoga članka.
Propis NN 46/1997 • (6) Ministar turizma propisat će sadržaj i oblik obrasca prijave i način vođenja Upisnika o pružanju ugostiteljskih usluga pravnih i fizičkih osoba iz stavka 1. ovoga članka.
Propis NN 46/1997 • Odredbe ovoga Zakona ne primjenjuju se na pružanje usluga prehrane i smještaja u objektima ustanova socijalne skrbi, zdravstva, odgoja, obrazovanja i drugih sličnih ustanova, Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, ako te usluge pružaju njihovi djelatnici isključivo svojim djelatnicima, pripadnicima i korisnicima.
Propis NN 46/1997 • Ne smatra se ugostiteljskom djelatnošću pripremanje i usluživanje toplih i hladnih napitaka, bezalkoholnih pića i jednostavnih jela, koje pravne i fizičke osobe organiziraju za potrebe svojih djelatnika i članova u svojim poslovnim prostorijama i prostorima.
Propis NN 46/1997 • Predmet poslovanja ugostitelja mora biti određen sukladno odredbama ovoga Zakona i drugim propisima, kao i Posebnim uzancama u ugostiteljstvu i drugim poslovnim običajima u ugostiteljstvu te vrstama i načinu pružanja ugostiteljskih usluga u odgovarajućim vrstama ugostiteljskih objekata.
Propis NN 46/1997 • (2) Ugostitelj može poslovati i povremeno (za vrijeme trajanja manifestacija, sajmova, prigodnih priredbi i sl.).
Propis NN 46/1997 • (3) Ugostitelj utvrđuje razdoblje poslovanja iz stavka 1. ovoga članka za svaki ugostiteljski objekt i o tome izvješćuje nadležni ured i Državni zavod za statistiku.
Propis NN 46/1997 • (1) Predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave (u daljnjem tekstu: predstavničko tijelo) propisuje raspored, početak i završetak radnog vremena u ugostiteljstvu na svom području, uz prethodno mišljenje turističke zajednice mjesta, općine ili grada.
Propis NN 46/1997 • (2) Poglavarstvo jedinice lokalne samouprave može na zahtjev ugostitelja, odnosno po službenoj dužnosti odrediti drukčiji raspored, početak i završetak radnog vremena za pojedine ugostiteljske objekte, a u skladu s mjerilima koje propisuje predstavničko tijelo propisom iz stavka 1. ovoga članka.
Propis NN 46/1997 • (1) U obavljanju ugostiteljske djelatnosti, ugostitelj je dužan:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 71/00, Broj 78/09, Broj 142/04, Broj 131/07, Broj 91/96, Broj 70/05


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled