PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica 2002-02-13-322 NN 13/2002

• Proizvođač može, ako procijeni da su pojedini podaci o proizvodu poslovna tajna, zatražiti da podaci budu dostupni samo radnom tijelu.


Stranica NN 13/2002

• Radno tijelo dužno je čuvati poslovnu tajnu koja mu je povjerena u postupku dobivanja znaka “ekoproizvod”.


Stranica NN 13/2002

• Znak “ekoproizvod” dodjeljuje se na 12 mjeseci, odnosno samo za jednu godinu proizvodnje.


Stranica NN 13/2002

• Ako unutar roka na koji je znak “ekoproizvod” dodijeljen, proizvod prestane udovoljavati uvjetima na osnovi kojih je dodjeljen, radna grupa predložit će ministru donošenje rješenja o oduzimanju znaka “ekoproizvod”.


Internet NN 13/2002
• Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u “Narodnim novinama”.

Propis NN 13/2002
• Na temelju članka 12. stavka 2. i članka 19. stavka 3. Zakona o ekološkoj proizvodnji poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda (“Narodne novine”, broj 12/01.), ministar poljoprivrede i šumarstva donosi

Propis NN 13/2002 • Ovim se Pravilnikom određuju pomoćne tvari i ostali proizvodi nepoljoprivrednog podrijetla te proizvodi poljoprivrednog podrijetla koji nisu ekološki proizvedeni, a obuhvaćaju sastojke, aditive i pomoćne tvari koje je dopušteno rabiti u preradi namirnica namijenjenih ljudskoj i životinjskoj ishrani, osim za vino.
Propis NN 13/2002 • Pomoćne tvari iz stavka 1. ovoga članka sastoje se od jednog ili više sastojaka biljnog i/ili životinjskog podrijetla i primjenjuju se sukladno važećim propisima o proizvodnji namirnica.
Propis NN 13/2002 • Pravila ekološke prerade osiguravaju visoki prehrambeno-fiziološki standard kakvoće ekoloških proizvoda.
Propis NN 13/2002 • U preradi u ekološkoj proizvodnji nije dopuštena upotreba genetski izmijenjenih organizama i svih proizvoda koji sadrže njihove sastavne djelove ili su proizvedeni od tih organizama.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 13/2002 • Ova pravila obvezatna su za sve proizvođače u ekološkoj proizvodnji, ekološka gospodarstva s vlastitom preradom i pogonima.
Propis NN 13/2002 • Prerađivači su sve pravne i fizičke osobe koje se bave preradom u ekološkoj proizvodnji i podliježu stručnom nadzoru nadzorne stanice.
Propis NN 13/2002 • a) pojedini poljoprivredni proizvodi, kao i proizvodi dobiveni od njih, nakon prikladnih postupaka pranja i čišćenja te termičkih i/ili mehaničkih i/ili fizikalnih postupaka koji vode k sniženju razine vlažnosti proizvoda;
Propis NN 13/2002 • b) proizvodi dobiveni od proizvoda navedenih u podstavku a) ovoga stavka uporabom drugih postupaka primijenjenih u preradi namirnica, ako se ti proizvodi ne smatraju dodacima namirnica ili aromama.
Propis NN 13/2002 • a) dodaci: prehrambeni proizvodi ili poluproizvodi, začini, tvari za povećanje biološke vrijednosti koji se rabe u proizvodnji prehrambenog proizvoda: minerali, vitamini, aminokiseline i dr.
Propis NN 13/2002 • Pomoćne tvari u preradi tvari su koje se rabe tijekom proizvodnje radi omogućavanja ili pospješenja provođenja proizvodnih postupaka, a koje ne utječu na svojstva gotovog proizvoda i u pravilu se ne pojavljuju u gotovom proizvodu, ali mogu biti nehotičan i neizbježiv ostatak u njemu.
Propis NN 13/2002 • Aditivi su tvari poznatog kemijskog sastava koje se dodaju prehrambenim proizvodima u postupku proizvodnje, pripreme, obrade, prerade, oblikovanja, pakiranja, prijevoza i čuvanja, a radi sprječavanja kvarenja tih proizvoda, zadržavanja i/ili poboljšanja njegovih senzorskih svojstava, a koje same nemaju prehrambenu vrijednost niti služe kao namirnica; boje i arome označene kao prirodne boje i arome i ekstrakti aroma.
Propis NN 13/2002 • II. SASTOJCI I POMOĆNA SREDSTVA ZA PRERADU U EKOLOŠKOJ PROIZVODNJI
Propis NN 13/2002 • Sastojci, dodatci, pomoćne tvari i aditivi koje je dopušteno rabiti u preradi namirnica, izuzev vina, navedeni su u Prilogu 1., koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
Propis NN 13/2002 • Za preradu proizvoda u ekološkoj proizvodnji načelno su dopušteni samo sastojci (sirovine) iz ekološke proizvodnje.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 115/99, Broj 50/92, Broj 57/96, Broj 49/04, Broj 88/09, Broj 46/07


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled