PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 96/1996 • (1) Vinski destilat je proizvod dobiven destilacijom vina ili vina za preradu koja nemaju više od 2 g/l hlapljivih kiselina, izraženih kao octena kiselina i sadrži:
NN 96/1996 • - ukupne kiseline, kao octene kiseline od 50 do 1.000 mg/l apsolutnog alkohola,
NN 96/1996 • - estera, kao etil estera octene kiseline, od 500 do 2.500 mg/l apsolutnog alkohola,
NN 96/1996 • - metil alkohola do 0,25 volumnih % računato na apsolutni alkohol,
NN 96/1996 • - viših alkohola od 1.500 do 5.000 mg/l apsolutnog alkohola,
NN 96/1996 • (2) Vinski alkohol je proizvod dobiven destilacijom vina ili drugih alkoholno prevrelih proizvoda od grožđa čiji stvarni sadržaj alkohola iznosi najmanje 90 volumna % (rafinirani alkohol).
NN 96/1996 • Nerafinirani vinski alkohol je proizvod čiji je stvarni sadržaj alkohola od 72 do 90 volumnih %.
NN 96/1996 • (3) Vinjak je proizvod dobiven starenjem (odležavanjem) vinskog destilata u dodiru sa hrastovim drvom i sadrži:
NN 96/1996 • - ukupne kiseline, kao octene kiseline od 100 do 1.000 mg/l apsolutnog alkohola,
NN 96/1996 • - estera, kao etil estera octene kiseline, od 500 do 3.000 mg/l apsolutnog alkohola,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 96/1996 • - metil alkohola do 0,25 volumnih % računato na apsolutni alkohol,
NN 96/1996 • - viših alkohola od 1.500 do 5.000 mg/l apsolutnog alkohola,
NN 96/1996 • (1) Radi poboljšanja kakvoće, okusa, mirisa, ekstrakta i boje te smanjenja alkohola, vinjaku se mogu u toku proizvodnje (starenja vinskog destilata) dodavati tvari i to:
NN 96/1996 • - destilirana ili omekšana voda (za smanjenje sadržaja alkohola),
NN 96/1996 • - otopine (macerati) i poboljšivači proizvedeni od plodova, stabljika, korijenja i drugih djelova biljaka izluženih u vinskom destilatu ili vinskom alkoholu.
NN 96/1996 • (2) Rakijama se mogu dodavati stabljike, korijenje i drugi dijelovi biljaka ili njihove otopine (macerati) proizvedene u toj rakiji.
NN 96/1996 • (3) Poboljšivači iz stavka 1. i stavka 2. ovoga članka ne smiju biti škodljivi za ljudsko zdravlje.
NN 96/1996 • (1) Proizvod destilacije alkoholno prevrelog proizoda od grožđa mora biti odgovarajuće bistroće, bezbojnosti ili odgovarajuće boje za odnosnu vrstu proizvoda te imati miris i okus svojstven za odnosnu vrstu proizvoda.
NN 96/1996 • (2) Proizvod iz stavka 1. ovoga članka smije sadržavati u jednoj litri volumena najviše:
NN 96/1996 • (1) Sporedni proizvodi u preradi grožđa i proizvodnji vina su:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 24/07, Broj 35/08,
Broj 13/02, Broj 80/08,
Broj 92/05, Broj 12/90
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE