PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica 2002-02-13-323 NN 13/2002

• Svaki prerađivač dužan je voditi zapise iz kojih je moguće u svakom trenutku ustanoviti izvor, odnosno, dobavljača sirovina u ekološkoj preradi.


Stranica NN 13/2002

• Svaki prerađivač dužan je pravovremeno obavijestiti nadzornu stanicu o svim bitnim promjenama u preradi, sadržaju sastojaka, pakiranju i predstavljanju svojih proizvoda u sklopu pravila o preradi.


Stranica NN 13/2002

• Za nove proizvode ili planirane promjene postojećih proizvoda, koje nije moguće neposredno usaglasiti s općim pravilima prerade, potrebno je odobrenje nadzorne stanice, na temelju zahtjeva prerađivača.


Stranica NN 13/2002

• Prerađivač mora razjasniti sve sastojke i prerađivačke metode nadzornoj stanici.


Internet NN 13/2002
• U svakog proizvođača redovito se provjerava poštivanje pravila prerade tijekom prerađivačkog procesa. Nadzorna stanica mora dobiti na uvid sve zapise bitne za prerađivački proces.

Propis NN 13/2002
• Nadzorna stanica, odnosno ovlaštena osoba u nadzoru, obvezatni su čuvati u tajnosti podatke koje proizvođač odredi kao poslovnu tajnu u preradi.

Propis NN 13/2002 • U slučaju opravdane sumnje nadzorna stanica ima pravo nenajavljeno provjeriti proces prerade.
Propis NN 13/2002 • Svi nadzirani proizvođači iz ekološke prerade dužni su čuvati ekološke proizvode od onečišćenja. U slučaju sumnje, nadzorna stanica zatražit će analizu proizvoda kod nadležnog ovlaštenog laboratorija.
Propis NN 13/2002 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u “Narodnim novinama”.
Propis NN 13/2002 • POPIS SASTOJAKA, DODATAKA, POMOĆNIH TVARI I ADITIVA KOJE JE DOPUŠTENO RABITI U PRERADI ŽIVEŽNIH NAMIRNICA (IZUZEV VINA) U EKOLOŠKOJ PROIZVODNJI
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 13/2002 • E 306 Mješavina tokoferola - koncentriranaAntioksidans u mastima i uljima
Propis NN 13/2002 • E 341 Monokalcijev fosfatSredstvo za podizanje gotovog brašna
Propis NN 13/2002 • 5. Minerali (uključujući mikroelemente), vitamini, aminokiseline i drugi dušikovi spojevi dopušteni su samo, ako je zakonski propisana njihova uporaba u namirnicama koje ih sadrže.
Propis NN 13/2002 • Proizvodnja ulja od repice (Brassica spp.) tijekom prijelaznog razdoblja
Propis NN 13/2002 • 7. Popis sastojaka, dodataka, pomoćnih tvari i aditiva poljoprivrednog podrijetla koji nisu ekološki proizvedeni, a mogu se rabiti u preradi ekoloških proizvoda biljnog podrijetla
Propis NN 13/2002 • Masti i ulja biljnog podrijetla, rafinirani ili nerafinirani, kemijski nepromijenjeni, izuzev:
Propis NN 13/2002 • Na temelju članka 10. stavka 2., članka 13. stavka 1., članka 20. stavka 3. Zakona o ekološkoj proizvodnji poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda (“Narodne novine”, broj 12/01.), ministar poljoprivrede i šumarstva donosi
Propis NN 13/2002 • Ovim se Pravilnikom propisuju minimalni zahtjevi zootehnike u stočarstvu i akvakulturi u ekološkoj proizvodnji životinjskih proizvoda, a obuhvaćaju pravila, tehnike i određene norme uzgoja domaćih životinja, plan proizvodne jedinice, uvjete prijelaznog razdoblja, vrstu i pasminu životinja, način držanja životinja, zahtjeve u reprodukciji, hranidbi, njezi, liječenju, klanju i postupke prijevoza životinja.
Propis NN 13/2002 • Ekološka proizvodnja životinjskih proizvoda sastavni je dio ukupne poljoprivredne proizvodnje u kojoj se osigurava sklad proizvodnih sustava u poljoprivredi.
Propis NN 13/2002 • Uzgajati i prirodno iskorištavati treba zdrave, prirodno otporne, čovjeku korisne životinje koje su prilagođene uvjetima uzgojnog područja.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 63/06, Broj 84/02, Broj 135/08, Broj 71/95, Broj 66/91, Broj 89/00


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled