PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 106/2004 • – 10 % otopina željezo (III) amonijeva sulfata [(Fe 2(SO4)3 x (NH4)2 SO4 x 24H 2 O)]
NN 106/2004 • – 0,01 M otopina natrijeva salicilata: otopina sadrži 1,60 g/l natrijeva salicilata (NaC7 H5 O3).
NN 106/2004 • – Određivanje salicilne kiseline u destilatu hlapive kiselosti:
NN 106/2004 • Neposredno poslije određivanja hlapive kiselosti i korekcije na slobodni i ukupni sumporni dioksid, ulijemo u konusnu tikvicu 0,5 ml klorovodične kiseline (prva alineja točke f) 2. ovoga članka), 3 ml 0,1 M otopine natrijeva tiosulfata (druga alineja točke f) 2. ovoga članka) i 1 ml otopine željezo (III) amonijeva sulfata (treća alineja točke f) 2. ovoga članka). U prisustvu salicilne kiseline pojavi se ljubičasto obojenje.
NN 106/2004 • Na konusnoj tikvici označimo nivo destilata. Ispraznimo i isperemo tikvicu. U istu tikvicu dodamo novih 20 ml vina, destiliramo vodenom parom i skupimo destilata u konusnu tikvicu do označenog nivoa. Dodamo 0,3 ml klorovodične kiseline (prva alineja točke f) 2. ovoga članka) i 1 ml otopine željezo (III) amonijeva sulfata (treća alineja točke f) 2. ovoga članka). Sadržaj konusne tikvice oboji se ljubičasto.
NN 106/2004 • U konusnu tikvicu, identičnu tikvici iz prvog stavka ove točke, dodamo destiliranu vodu do označenog nivoa. Dodamo 0,3 ml klorovodične kiseline (prva alineja točke f) 2. ovoga članka), i 1 ml otopine željezo (III) amonijeva sulfata (treća alineja točke f) 2. ovoga članka). Iz birete dodajemo 0,01 M otopine natrijeva salicilata (četvrta alineja točke f) 2. ovoga članka) sve dok otopina ne poprimi istu ljubičastu boju kao ona u konusnoj tikvici s vinskim destilatom.
NN 106/2004 • Volumen otopine, koja je dodana iz birete označimo sa n” ml.
NN 106/2004 • Od volumena n 0,1 M otopine natrijeva hidroksida, upotrebljenog za titriranje hlapive kiselosti oduzmemo 0,1 x n” ml.
NN 106/2004 • Nehlapiva kiselost predstavlja razliku između ukupne i hlapive kiselosti.
NN 106/2004 • Slobodni sumporni dioksid definiran je kao sumporni dioksid koji je prisutan u moštu ili vinu u sljedećim oblicima:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 106/2004 • Ukupni sumporni dioksid definiran je kao ukupnost svih različitih oblika sumpornog dioksida prisutnih u vinu, bilo slobodnom stanju ili kombiniran sa sastojcima vina.
NN 106/2004 • Sumporni dioksid izdvajamo iz vina strujom zraka ili dušika; vežemo i oksidiramo ga tako da ga mjehurićima provodimo kroz razrijeđenu i neutralnu otopinu vodikova peroksida. Nastalu sumpornu kiselinu određujemo titracijom sa standardnom otopinom natrijeva hidroksida.
NN 106/2004 • Slobodni sumporni dioksid izdvajamo iz vina na niskoj temperaturi (10° C).
NN 106/2004 • Ukupni sumporni dioksid izdvajmo iz vina zagrijavanjem na visokoj temperaturi (približno 100° C).
NN 106/2004 • Ukupni sumporni dioksid izdvajamo iz prethodno razrijeđenog pročišćenog ugušćenog mošta zagrijavanjem na visokoj temperaturi (približno 100°C).
NN 106/2004 • Slobodni sumporni dioksid određujemo direktno jodometrijskom titracijom.
NN 106/2004 • Vezani sumporni dioksid naknadno određujemo jodometrijskom titracijom nakon alkalne hidrolize. Ovaj rezultat pridodamo rezultatu slobodnog sumpornog dioksida, zbroj predstavlja ukupni sumporni dioksid.
NN 106/2004 • Slika 2: Dimenzije su u milimetrima. Unutarnji promjeri četiri koncentrične cijevi što čine hladilo su: 45, 34, 27
NN 106/2004 • Cijev koja izvodi plin iz uzorka se u tikvici B završava jednom malom kuglom promjera 1 cm koja ima 20 rupica promjera 0,2 mm oko svojeg najvećeg opsega. Iznimno, ova cijev može završavati staklenom poroznom pločicom koja stvara velik broj vrlo malenih mjehurića i osigurava dobar kontakt između tekućinske i plinovite faze.
NN 106/2004 • Protok plina kroz aparaturu treba iznositi približno 40 litara na sat. Boca na desnoj strani slike 2; namijenjena je sprječavanju pada tlaka koji nastaje zbog vodene vakuum pumpe, na 20 do 30 cm vode. Za reguliranje pravilnog vakuuma, između tikvice i boce treba postaviti mjerač protoka s polukapilarnom cjevčicom.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 73/07, Broj 183/03,
Broj 92/08, Broj 147/98,
Broj 71/00, Broj 59/01
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE