PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 13/2002 • 1. kruh: kalijev klorid, kalcijev karbonat, početne kulture mikroorganizama;
NN 13/2002 • 2. peciva: natrijev tartarat, kalijev tartarat, natrijev karbonat, kalijev karbonat, kalijev
NN 13/2002 • hidrogen karbonat, modificirani škrob, guma arabika, guar guma, karuba guma, agar, lecitin;
NN 13/2002 • 3. kolači i biskviti: kalcijev karbonat, natrijev tartarat, kalijev tartarat, natrijev bikarbonat,
NN 13/2002 • škrob, guar guma, karuba guma, agar, ksantan, lecitin.
NN 13/2002 • 3. konzervirano voće i povrće, umaci od povrća, kečap i gorčica: kalcijev klorid, guar guma, karuba guma, agar, ksantan, nemodificirani škrob;
NN 13/2002 • 4. marmelade: kalcijev karbonat, kalcijev klorid, limunska kiselina, ksantan, modificirani škrob, guar guma, karuba guma, agar;
NN 13/2002 • 5. voćni umaci i slični proizvodi: guar guma, karuba guma, ksantan, nemodificirani pektin, modificirani škrob;
NN 13/2002 • 6. sojini proizvodi: kalcijev karbonat, početne kulture mikroorganizama, modificirani škrob;
NN 13/2002 • 8. fermentirani proizvodi povrća: početne kulture, mliječna kiselina, limunska kiselina.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 13/2002 • Kakao, čokoladni i rogačevi proizvodi: kalcijev karbonat, lecitin.
NN 13/2002 • Salate: kalcijev klorid, kalijev klorid, agar, modificirani škrob, ksantan, lecitin
NN 13/2002 • U obradi i preradi sirovina potrebno je upotrebljavati postupke koji najviše čuvaju sve sastojke hrane, da bi zadovoljila sve zahtjeve kakvoće.
NN 13/2002 • Postupci moraju što je više moguće biti neškodljivi za okoliš; valja voditi računa o prirodnim izvorima, kao što su voda, zrak i energetski izvori te o zbrinjavanju i ponovnoj upotrebi otpadnih tvari, sukladno posebnim propisima.
NN 13/2002 • Prilikom primitka proizvoda iz članka 17. primatelj provjerava je li ambalaža odnosno kontejner zatvoren i jesu li podaci sukladni deklaraciji. Rezultat provjere unosi se precizno u knjigovodstvenu dokumentaciju.
NN 13/2002 • Postoji li sumnja da dotični proizvod nije proizveden na ekološkoj proizvodnoj jedinici, proizvod se smije preraditi odnosno pakirati tek nakon uklanjanja sumnji.
NN 13/2002 • Ako ne postoji uredna dokumentaciji ili proizvod ne odgovara deklaraciji, tržištu se nudi kao konvencionalni proizvod.
NN 13/2002 • Označavanje i deklariranje proizvoda iz ekološke prerade mora odgovarati Pravilniku o deklariranju ekoloških proizvoda i odredbama ovog Pravilnika.
NN 13/2002 • Prerađivač je dužan iz svake dobivene serije sirovina uzeti uzorak, označiti ga datumom dobave i imenom dobavljača i pohraniti do isteka roka trajanja proizvoda.
NN 13/2002 • Ako obveza uzimanja uzoraka iz stavka 1. ovoga članka nije gospodarski prihvatljiva ili nije praktično izvodljiva, moguće je napraviti iznimke za određene proizvode ili područja prerade (npr. brzo kvarljive sirovine) uz dogovor s nadzornom stanicom.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 112/04, Broj 75/09,
Broj 130/02, Broj 142/08,
Broj 109/07, Broj 124/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE