PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1996-11-96-1912 NN 96/1996

• (2) Gazirano pjenušavo vino može nositi oznaku stolnog vina s oznakom kontroliranog podrijetla.


Propis NN 96/1996

• Oznakom kontroliranog podrijetla mogu se označavati samo pjenušava vina koja su proizvedena u skladu s odredbama članaka 14. do 19. ovoga Pravilnika.


Propis NN 96/1996

• (1) Proizvodnjom specijalnog i pjenušavog vina mogu se baviti pravne i fizičke osobe upisane u Upisnik, koje imaju za to odvojene posebne prostorije, tehnička sredstva i uređaje potrebne za proizvodnju određenog specijalnog ili pjenušavog vina i osigurani stručni nadzor nad proizvodnjom.


Propis NN 96/1996

• (2) Odredbe članka 44, 45. i 46. ovoga Pravilnika odgovarajuće se primjenjuju i na uvjete proizvodnje specijalnog i pjenušavog vina.


Propis NN 96/1996
• (3) Ministarstvo daje dopuštenje za proizvodnju specijalnog i pjenušavog vina na temelju zahtjeva proizvođača i mišljenja Zavoda.

Propis NN 96/1996
• (4) Zahtjev iz stavka 3. ovoga članka mora sadržavati: opis proizvoda koji se namjerava proizvoditi, tehnološki postupak proizvodnje, sirovine i druga sredstva koja će se upotrebljavati u proizvodnji, od toga koja će sredstva sam proizvođač proizvoditi, a koja nabavljati gotova, koje će oznake proizvod nositi, veličinu i vrstu staklenih boca odnosno drugih posuda u kojima će se proizvod stavljati u promet, opis prostorija u kojima će se obavljati proizvodnja te opis opreme kojom raspolaže za tu proizvodnju.

Propis NN 96/1996 • (6) Na temelju zahtjeva proizvođača i uvida na mjestu događaja Komisija predlaže Ministarstvu donošenje rješenja o proizvodnji specijalnih ili pjenušavih vina.
Propis NN 96/1996 • (7) U rješenju kojim se dopušta proizvodnja specijalnog ili pjenušavog vina određuje se koje se specijalno odnosno pjenušavo vino može proizvoditi, koja se sredstva i postupci mogu upotrebljavati u toj proizvodnji i koje uvjete vino mora ispunjavati u prometu.
Propis NN 96/1996 • (2) Mošt je proizvod dobiven od muljanog grožđa cijeđenjem prirodnim putem ili prešanjem, čiji stvarni sadržaj prirodnog alkohola iznosi do 2 volumna %.
Propis NN 96/1996 • (3) Konzervirani mošt je mošt kod kojeg je alkoholno vrenje zaustavljeno dopuštenim kemijskim sredstvima ili fizikalnim postupcima.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 96/1996 • (4) Koncentrirani mošt je proizvod dobiven djelomičnim oduzimanjem vode moštu ili konzerviranom moštu postupkom hlađenja ili ukuhavanja. Takav mošt mora kod 20oC imati specifičnu težinu najmanje 1,24.
Propis NN 96/1996 • (5) Karamelizirani mošt je proizvod dobiven djelomičnim oduzimanjem vode moštu ili konzerviranom moštu postupkom ukuhavanja. Takav mošt mora kod 200 C imati specifičnu težinu najmanje 1,33.
Propis NN 96/1996 • (6) Alkoholizirani mošt je mošt kod kojeg je dodavanjem vinskog alkohola (rafinirani ili nerafinirani) ili vinskog destilata spriječeno alkoholno vrenje, a sadrži najmanje 12 volumnih % stvarnog alkohola.
Propis NN 96/1996 • (1) Vino s nižim postotkom alkohola je stolno vino koje u prometu mora sadržavati najmanje 7 volumnih % stvarnog alkohola i najmanje 9 volumnih % ukupnog alkohola.
Propis NN 96/1996 • (2) Vino iz stavka 1. ovoga članka može sadržavati ugljični dioksid dobiven isključivo naknadnim vrenjem. Takvo vino mora u boci kod 200 imati tlak ne manji od 1 i ne više od 2,5 bara.
Propis NN 96/1996 • (3) Vino iz stavka 1. ovoga članka može biti i vino kome je prilikom punjenja u boce dodan ugljični dioksid, a pritisak u boci mora biti jednak kao i za proizvode iz stavka 2. ovoga članka.
Propis NN 96/1996 • Vino za destilaciju je vino iz članka 49. ovoga Pravilnika i sva ostala vina namjenjena destilaciji.
Propis NN 96/1996 • Vino za proizvodnju octa je vino koje odgovara kvaliteti propisanoj za proizvodnju octa i namijenjeno je za proizvodnju octa.
Propis NN 96/1996 • Proizvodi destilacije alkoholno prevrelih proizvoda od grožđa jesu:
Propis NN 96/1996 • 1. rakije: komovica (dropica), lozovača, vinovica i droždenka,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 30/09, Broj 59/09, Broj 12/00, Broj 147/09, Broj 30/09, Broj 38/91


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled