PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica 2002-02-13-323 NN 13/2002

• Uvezeni sastojci moraju zadovoljavati najmanje kriterije uvoza u ekološkoj proizvodnji, a na deklaraciji mora biti označena zemlja podrijetla sastojaka i naziv ovlaštene nadzorne stanice, koja je izdala potvrdnicu.


Stranica NN 13/2002

• Ako na raspolaganju nema dovoljno sastojaka iz ekološke proizvodnje, dopuštena je upotreba konvencionalnih proizvoda, ali najviše do 30 % težinskog udjela proizvoda.


Stranica NN 13/2002

• Sirovine ekološkog podrijetla u ekološkom proizvodu moraju biti posebno navedene u popisu sastojaka proizvoda, s točno navedenim udjelom (u %).


Stranica NN 13/2002

• Najviše 2 % težinskog udjela proizvoda ne mora se navoditi u sastojcima ako su poslovna tajna (začini i drugo), ali ti sastojci moraju odgovarati važećim propisima u ekološkoj poljoprivredi.


Internet NN 13/2002
• Udio uvezenih sastojaka u ekološkom proizvodu smije iznositi najviše 30 % (težinski), a u iznimnim slučajevima nadzorna stanica može dopustiti i veći udio, ali ne veći od 50 %.

Propis NN 13/2002
• U iznimnim slučajevima (npr. loša godina) na zahtjev proizvođača, nadzorna stanica može odobriti dokup sastojaka iz drugih izvora ekološke proizvodnje, samo u ograničenom roku i ograničenim količinama.

Propis NN 13/2002 • Takvi proizvodi moraju natpisom jasno obavještavati kupca o ovom dokupu, odnosno njegovu sadržaju.
Propis NN 13/2002 • Dopuštena je upotreba dodataka nepoljoprivrednog podrijetla, kao i pomoćnih sredstava i ostalih proizvoda koji se koriste za preradu sastojaka u ekološkoj proizvodnji (Prilog 1. ).
Propis NN 13/2002 • Povjerenstvo za ekološku proizvodnju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) može na ovaj popis dodati samo tvari bez kojih dotične namirnice dokazano ne mogu biti proizvedene niti im se može produljiti rok trajanja, odnosno, za pomoćne tvari u preradi samo takve tvari koje su općenito uobičajne u preradi namirnica i bez kojih dotične namirnice ne mogu biti proizvedene.
Propis NN 13/2002 • Sastojci poljoprivrednog podrijetla koji nisu ekološki proizvedeni mogu se rabiti samo sukladno popisu Priloga 1.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 13/2002 • Primjenu sastojaka koji nisu navedeni na ovoj listi, na zahtjev proizvođača, može odobriti nadzorna stanica na najviše tri mjeseca, odnosno Povjerenstvo, na najviše šest mjeseci, odnosno, uvrstiti ih u popis dopuštenih, ako zadovoljavaju ostale uvjete i propise Zakona o ekološkoj proizvodnji poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.
Propis NN 13/2002 • Upotreba tvari s popisa Priloga 1. načelno je ograničena. Potrebno ih je nadomještati organskim dodacima (ovisno o njihovoj dostupnosti).
Propis NN 13/2002 • Dodatne tvari, upotreba kojih nije ograničena u skladu s dobrom proizvodnom praksom (sukladno važećim zakonima i propisima o proizvodnji namirnica):
Propis NN 13/2002 • 1. natrijev klorid, s kalcijevim karbonatom ili bez njega,
Propis NN 13/2002 • 4. ekstrakti iz lisnatog povrća (pripremljeni bez upotrebe organskih otapala),
Propis NN 13/2002 • 1. fermentirani mliječni proizvodi s drugim dodacima: nemodificirani pektin;
Propis NN 13/2002 • 2. čokoladno mlijeko, mliječni pudinzi i mliječni napitci: guma arabika, ksantan;
Propis NN 13/2002 • 4. sir i proizvodi od sira općenito: kalcijev klorid, početne kulture, sirup;
Propis NN 13/2002 • 2. majoneza: kalcijev klorid, guma arabika, ksantan, modificirani škrob, lecitin.
Propis NN 13/2002 • 1. niti jedan, osim za duboko smrznute pudinge (vidi mliječni proizvodi).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 7/09, Broj 116/99, Broj 83/08, Broj 85/05, Broj 47/03, Broj 150/08


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled