PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica 2004-07-106-2060 NN 106/2004

• Hlapiva kiselost predstavlja homologe octene kiseline prisutnih u vinu u slobodnom obliku ili u obliku soli.


Stranica NN 106/2004

• Iz vina se najprije izdvoji ugljikov dioksid. Kiselost slobodnog i vezanog sumpornog dioksida u destilatu dobivenom pod ovim uvjetima mora se oduzeti od kiselosti destilata. Kiselost sorbinske kiseline koja je dodana vinu mora se oduzeti od hlapive kiselosti.


Stranica NN 106/2004

• Napomena: dio salicilne kiseline, koja se u nekim zemljama rabi za stabilizaciju vina, prisutan je u destilatu. Količina salicilne kiseline mora biti određena i oduzeta od hlapive kiselosti. Metoda za određivanje salicilne kiseline dana je u točki f) ovoga članka.


Stranica NN 106/2004

• 5 g škroba pomiješamo s oko 500 ml vode. Uz stalno mješanje, ugrijemo do vrenja, i ostavimo da vrije 10 minuta. Dodamo 200 g natrijeva klorida. Kad se ohladi razrijedimo do jedne litre.


Internet NN 106/2004
• – Zasićena otopina natrijeva borata (Na 2 B4 O7 x 10 H 2 O), koncetracije približno 55 g/l pri 20° C.

Internet stranice NN 106/2004
• – generatora vodene pare (para mora biti bez ugljikovog dioksida),

Internet stranice NN 106/2004 • a) U tikvicu ulijemo 20 ml uzavrele vode. Sakupimo 250 ml destilata, dodamo 0,1 ml 0,1 M otopine natrijeva hidroksida i dvije kapi otopine fenolftaleina. Ružičasta boja mora biti postojana najmanje 10 sekundi. To znači da para ne sadrži ugljikovog dioksida.
Internet stranice NN 106/2004 • b) U tikvicu ulijemo 20 ml 0,1 M otopine octene kiseline. Sakupimo 250 ml destilata i titriramo s 0,1 M otopinom natrijeva hidroksida. Volumen utrošenog NaOH mora biti najmanje 19,9 ml. To znači da je predestilirano najmanje 99,5% octene kiseline.
Internet stranice NN 106/2004 • c) U tikvicu ulijemo 20 ml 1 M otopine mliječne kiseline. Sakupimo 250 ml destilata i titriramo kiselinu s 0,1 M otopinom natrijeva hidroksida. Volumen utrošene otopine natrijeva hidroksida mora biti manji ili jednak 1,0 ml, što znači da se predestiliralo ne više od 0,5% mliječne kiseline.
Internet stranice NN 106/2004 • Svaka aparatura ili postupak koja zadovoljava ove testove ispunjava zahtjeve službenih međunarodnih aparatura ili postupaka.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 106/2004 • U vakuum tikvicu ulijemo približno 50 ml vina; pomoću vodene pumpe uspostavimo vakuum u tikvici na minutu-dvije, tresući vino neprestano.
Informacije NN 106/2004 • U tikvicu ulijemo 20 ml vina bez ugljikovog dioksida kako je opisano u točki d) 1. ovoga članka. Dodamo približno 0,5 g vinske kiseline (prva alinea točke b) ovoga članka). Sakupimo najmanje 250 ml destilata.
Poslovne stranice NN 106/2004 • Titriramo sa 0,1 M otopine natrijeva hidroksida (druga alineja točke b) ovoga članka) uz dodatak dvije kapi fenolftaleina (treća alineja točke b) ovoga članka) kao indikatora. Označimo volumen upotrijebljenog natrijeva hidroksida n ml. Dodamo četiri kap
Pregledi NN 106/2004 • Dodamo zasićenu otopinu natrijeva borata (osma alineja točke b) ovoga članka) dok se opet ne pojavi ružičasta boja. Titriramo ukupni sumporni dioksid sa 0,005 M otopine joda (peta alineja točke b) ovoga članka). Označimo upotrebljeni volumen 0,005 M otopine joda sa n”.
Besplatno NN 106/2004 • Hlapiva kiselost, izražena u miliekvivalentima po litri, izražena na jedno decimalno mjesto, dana je formulom:
Glasnik NN 106/2004 • Hlapiva kiselost, izražena u gramima octene kiseline po litri, izražena na dva decimalna mjesta, dana je formulom:
Propis NN 106/2004 • Kako se 96% sorbinske kiseline destilira vodenom parom u destilat volumena 250 ml, njezina kiselost mora biti oduzeta od hlapive kiselosti. 100 mg sorbinske kiseline odgovara kiselosti od 0,89 miliekvivalenata ili 0,053 g octene kiseline. Koncentraciju sorbinske kiseline u mg/l određujemo drugim metodama.
Propis NN 106/2004 • f) Određivanje salicilne kiseline u destilatu hlapivih kiselina
Propis NN 106/2004 • Nakon što se odredi hlapiva kiselost s korekcijom za sumporni dioksid, prisutnost salicilne kiseline dokazuje se, pojavom ljubičaste boje, nakon zakiseljavanja i dodatka soli željeza (III).
Propis NN 106/2004 • Određivanje salicilne kiseline sadržane u destilatu s hlapivom kiselosti izvodi se u drugom destilatu istoga volumena kao i destilat u kojemu je određena hlapiva kiselost. U ovom destilatu salicilna se kiselina određuje kolorimetrijskom metodom. Dobivena količina se oduzima od hlapive kiselosti destilata.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 28/99, Broj 136/03, Broj 41/04, Broj 9/09, Broj 34/00, Broj 136/03


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled