PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1996-11-96-1912 NN 96/1996

• (1) Vinski destilat je proizvod dobiven destilacijom vina ili vina za preradu koja nemaju više od 2 g/l hlapljivih kiselina, izraženih kao octena kiselina i sadrži:


Propis NN 96/1996

• - ukupne kiseline, kao octene kiseline od 50 do 1.000 mg/l apsolutnog alkohola,


Propis NN 96/1996

• - estera, kao etil estera octene kiseline, od 500 do 2.500 mg/l apsolutnog alkohola,


Propis NN 96/1996

• - metil alkohola do 0,25 volumnih % računato na apsolutni alkohol,


Propis NN 96/1996
• - viših alkohola od 1.500 do 5.000 mg/l apsolutnog alkohola,

Propis NN 96/1996
• (2) Vinski alkohol je proizvod dobiven destilacijom vina ili drugih alkoholno prevrelih proizvoda od grožđa čiji stvarni sadržaj alkohola iznosi najmanje 90 volumna % (rafinirani alkohol).

Propis NN 96/1996 • Nerafinirani vinski alkohol je proizvod čiji je stvarni sadržaj alkohola od 72 do 90 volumnih %.
Propis NN 96/1996 • (3) Vinjak je proizvod dobiven starenjem (odležavanjem) vinskog destilata u dodiru sa hrastovim drvom i sadrži:
Propis NN 96/1996 • - ukupne kiseline, kao octene kiseline od 100 do 1.000 mg/l apsolutnog alkohola,
Propis NN 96/1996 • - estera, kao etil estera octene kiseline, od 500 do 3.000 mg/l apsolutnog alkohola,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 96/1996 • - metil alkohola do 0,25 volumnih % računato na apsolutni alkohol,
Propis NN 96/1996 • - viših alkohola od 1.500 do 5.000 mg/l apsolutnog alkohola,
Propis NN 96/1996 • (1) Radi poboljšanja kakvoće, okusa, mirisa, ekstrakta i boje te smanjenja alkohola, vinjaku se mogu u toku proizvodnje (starenja vinskog destilata) dodavati tvari i to:
Propis NN 96/1996 • - destilirana ili omekšana voda (za smanjenje sadržaja alkohola),
Propis NN 96/1996 • - otopine (macerati) i poboljšivači proizvedeni od plodova, stabljika, korijenja i drugih djelova biljaka izluženih u vinskom destilatu ili vinskom alkoholu.
Propis NN 96/1996 • (2) Rakijama se mogu dodavati stabljike, korijenje i drugi dijelovi biljaka ili njihove otopine (macerati) proizvedene u toj rakiji.
Propis NN 96/1996 • (3) Poboljšivači iz stavka 1. i stavka 2. ovoga članka ne smiju biti škodljivi za ljudsko zdravlje.
Propis NN 96/1996 • (1) Proizvod destilacije alkoholno prevrelog proizoda od grožđa mora biti odgovarajuće bistroće, bezbojnosti ili odgovarajuće boje za odnosnu vrstu proizvoda te imati miris i okus svojstven za odnosnu vrstu proizvoda.
Propis NN 96/1996 • (2) Proizvod iz stavka 1. ovoga članka smije sadržavati u jednoj litri volumena najviše:
Propis NN 96/1996 • (1) Sporedni proizvodi u preradi grožđa i proizvodnji vina su:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 24/07, Broj 35/08, Broj 13/02, Broj 80/08, Broj 92/05, Broj 12/90


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled