PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 49/2003 • (1) Voditelj poslovanja mora imati najmanje srednju stručnu spremu.
NN 49/2003 • (2) Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, voditelj poslovanja koji nema propisanu stručnu spremu može voditi objekt, ako dokaže da je najmanje godinu dana radio na odgovarajućim poslovima u ugostiteljstvu i da ima stručnu osposobljenost za obavljanje ugostiteljske djelatnosti sukladno posebnim propisima.
NN 49/2003 • IV. POSTUPAK ZA UTVR?IVANJE UVJETA ZA VRSTU, KATEGORIJU, POSEBNI STANDARD I POSEBNU KVALITETU
NN 49/2003 • (1) Nadležni ured, na zahtjev ugostitelja, utvrđuje jesu li ispunjeni minimalni uvjeti za objekte koji se ne kategoriziraju.
NN 49/2003 • (2) Ispunjavanje uvjeta iz stavka 1. ovoga članka, nadležni ured utvrđuje rješenjem u roku od 15 dana od dana uredno podnesenog zahtjeva.
NN 49/2003 • (3) Rješenje iz stavka 2. ovoga članka, upisuje se u Upisnik o minimalnim uvjetima koji vodi nadležni ured odvojeno za smještajne objekte, za ugostiteljske objekte i za catering objekte.
NN 49/2003 • (4) Troškove postupka iz stavka 1. ovoga članka snosi ugostitelj.
NN 49/2003 • (1) Ako nadležni ured ne donese rješenje iz članka 25. stavka 2. ovoga Zakona u propisanom roku ili ne donese rješenje kojim se zahtjev odbija zbog neispunjavanja propisanih uvjeta, ugostitelj može započeti s radom u objektu, o čemu je dužan prethodno pisanim putem izvijestiti nadležni ured.
NN 49/2003 • (2) Nadležni ured dužan je donijeti rješenje iz članka 25. stavka 2. ovoga Zakona u roku od 30 dana od dana primljene obavijesti iz stavka 1. ovoga članka.
NN 49/2003 • (3) Ako nadležni ured utvrdi da nisu ispunjeni uvjeti propisani ovim Zakonom, a ugostitelj je započeo s radom na temelju stavka 1. ovoga članka smatrat će se da djelatnost obavlja protivno odredbama ovoga Zakona.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 49/2003 • (1) Ministarstvo turizma, na zahtjev ugostitelja, rješenjem utvrđuje ispunjavanje uvjeta za vrstu i kategoriju smještajnih objekata iz skupina »hoteli« i »kampovi i druge vrste objekata za smještaj«.
NN 49/2003 • (2) Ministarstvo turizma, na zahtjev ugostitelja, rješenjem utvrđuje ispunjavanje uvjeta za posebni standard, odnosno posebnu kvalitetu.
NN 49/2003 • (1) Rješenje iz članka 27. stavka 1. i 2. ovoga Zakona upisuje se u Upisnik o razvrstavanju i kategorizaciji smještajnih objekata (u daljnjem tekstu: Upisnik) kojeg vodi Ministarstvo turizma.
NN 49/2003 • (2) Ministar turizma donijet će propis o obliku, sadržaju i načinu vođenja Upisnika iz stavka 1. ovoga članka i upisnika iz članka 25. stavka 3. ovoga Zakona.
NN 49/2003 • (1) Ministarstvo turizma po službenoj dužnosti svake dvije godine provodi ponovnu kategorizaciju smještajnih objekata iz skupine: »hoteli« i »kampovi i druge vrste objekata za smještaj« i ponovno utvrđivanje posebnog standarda i posebne kvalitete.
NN 49/2003 • (2) O provedenoj kategorizaciji objekata iz stavka 1. ovoga članka i o utvrđenim posebnim standardima i posebnoj kvaliteti Ministarstvo turizma donosi rješenje koje se upisuje u Upisnik iz članka 28. ovoga Zakona.
NN 49/2003 • (3) Ministarstvo turizma po službenoj dužnosti pazi na rok iz stavka 1. ovoga članka.
NN 49/2003 • (4) Ako se utvrdi da smještajni objekt više ne ispunjava uvjete za utvrđenu vrstu i kategoriju, rješenjem će se utvrditi nova vrsta, odnosno kategorija smještajnog objekta.
NN 49/2003 • (5) Ako se utvrdi da smještajni objekt više ne ispunjava uvjete za utvrđeni posebni standard ili posebnu kvalitetu, rješenjem će se utvrditi prestanak toga posebnog standarda ili posebne kvalitete.
NN 49/2003 • (6) U slučaju iz stavka 4. i 5. ovoga članka, troškove postupka snosi ugostitelj.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 136/04, Broj 68/06,
Broj 135/05, Broj 155/09,
Broj 75/09, Broj 40/01
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE